Demokrasi anlayışınız çöktü!

Siyaset 18.12.2019 - 11:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Demokrasi anlayışınız çöktü!

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, "Muhalefetin demokrasi anlayışı kadınlara bile baskı, tehdit ve hakaret" diyerek tansiyonu yüksek geçen CHP Darıca kongresine göndermelerde bulundu. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, partisinin Gölcük İlçe Danışma Meclisinde muhalefetin demokrasi anlayışını değerlendirdi. Başkan Ellibeş, “7.Büyük Kongre takvimimiz tıkır tıkır işliyor. Üye listelerinin askıya çıkması ve itirazların değerlendirilmesinin ardından 4 bin 905 delegemizi iki hafta içinde 12 ilçemize kurulan sandıklarla belirledik. Elbette bu sürecin kavgasız, gürültüsüz, büyük bir anlayış ve hoşgörü ile geçiyor olması, partimizin istişare kültürünü de ihmal etmiyor olmamızdan kaynaklanıyor. Geçenlerde bahsettim, her bir delegemizi belirlerken en az hatayı yapmak adına genel merkezimizin teşkilatımıza hizmeti ön plana alan kriterlerini uyguladık. Bunun yanı sıra istişare kurullarımızı çalıştırdık. Bölgenin kanaat önderlerinden görüşler aldık. Birileri tek liste diye bu süreci hafife almaya kalksa da aslında arka planda işte bu geniş istişare ve uzun çalışmalar var. Bunu eleştiren, bize demokrasi, kadın hakları, insan hakları, adalet dersi verenleri de bu süreçte kendi seçimlerini yaparken hep birlikte görüyoruz.” ÖRNEK GÖSTERDİĞİNİZ DEMOKRASİNİZ KONGRE DE ÇÖKTÜ “İşte CHP’nin durumu ortada. İlçe kongreleri Darıca’da başladı. Bismillah, daha ilk kongrede ‘Demokrasi’ye ne kadar bağlı olduklarını bizlere gösterdiler. Bir kadın aday, bir hanımefendi; Ebru Tayanç. İki kadın arkadaşını da yanına alarak çıkıp ilçe başkanı adayı olmak istedi. Kendi ifadesiyle söylüyorum, adaylığını açıkladığı andan itibaren yanına gidip görüşen kim varsa parti içinde kendilerine dönek yaftası yapıştırılmış. CHP’de 30 yıllık geçmişi olması, kadın olması, adaylıktan çekilinceye kadar baskı görmesini engellemedi. Ve sonunda pes ettirmeyi başardılar. Şimdi soruyorum sizlere, bu mu sizin demokrasi anlayışınız? Bu mu bize örnek gösterdiğiniz demokrasi anlayışı? Böyle zorbalıklar olacaksa, bizim gibi istişare kültürü ve üyelerimizin rızasıyla aday belirlemek daha doğru.” şeklinde konuştu.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, "Muhalefetin demokrasi anlayışı kadınlara bile baskı, tehdit ve hakaret" diyerek tansiyonu yüksek geçen CHP Darıca kongresine göndermelerde bulundu.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, partisinin Gölcük İlçe Danışma Meclisinde muhalefetin demokrasi anlayışını değerlendirdi. Başkan Ellibeş, “7.Büyük Kongre takvimimiz tıkır tıkır işliyor. Üye listelerinin askıya çıkması ve itirazların değerlendirilmesinin ardından 4 bin 905 delegemizi iki hafta içinde 12 ilçemize kurulan sandıklarla belirledik. Elbette bu sürecin kavgasız, gürültüsüz, büyük bir anlayış ve hoşgörü ile geçiyor olması, partimizin istişare kültürünü de ihmal etmiyor olmamızdan kaynaklanıyor. Geçenlerde bahsettim, her bir delegemizi belirlerken en az hatayı yapmak adına genel merkezimizin teşkilatımıza hizmeti ön plana alan kriterlerini uyguladık. Bunun yanı sıra istişare kurullarımızı çalıştırdık. Bölgenin kanaat önderlerinden görüşler aldık. Birileri tek liste diye bu süreci hafife almaya kalksa da aslında arka planda işte bu geniş istişare ve uzun çalışmalar var. Bunu eleştiren, bize demokrasi, kadın hakları, insan hakları, adalet dersi verenleri de bu süreçte kendi seçimlerini yaparken hep birlikte görüyoruz.”

ÖRNEK GÖSTERDİĞİNİZ DEMOKRASİNİZ KONGRE DE ÇÖKTÜ

“İşte CHP’nin durumu ortada. İlçe kongreleri Darıca’da başladı. Bismillah, daha ilk kongrede ‘Demokrasi’ye ne kadar bağlı olduklarını bizlere gösterdiler. Bir kadın aday, bir hanımefendi; Ebru Tayanç. İki kadın arkadaşını da yanına alarak çıkıp ilçe başkanı adayı olmak istedi. Kendi ifadesiyle söylüyorum, adaylığını açıkladığı andan itibaren yanına gidip görüşen kim varsa parti içinde kendilerine dönek yaftası yapıştırılmış. CHP’de 30 yıllık geçmişi olması, kadın olması, adaylıktan çekilinceye kadar baskı görmesini engellemedi. Ve sonunda pes ettirmeyi başardılar. Şimdi soruyorum sizlere, bu mu sizin demokrasi anlayışınız? Bu mu bize örnek gösterdiğiniz demokrasi anlayışı? Böyle zorbalıklar olacaksa, bizim gibi istişare kültürü ve üyelerimizin rızasıyla aday belirlemek daha doğru.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.