Darıcalı öğrenciler kültürüne sahip çıkıyor

Darıca 21.12.2018 - 11:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Darıcalı öğrenciler kültürüne sahip çıkıyor

Darıca Mustafa Kemal İlkokulu’nda düzenlenen Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası etkinliğine ilçe protokolü, veliler, öğretmenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Türkiye’nin her bölgesinden şehirlere ait yöresel kıyafetler, gündelik kullanılan eşyalar, gıda ürünleri ve yöreye özgü ünlü mimari yapı biblolarından oluşan stantlar ilgiyle gezildi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alparslan Şahin, okul müdürleri, okul aile birliği yönetimi ve velilerinin katıldığı programda Mustafa kemal İlkokulu Müdürü Suat yapıcı tüm davetlilere evsahipliği yaptı. Okul Müdürü Yapıcı düzenledikleri programla ilgili olarak, “Belki biz büyükler olarak yörelerimizi ve yörelerimizin zenginliklerini az çok biliyoruz. Ancak bunların gelecek kuşaklara aktarılması, gençlerimizin de tarihimize, kültürümüze sahip çıkması açısından önemli gördük. Farkındalık açısından da ilkokul seviyesinde ki öğrencilerin bu stantlara olan katkısı büyüktür. Bir şeyi hayata geçirmek ve ortaya koymak için düğmeye basmak yeterlidir. Böyle bir organizasyonu velilerimizle paylaştığımızda herkes taşın altına elini koydu. Tüm velilerimize teşekkür ederim.”dedi. GENÇLERİMİZ AÇISINDAN ÖNEMİ BÜYÜK ETKİNLİK El emeği ürünlerden oluşan stantların açılış kurdelesini kesen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak törende bu tür programların anlamına dikkat çekti. Başkan Karabacak, “Artık bizler büyüdük. Az çok ülkemizin tarihi, kültürü ve özellikleri hakkında bilgi sahibiyiz. Ancak genç kardeşlerimizin bölgelerimize olan donanımları, kültürümüze sahip çıkmaları açısından bu etkinlikler de ayrı bir derstir. Tüm velilerimizi, öğrencilerimizi ve okul idarecilerini böyle bir programı hayata geçirmelerinden dolayı tebrik ederim.”dedi Öğrencilerin semazen gösterileri sonrası program sona erdi. Haber: Adnan Ayvaz
Darıca Mustafa Kemal İlkokulu’nda düzenlenen Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası etkinliğine ilçe protokolü, veliler, öğretmenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Türkiye’nin her bölgesinden şehirlere ait yöresel kıyafetler, gündelik kullanılan eşyalar, gıda ürünleri ve yöreye özgü ünlü mimari yapı biblolarından oluşan stantlar ilgiyle gezildi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alparslan Şahin, okul müdürleri, okul aile birliği yönetimi ve velilerinin katıldığı programda Mustafa kemal İlkokulu Müdürü Suat yapıcı tüm davetlilere evsahipliği yaptı. Okul Müdürü Yapıcı düzenledikleri programla ilgili olarak, “Belki biz büyükler olarak yörelerimizi ve yörelerimizin zenginliklerini az çok biliyoruz. Ancak bunların gelecek kuşaklara aktarılması, gençlerimizin de tarihimize, kültürümüze sahip çıkması açısından önemli gördük. Farkındalık açısından da ilkokul seviyesinde ki öğrencilerin bu stantlara olan katkısı büyüktür. Bir şeyi hayata geçirmek ve ortaya koymak için düğmeye basmak yeterlidir. Böyle bir organizasyonu velilerimizle paylaştığımızda herkes taşın altına elini koydu. Tüm velilerimize teşekkür ederim.”dedi.

GENÇLERİMİZ AÇISINDAN ÖNEMİ BÜYÜK ETKİNLİK

El emeği ürünlerden oluşan stantların açılış kurdelesini kesen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak törende bu tür programların anlamına dikkat çekti. Başkan Karabacak, “Artık bizler büyüdük. Az çok ülkemizin tarihi, kültürü ve özellikleri hakkında bilgi sahibiyiz. Ancak genç kardeşlerimizin bölgelerimize olan donanımları, kültürümüze sahip çıkmaları açısından bu etkinlikler de ayrı bir derstir. Tüm velilerimizi, öğrencilerimizi ve okul idarecilerini böyle bir programı hayata geçirmelerinden dolayı tebrik ederim.”dedi Öğrencilerin semazen gösterileri sonrası program sona erdi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.