Darıcalılar Deprem Çantanızı Hazır Tutun

Darıca 28.02.2017 - 14:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Darıcalılar Deprem Çantanızı Hazır Tutun

Darıca Kaymakamlığı vatandaşların afet çantalarının hazırlanmasına ilişkin muhtarlara bilgilendirme broşürü ve afişler dağıttı.

Darıca Kaymakamlığı tarafından muhtarlara dağıtımı ve camlarının vatandaşlar tarafından en görünür yerlere asılmak üzere afiş ve broşür dağıtıldı. Muhtremelen yaşanacak bir afet anında vatandaşların bu çantaları hazır tutmaları için uyarı niteliği taşıyan afişler muhtarlar tarafından imza ile teslim alındı. Afet Çantası nedir? Nasıl Hazırlanır? Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir afet çantası sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir.   Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğimiz malzemelerin bulunduğu bir Afet Çantamızın hazır olması ve ulaşabilecek bir yerde olması önemlidir. Sorumlu olduğunuz kişi/kişiler (bebekler, yaşlılar, engelliler) ve varsa evcil hayvanlarımız için gerekli ihtiyaçları da içermelidir. Bir afet sonrası yiyecek, içecek ve acil ihtiyaçları temin edebileceğimiz yerlere ulaşamayabiliriz. Küçük yaralanmalarımız varsa bunları kendimiz giderebiliriz. Bu tip durumlar için afet çantamızın içinde olması gerekenleri doğru belirleyip, çantamızı kolay ulaşacağımız bir yerde saklamamız çok önemlidir. Afet çantası sadece evimizde, iş yerimizde değil okulumuzda, sınıfımızda da olmalıdır. Bunun için öğretmenimizle birlikte ihtiyacımız olabilecek şeyleri belirleyip, çantamızı sınıfımızda öğretmenimizin kolay ulaşabileceği bir yerde saklamalıyız. Engelli bireylerin özel ihtiyaçlarıyla alakalı çantamızın içine eklememiz gerekenleri de unutmamalıyız. İçinde bulunan yiyecek ve içecekleri düzenli olarak kontrol edip, bozulmadan nasıl saklamamız gerektiğini büyüklerimizden öğrenmeliyiz. Aile Çantası içinde olması önerilen malzemeler Çantanın hazırlanması sırasında aktif rol almalı içinde neler olduğunu bilmeliyiz. Aşağıda çeşitli öneriler var. Ancak herkes kendi koşullarını düşünerek bulunduğu bölgenin özelliklerine göre bu çantayı güncelleyebilir. Gıda Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.). Önemli belge fotokopileri ·         Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.) ·         Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri ·         Zorunlu Deprem Poliçesi ·         Diplomalar ·         Pasaport, banka cüzdanı vb. ·         Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.) Giyecekler ·         İç çamaşırı ·         Çorap ·         Yağmurluk ·         İklime uygun giysiler Su Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu almalıyız. Hijyen malzemeler ·         Sabun ve Dezenfektanlar ·         Diş fırçası ve macunu ·         Islak mendil ·         Tuvalet kâğıdı ·         Hijyenik ped Diğer malzemeler ·         İlk yardım çantası ·         Uyku tulumu veya battaniye ·         Çakı, düdük, küçük makas ·         Kâğıt, kalem ·         Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli) HABER: Adnan Ayvaz
Darıca Kaymakamlığı vatandaşların afet çantalarının hazırlanmasına ilişkin muhtarlara bilgilendirme broşürü ve afişler dağıttı.

Darıca Kaymakamlığı tarafından muhtarlara dağıtımı ve camlarının vatandaşlar tarafından en görünür yerlere asılmak üzere afiş ve broşür dağıtıldı. Muhtremelen yaşanacak bir afet anında vatandaşların bu çantaları hazır tutmaları için uyarı niteliği taşıyan afişler muhtarlar tarafından imza ile teslim alındı.

Afet Çantası nedir? Nasıl Hazırlanır?

Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir afet çantası sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir.

 

Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğimiz malzemelerin bulunduğu bir Afet Çantamızın hazır olması ve ulaşabilecek bir yerde olması önemlidir. Sorumlu olduğunuz kişi/kişiler (bebekler, yaşlılar, engelliler) ve varsa evcil hayvanlarımız için gerekli ihtiyaçları da içermelidir.

Bir afet sonrası yiyecek, içecek ve acil ihtiyaçları temin edebileceğimiz yerlere ulaşamayabiliriz. Küçük yaralanmalarımız varsa bunları kendimiz giderebiliriz. Bu tip durumlar için afet çantamızın içinde olması gerekenleri doğru belirleyip, çantamızı kolay ulaşacağımız bir yerde saklamamız çok önemlidir. Afet çantası sadece evimizde, iş yerimizde değil okulumuzda, sınıfımızda da olmalıdır.

Bunun için öğretmenimizle birlikte ihtiyacımız olabilecek şeyleri belirleyip, çantamızı sınıfımızda öğretmenimizin kolay ulaşabileceği bir yerde saklamalıyız. Engelli bireylerin özel ihtiyaçlarıyla alakalı çantamızın içine eklememiz gerekenleri de unutmamalıyız. İçinde bulunan yiyecek ve içecekleri düzenli olarak kontrol edip, bozulmadan nasıl saklamamız gerektiğini büyüklerimizden öğrenmeliyiz.

Aile Çantası içinde olması önerilen malzemeler

Çantanın hazırlanması sırasında aktif rol almalı içinde neler olduğunu bilmeliyiz. Aşağıda çeşitli öneriler var. Ancak herkes kendi koşullarını düşünerek bulunduğu bölgenin özelliklerine göre bu çantayı güncelleyebilir.

Gıda

Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.).

Önemli belge fotokopileri

·         Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)

·         Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri

·         Zorunlu Deprem Poliçesi

·         Diplomalar

·         Pasaport, banka cüzdanı vb.

·         Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

Giyecekler

·         İç çamaşırı

·         Çorap

·         Yağmurluk

·         İklime uygun giysiler

Su

Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu almalıyız.

Hijyen malzemeler

·         Sabun ve Dezenfektanlar

·         Diş fırçası ve macunu

·         Islak mendil

·         Tuvalet kâğıdı

·         Hijyenik ped

Diğer malzemeler

·         İlk yardım çantası

·         Uyku tulumu veya battaniye

·         Çakı, düdük, küçük makas

·         Kâğıt, kalem

·         Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)

HABER: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.