Denetim bize yol gösterir

Darıca 02.08.2018 - 15:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Denetim bize yol gösterir

Darıca Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Karabacak, Ağustos Ayı Meclis Oturumunu gerçekleştirmek üzere bir araya geldi. Başkan Karabacak, meclis toplantısında Sayıştay Denetçilerinin Raporunu'da okudu.

Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddleri görüşülmeye başlandı. İlk madde Bilgi İşlem Merkezi bütçesi 500 Bin TL'den 250 Bin TL Özel Kalem Müdürlüğü'ne aktarım yapılmasına ilişkin gündem maddesi oy çoğunluğu ile kabul edildi. CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar bu aktarımlara ilişkin eleştiriler yaparken Başkan Karabacak, kurumlar ve birimler arası ihtiyaç halindeki aktarımların doğal olduğunu ifade etti. Yalı Mahallesi Çamlık Parkı ve Bayramoğlu'nda yapımı devam eden tesisin belediye şirketine devredilmesi de bu ay ki meclis toplantısında oy çoğunluğu ile kabul edildi. Darıca Belediye Başkanı Ağustos Ayı Meclis Oturumu'nda Sayıştay Denetçilerinin sonuç raporunu okudu. Raporda, ilgili birimlerin eksiklikleri, hataları da Başkan Karabacak tarafından dile getirildi. Başkan Karabacak, "Hukuk yoruma açık bir durum. Bir hata yapamazsın. Kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. Zimmet çıkabilir. Kolay değil bu işler. Dikkatli olmak lazım. Bir valinin bile gözünün yaşına bakmadıkları denetimler gördük. Denetçiler bizimle ilgili de zimmet çıkardı. Seçimde verilmiş bir yemeği zimmet olarak değerlendirdiler. Daha önce de iki kez denetçiler tarafından belediyemize zimmet çıkarılmıştı. İkisinde de bu kararı verenler FETÖ olaylarında tutuklandılar. Biz kayrılmak zaten istemeyiz. En ciddi ve disiplili bir şekilde denetlenelim isterim. Bunlar bizlere yol haritası belirliyor."dedi.   KURBAN KESİM ALANLARI OLUŞTURDUK   Başkan Karabacak yaklaşan kurban bayramı nedeniyle satışl ve kesim alanları hakkında da bilgi verdi. Karabacak, "Kurban Kesim Alanları için Kocaeli Büyüşehir Belediyesi ile birlikte kesim alanlarıda oluşturduk. Arsalarında, bahçelerinde tek bşr hayvan olmak kaydıyla kurban kesebilirler. Ama kişisel alanlarda toplu kesimine izin vermeyiz. Bu sene daha disiplin ve tertipli bir şeklide uygulama yapacağız."dedi.   HABER: ADNAN AYVAZ  
Darıca Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Karabacak, Ağustos Ayı Meclis Oturumunu gerçekleştirmek üzere bir araya geldi. Başkan Karabacak, meclis toplantısında Sayıştay Denetçilerinin Raporunu'da okudu.
Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddleri görüşülmeye başlandı. İlk madde Bilgi İşlem Merkezi bütçesi 500 Bin TL'den 250 Bin TL Özel Kalem Müdürlüğü'ne aktarım yapılmasına ilişkin gündem maddesi oy çoğunluğu ile kabul edildi. CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar bu aktarımlara ilişkin eleştiriler yaparken Başkan Karabacak, kurumlar ve birimler arası ihtiyaç halindeki aktarımların doğal olduğunu ifade etti. Yalı Mahallesi Çamlık Parkı ve Bayramoğlu'nda yapımı devam eden tesisin belediye şirketine devredilmesi de bu ay ki meclis toplantısında oy çoğunluğu ile kabul edildi. Darıca Belediye Başkanı Ağustos Ayı Meclis Oturumu'nda Sayıştay Denetçilerinin sonuç raporunu okudu. Raporda, ilgili birimlerin eksiklikleri, hataları da Başkan Karabacak tarafından dile getirildi. Başkan Karabacak, "Hukuk yoruma açık bir durum. Bir hata yapamazsın. Kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. Zimmet çıkabilir. Kolay değil bu işler. Dikkatli olmak lazım. Bir valinin bile gözünün yaşına bakmadıkları denetimler gördük. Denetçiler bizimle ilgili de zimmet çıkardı. Seçimde verilmiş bir yemeği zimmet olarak değerlendirdiler. Daha önce de iki kez denetçiler tarafından belediyemize zimmet çıkarılmıştı. İkisinde de bu kararı verenler FETÖ olaylarında tutuklandılar. Biz kayrılmak zaten istemeyiz. En ciddi ve disiplili bir şekilde denetlenelim isterim. Bunlar bizlere yol haritası belirliyor."dedi.
 
KURBAN KESİM ALANLARI OLUŞTURDUK
 
Başkan Karabacak yaklaşan kurban bayramı nedeniyle satışl ve kesim alanları hakkında da bilgi verdi. Karabacak, "Kurban Kesim Alanları için Kocaeli Büyüşehir Belediyesi ile birlikte kesim alanlarıda oluşturduk. Arsalarında, bahçelerinde tek bşr hayvan olmak kaydıyla kurban kesebilirler. Ama kişisel alanlarda toplu kesimine izin vermeyiz. Bu sene daha disiplin ve tertipli bir şeklide uygulama yapacağız."dedi.
 
HABER: ADNAN AYVAZ
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.