19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Darıcalı Öğrenciler İsveç’te

Darıca 13.02.2019 - 12:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıcalı Öğrenciler İsveç’te

Dış İşler Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Ulusal Ajans ) tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Mesleki Eğitimi Öğrenici Hareketliliği türünde Darıca TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Kızlarımızın Geleceği Avrupa'da Şekilleniyor" isimli projesi kabul edildi.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanımızdan seçilen katılımcı öğrenciler; İsveç  ve Romanya'daki kaliteli ana okullarında staj faaliyetlerine katılacaklar. Staj faaliyetleri okul öncesi dönem çocuklarının bilişsel gelişimine yönelik etkinlikler hazırlama ve uygulama üzerine yapılacak. Avrupa standartlarında okul öncesi eğitim veren kaliteli anaokullarında gerçekleştirilecek staj faaliyetlerine dahil olacak katılımcıların; mesleki gelişim seviyelerini arttırarak uzmanlaşma sağlamaları ve iş gücü piyasasının aradığı niteliklere sahip birer mesleki eğitim mezunları olarak istihdam olanaklarını arttırmaları amaçlanmakta. Bu amaç doğrultusunda proje  ilk hareketliliğini İsveç'in başkenti  Stockholm'da  bulunan Helianthus ve Förskolan Rosengarden anaokullarında 15 gün sürecek staj faaliyetlerini gerçekleştirmek için 12  öğrenci bir öğretmen ve Okul Müdürü refakatinde İsveç'e gittiler. 23 Şubat tarihine kadar gerçekleşecek ilk hareketliliğin ikinci etabı nisan ayında Romanya'da gerçekleşecek. YENİLİKÇİ UYGULAMALAR TRANSFER EDİLECEK Okul müdürü Durdane Yıldız proje ile ilgili beklentiler ve hedefler ile ilgili olarak, “ Katılımcılarımızın mesleki bilgi ve becerilerinin artırılarak iş hayatına entegrasyonlarının sağlanması, yabancı dil becerilerini geliştirmeleri, kültürler arası etkileşimin ve dil çeşitliliğinin önemini kavramaları, sosyal uyum becerilerini arttırmaları, Avrupalılık bilinci oluşturmaları, hayat boyu öğrenme anlayışını benimsemeleri, Avrupa’daki yenilikçi uygulamaların okulumuza transfer edilmesi, okulumuzun eğitim kalitesinin yükselmesi, kurumsal kapasitesinin artması, ilgili tüm kurumların AB projelerine ve Ulusal Ajans´a karşı farkındalıklarının arttırılmasıdır.” dedi.
Dış İşler Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Ulusal Ajans ) tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Mesleki Eğitimi Öğrenici Hareketliliği türünde Darıca TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Kızlarımızın Geleceği Avrupa'da Şekilleniyor" isimli projesi kabul edildi.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanımızdan seçilen katılımcı öğrenciler; İsveç  ve Romanya'daki kaliteli ana okullarında staj faaliyetlerine katılacaklar. Staj faaliyetleri okul öncesi dönem çocuklarının bilişsel gelişimine yönelik etkinlikler hazırlama ve uygulama üzerine yapılacak. Avrupa standartlarında okul öncesi eğitim veren kaliteli anaokullarında gerçekleştirilecek staj faaliyetlerine dahil olacak katılımcıların; mesleki gelişim seviyelerini arttırarak uzmanlaşma sağlamaları ve iş gücü piyasasının aradığı niteliklere sahip birer mesleki eğitim mezunları olarak istihdam olanaklarını arttırmaları amaçlanmakta. Bu amaç doğrultusunda proje  ilk hareketliliğini İsveç'in başkenti  Stockholm'da  bulunan Helianthus ve Förskolan Rosengarden anaokullarında 15 gün sürecek staj faaliyetlerini gerçekleştirmek için 12  öğrenci bir öğretmen ve Okul Müdürü refakatinde İsveç'e gittiler. 23 Şubat tarihine kadar gerçekleşecek ilk hareketliliğin ikinci etabı nisan ayında Romanya'da gerçekleşecek.

YENİLİKÇİ UYGULAMALAR TRANSFER EDİLECEK

Okul müdürü Durdane Yıldız proje ile ilgili beklentiler ve hedefler ile ilgili olarak, “ Katılımcılarımızın mesleki bilgi ve becerilerinin artırılarak iş hayatına entegrasyonlarının sağlanması, yabancı dil becerilerini geliştirmeleri, kültürler arası etkileşimin ve dil çeşitliliğinin önemini kavramaları, sosyal uyum becerilerini arttırmaları, Avrupalılık bilinci oluşturmaları, hayat boyu öğrenme anlayışını benimsemeleri, Avrupa’daki yenilikçi uygulamaların okulumuza transfer edilmesi, okulumuzun eğitim kalitesinin yükselmesi, kurumsal kapasitesinin artması, ilgili tüm kurumların AB projelerine ve Ulusal Ajans´a karşı farkındalıklarının arttırılmasıdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.