Demokrasi Platformu Çınaraltın'da HAYIR standı açtı

Darıca 04.03.2017 - 20:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Demokrasi Platformu Çınaraltın'da HAYIR standı açtı

Darıca Çınaraltında, Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu üyelerinin katıldığı ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Aralarında CHP Darıca  İlçe Sekreteri Kadir Işık, MHP Darıca Eski Kadın Kolları Başkanı Neşe Egemen, CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de yer aldığı platform tarafından yapılan açıklamada; “ Oy kullanacağımız 16/04/2017 gününe kadar birlikte çalışıp, demokratik haklarımızı kullanarak, ülkemizin ve milletimizin birliği ve bütünlüğü için, ulusal ve üniter yapının devamı için, özgür, laik, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik, Tam Bağımsız bir TÜRKİYE için HAYIR diyeceğimizi açıklıyoruz. Yapılmak istenen Anayasa değişikliği ve getirilmek istenen Başkanlık rejimi ile birlikte: Kayıtsız şartsız millete ait olan egemenlik, bir kişiye devredilmekte, Büyük Millet Meclisi etkisiz duruma getirilmektedir. Cumhuriyetimizin ve parlamenter sistemin en önemli dayanağı olan kuvvetler ayrılığı yok edilmektedir. Anayasa Mahkemesi, Devlet Başkanı’nın buyruğuna verilmekte, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, siyasi iktidarın güdümüne sokulmaktadır. Yürütme organı olarak öngörülen Cumhurbaşkanı, Meclisin ve Yargının denetiminden çıkarılmaktadır. Partili Cumhurbaşkanına, TBMM’ Nİ feshetme yetkisi bile verilmektedir. Değiştirilmek istenen sistem değil, rejim olduğunu herkes bilmelidir. Çünkü denetimsiz ve sınırsız yetkilere sahip, bir kişinin egemenliğinde olan yönetim asla demokratik olamaz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca kazanılmış tüm haklarımız boyunca kazanılmış tüm haklarımız elimizden alınabilecektir. Her şey bir kişinin inisiyatifine bırakılacaktır. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ ün bile etmediği bu rejim değişikliğine HAYIR diyoruz. Değerli basın mensupları, bu süreç içerisinde halkımızın tüm kesimleri ile beraber olacağız; Gençlerimiz ile beraber olacağız. Çünkü gençlerimiz bir madde ile kandırılmak isteniyor. Milletvekili seçim yaşı on sekize indirilecekmiş. Bilinmelidir ki bu sadece aldatmacadır. Bugün yaşı yirmi beş iken kaç tane bu yaşta milletvekilimiz var? Ayrıca indirilecek yaşta gençlerimiz daha okul yıllarını bitirmemişler. Meslekleri yok. Paraları yok. Gençlerimiz bu tuzağa düşmeyecektir. Biliyoruz ki onlar hayır diyeceklerdir. Kadınlarımız; cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana nice Avrupa ülkesinden önce kazandıkları haklarını kaybetmemek için var güçleri ile mücadelelerini sürdüreceklerdir. Cumhuriyetin özgür kadını olmaya devam edeceklerdir. Kendilerini aşağılayan, ötekileştiren, eve kapatacak olan bir rejime HAYIR diyeceklerdir." cümlelerine yer verdiler.
Darıca Çınaraltında, Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu üyelerinin katıldığı ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Aralarında CHP Darıca  İlçe Sekreteri Kadir Işık, MHP Darıca Eski Kadın Kolları Başkanı Neşe Egemen, CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de yer aldığı platform tarafından yapılan açıklamada; “ Oy kullanacağımız 16/04/2017 gününe kadar birlikte çalışıp, demokratik haklarımızı kullanarak, ülkemizin ve milletimizin birliği ve bütünlüğü için, ulusal ve üniter yapının devamı için, özgür, laik, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik, Tam Bağımsız bir TÜRKİYE için HAYIR diyeceğimizi açıklıyoruz.
Yapılmak istenen Anayasa değişikliği ve getirilmek istenen Başkanlık rejimi ile birlikte: Kayıtsız şartsız millete ait olan egemenlik, bir kişiye devredilmekte, Büyük Millet Meclisi etkisiz duruma getirilmektedir.
Cumhuriyetimizin ve parlamenter sistemin en önemli dayanağı olan kuvvetler ayrılığı yok edilmektedir.
Anayasa Mahkemesi, Devlet Başkanı’nın buyruğuna verilmekte, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, siyasi iktidarın güdümüne sokulmaktadır.
Yürütme organı olarak öngörülen Cumhurbaşkanı, Meclisin ve Yargının denetiminden çıkarılmaktadır.
Partili Cumhurbaşkanına, TBMM’ Nİ feshetme yetkisi bile verilmektedir.
Değiştirilmek istenen sistem değil, rejim olduğunu herkes bilmelidir. Çünkü denetimsiz ve sınırsız yetkilere sahip, bir kişinin egemenliğinde olan yönetim asla demokratik olamaz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca kazanılmış tüm haklarımız boyunca kazanılmış tüm haklarımız elimizden alınabilecektir. Her şey bir kişinin inisiyatifine bırakılacaktır. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ ün bile etmediği bu rejim değişikliğine HAYIR diyoruz.
Değerli basın mensupları, bu süreç içerisinde halkımızın tüm kesimleri ile beraber olacağız;
Gençlerimiz ile beraber olacağız. Çünkü gençlerimiz bir madde ile kandırılmak isteniyor. Milletvekili seçim yaşı on sekize indirilecekmiş. Bilinmelidir ki bu sadece aldatmacadır. Bugün yaşı yirmi beş iken kaç tane bu yaşta milletvekilimiz var? Ayrıca indirilecek yaşta gençlerimiz daha okul yıllarını bitirmemişler. Meslekleri yok. Paraları yok. Gençlerimiz bu tuzağa düşmeyecektir. Biliyoruz ki onlar hayır diyeceklerdir.
Kadınlarımız; cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana nice Avrupa ülkesinden önce kazandıkları haklarını kaybetmemek için var güçleri ile mücadelelerini sürdüreceklerdir. Cumhuriyetin özgür kadını olmaya devam edeceklerdir. Kendilerini aşağılayan, ötekileştiren, eve kapatacak olan bir rejime HAYIR diyeceklerdir." cümlelerine yer verdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.