Darıcalı öğrenciler Kaçış Noktası ile tanıştı

Darıca 15.04.2016 - 15:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Darıcalı öğrenciler Kaçış Noktası ile tanıştı

Darıca Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu söyleşi ve imza günü etkinliğine Gazeteci-Yazar Levent Altun katıldı.

Altun, Darıca’daki Bilgi Evlerinde eğitim gören lise mezunu öğrencilere hem gazetecilik mesleğini anlattı hem de geçtiğimiz günlerde ikinci baskısını yaptığı Kaçış Noktası isimli romanının içeriğiyle ilgili bilgiler verdi. Öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtlayan Altun, “Herkesin bir kaçış noktası vardır. Kimileri hastalıktan, kimileri korkularından, kimileri gelecek endişesinden ve kimileri de kötülüklerden. Oysa sevgi, iyilik ve dostluğun hakim olduğu bir dünyada hiç kimsenin kaçmasına gerek yok” diye konuştu. GAZETECİLİK ZOR ANCAK AYRICALIKLI Aynı zamanda Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili de olan Levent Altun, öğrencilere gazetecilik mesleğiyle ilgili bilgiler aktardı. Gazeteciliğin çok zor ancak ayrıcalıklı bir meslek olduğunu söyleyen Altun, “Gazeteciliği sevmeyen birisinin, bu meslekte başarılı olması mümkün değil. Kimi zaman en keyifli anımızda kimi zaman uykumuzun en güzel yerinde kötü haberlere gitmek zorunda kaldığımızda, biz bunu okuyucuya haber iletme ayrıcalığı olarak görürüz ve keyif alırız. Böyle bakanlar bu meslekte başarılı olur” diye konuştu. Herkes bir Kaçış Noktası arıyor Kaçış Noktası’nın içeriğiyle ilgili de bilgi veren Altun, şunları söyledi:“Yaşadığımız dünyada herkes bir kaçış noktası arıyor. Kimi hastalıklarından, kimi yalnızlıktan, kimi yaşadığı acılardan. Herkes en büyük acıyı kendisinin yaşadığını sanıyor oysa başka insanların neler yaşadığını bilmiyor. Bencillik, bizim en büyük hastalığımız. Ne kadar kontrol altına alırsak, o kadar insanız. Bu romanda aslında herkese biraz empati yapma fırsatı sunmak istedim. Hiçbir şeyden kaçmamıza gerek yok. Sevgi, dostluk ve iyilik varsa…”    
Darıca Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu söyleşi ve imza günü etkinliğine Gazeteci-Yazar Levent Altun katıldı.

Altun, Darıca’daki Bilgi Evlerinde eğitim gören lise mezunu öğrencilere hem gazetecilik mesleğini anlattı hem de geçtiğimiz günlerde ikinci baskısını yaptığı Kaçış Noktası isimli romanının içeriğiyle ilgili bilgiler verdi.

Öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtlayan Altun, “Herkesin bir kaçış noktası vardır. Kimileri hastalıktan, kimileri korkularından, kimileri gelecek endişesinden ve kimileri de kötülüklerden. Oysa sevgi, iyilik ve dostluğun hakim olduğu bir dünyada hiç kimsenin kaçmasına gerek yok” diye konuştu.

GAZETECİLİK ZOR ANCAK AYRICALIKLI

Aynı zamanda Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili de olan Levent Altun, öğrencilere gazetecilik mesleğiyle ilgili bilgiler aktardı. Gazeteciliğin çok zor ancak ayrıcalıklı bir meslek olduğunu söyleyen Altun, “Gazeteciliği sevmeyen birisinin, bu meslekte başarılı olması mümkün değil. Kimi zaman en keyifli anımızda kimi zaman uykumuzun en güzel yerinde kötü haberlere gitmek zorunda kaldığımızda, biz bunu okuyucuya haber iletme ayrıcalığı olarak görürüz ve keyif alırız. Böyle bakanlar bu meslekte başarılı olur” diye konuştu.

Herkes bir Kaçış Noktası arıyor

Kaçış Noktası’nın içeriğiyle ilgili de bilgi veren Altun, şunları söyledi:“Yaşadığımız dünyada herkes bir kaçış noktası arıyor. Kimi hastalıklarından, kimi yalnızlıktan, kimi yaşadığı acılardan. Herkes en büyük acıyı kendisinin yaşadığını sanıyor oysa başka insanların neler yaşadığını bilmiyor. Bencillik, bizim en büyük hastalığımız. Ne kadar kontrol altına alırsak, o kadar insanız. Bu romanda aslında herkese biraz empati yapma fırsatı sunmak istedim. Hiçbir şeyden kaçmamıza gerek yok. Sevgi, dostluk ve iyilik varsa…”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.