Dede Korkut öğrencileri bir başka

Darıca 21.04.2016 - 12:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Dede Korkut öğrencileri bir başka

Mesleklerin tanıtılması, yerel yönetimler derslerinin uygulanması çerçevesinde  her meslekten bir  uzmanın ve yerel yöneticilerin derslere girmesi öğrencilerin zevkle dersleri geçirmesine neden oluyor. Özellikle ilkokul 4.sınıf öğrencilerinin sorduğu sorular büyüklere taş çıkartacak cinsten. Dede Korkut İlköğretim okulu’nun bulunduğu Mahallenin Muhtarı Nevzat Aytekin, öğrencilere yerel yönetimler hakkında bilgi vermeye ikinci gün de devam etti. Dede Korkut İlköğretim Okulu  öğrencileri Sosyal Bilimler dersi kapsamında Muhtar Aytekin’i konuk etmeye devam etti.5 farklı sınıfta derse giren Muhtar Aytekin, yine öğrencilerin yerel yöneticiler hakkında merak ettiği soruları cevaplandırdı. Aytekin, yerel yönetimlerin Muhtarlardan başladığını ifade ederek; “Yerel yönetimler Muhtardan başlıyor. İlk olarak Muhtar ve İhtiyar Heyetini seçiyorsunuz. Sonra İlçe Belediye Başkanını, ardından da Büyükşehir Belediye Başkanını seçiyorsunuz. Bu şekilde yerel yönetim zinciri oluşuyor” dedi. Muhtar Aytekin, yerel yönetimlerin, halkın en kolay ulaşabildiği ve en kolay hizmet   alabildiği, yönetim birimi olduğunu söyledi. 3 dönemdir Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı olduğunu belirten Aytekin, yerel yönetim anlamında, vatandaşın ulaşabildiği ilk yerde Muhtar olduğunu ifade etti.

Mesleklerin tanıtılması, yerel yönetimler derslerinin uygulanması çerçevesinde  her meslekten bir  uzmanın ve yerel yöneticilerin derslere girmesi öğrencilerin zevkle dersleri geçirmesine neden oluyor. Özellikle ilkokul 4.sınıf öğrencilerinin sorduğu sorular büyüklere taş çıkartacak cinsten. Dede Korkut İlköğretim okulu’nun bulunduğu Mahallenin Muhtarı Nevzat Aytekin, öğrencilere yerel yönetimler hakkında bilgi vermeye ikinci gün de devam etti. Dede Korkut İlköğretim Okulu  öğrencileri Sosyal Bilimler dersi kapsamında Muhtar Aytekin’i konuk etmeye devam etti.5 farklı sınıfta derse giren Muhtar Aytekin, yine öğrencilerin yerel yöneticiler hakkında merak ettiği soruları cevaplandırdı.

Aytekin, yerel yönetimlerin Muhtarlardan başladığını ifade ederek; “Yerel yönetimler Muhtardan başlıyor. İlk olarak Muhtar ve İhtiyar Heyetini seçiyorsunuz. Sonra İlçe Belediye Başkanını, ardından da Büyükşehir Belediye Başkanını seçiyorsunuz. Bu şekilde yerel yönetim zinciri oluşuyor” dedi.

Muhtar Aytekin, yerel yönetimlerin, halkın en kolay ulaşabildiği ve en kolay hizmet   alabildiği, yönetim birimi olduğunu söyledi. 3 dönemdir Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı olduğunu belirten Aytekin, yerel yönetim anlamında, vatandaşın ulaşabildiği ilk yerde Muhtar olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.