19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Dedeoğlu: “GEÇMİŞİ DEĞİL GELECEĞİ TARTIŞIN”

Kocaeli 14.11.2017 - 13:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dedeoğlu: “GEÇMİŞİ DEĞİL GELECEĞİ TARTIŞIN”

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu haftalık düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, kent ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dedeoğlu, ayrıca önceleri Atatürk’ü ağzına almayan bürokratların ve kişilerin son zamanlarda, Atatürkçü çizgi çizmelerini ve Cumhuriyetçi kimliğe bürünmelerini eleştirdi. "Atamı rahat bırakın” diye seslenen Dedeoğlu, “O dünyanın kabul ettiği 20.yy’ın tartışmasız en büyük dehası, Türk milletinin başkomutanıdır. Sizler bugüne gelin ve bugünü tartışın. Tartışılması gereken konuları göz ardı etmeyin” dedi. “HAFIZASI ZAYIF BİR MİLLETİZ” Halkın alım gücünün her geçen gün azaldığını ifade eden Dedeoğlu, “Üretim yok, tüketim çok. İnsanların geleceği ipotek olsun diye her şey yapılıyor. Bu güzel ülkeyi yönetenler iktidarı ile muhalefeti ile bunları konuşacağına nelerle uğraşıyorlar. Bu kadarla da kalsalar yine iyi, akşamdan sabaha uğraşlar ve düşünceler değişiyor. Hafızası zayıf bir milletiz. Bu hafıza zayıflığı sadece halkımızda yok. Bizi yönetenlerde de bu hafıza zayıflığı var. Bugün söylediğini yarın söylememiş gibi konuşabiliyorlar. Birilerini eleştirirken olmayan şeyleri olmuş gibi söylemek, karalayarak politika yapmak etik değildir. Ama maalesef herkes ağzına geleni söylüyor” sözlerini belirtti. NEREDE MUSUL, KERKÜK KONUSU Dış politikaya ilişkin ‘Tam bir fiyasko’ yakıştırması yapan Halim Dedeoğlu, “lrak, Suriye, Kerkük, Musul ne oldu, haber olarak ikinci plana düştü. ABD vizede gevşiyor, yumuşuyor ile uğraşıyoruz. Efendim neymiş YPG-PYD’nin elinden silahlar işleri bitince alınacakmış, kimi kandırıyorsunuz hepsi bir aldatmaca. Bize bizden başka dost yok. AKP ve CHP’den başka parti yokmuş gibi davranıyorlar. DSP genel başkanım sayın Önder Aksakal’ın beyanları ulusal basın ve medyada yayınlanmıyor. İnsanlar yeni kurulacak partilere yönlendirilmeye çalışılıyor ve bir oyundur oynanıyor” şeklinde konuştu.
DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu haftalık düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, kent ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dedeoğlu, ayrıca önceleri Atatürk’ü ağzına almayan bürokratların ve kişilerin son zamanlarda, Atatürkçü çizgi çizmelerini ve Cumhuriyetçi kimliğe bürünmelerini eleştirdi. "Atamı rahat bırakın” diye seslenen Dedeoğlu, “O dünyanın kabul ettiği 20.yy’ın tartışmasız en büyük dehası, Türk milletinin başkomutanıdır. Sizler bugüne gelin ve bugünü tartışın. Tartışılması gereken konuları göz ardı etmeyin” dedi.

“HAFIZASI ZAYIF BİR MİLLETİZ”

Halkın alım gücünün her geçen gün azaldığını ifade eden Dedeoğlu, “Üretim yok, tüketim çok. İnsanların geleceği ipotek olsun diye her şey yapılıyor. Bu güzel ülkeyi yönetenler iktidarı ile muhalefeti ile bunları konuşacağına nelerle uğraşıyorlar. Bu kadarla da kalsalar yine iyi, akşamdan sabaha uğraşlar ve düşünceler değişiyor. Hafızası zayıf bir milletiz. Bu hafıza zayıflığı sadece halkımızda yok. Bizi yönetenlerde de bu hafıza zayıflığı var. Bugün söylediğini yarın söylememiş gibi konuşabiliyorlar. Birilerini eleştirirken olmayan şeyleri olmuş gibi söylemek, karalayarak politika yapmak etik değildir. Ama maalesef herkes ağzına geleni söylüyor” sözlerini belirtti.

NEREDE MUSUL, KERKÜK KONUSU

Dış politikaya ilişkin ‘Tam bir fiyasko’ yakıştırması yapan Halim Dedeoğlu, “lrak, Suriye, Kerkük, Musul ne oldu, haber olarak ikinci plana düştü. ABD vizede gevşiyor, yumuşuyor ile uğraşıyoruz. Efendim neymiş YPG-PYD’nin elinden silahlar işleri bitince alınacakmış, kimi kandırıyorsunuz hepsi bir aldatmaca. Bize bizden başka dost yok. AKP ve CHP’den başka parti yokmuş gibi davranıyorlar. DSP genel başkanım sayın Önder Aksakal’ın beyanları ulusal basın ve medyada yayınlanmıyor. İnsanlar yeni kurulacak partilere yönlendirilmeye çalışılıyor ve bir oyundur oynanıyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.