GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

“Depremde sınıfta kaldık!”

Gebze 17.10.2019 - 12:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Depremde sınıfta kaldık!”

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şube Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Kadı, “Geçtiğimiz ay yaşanan depremde Gebze’de ilk olarak öğrencileri merdivenlere yığmak sureti ile tahliye etmişler. Bu konuda depremde sınıfta kaldık” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şube Temsilciliği bugün bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şube Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Kadı, “Gebze’nin en çok risk altında olduğu konu; deprem. Sanayinin ve nüfusun bu kadar yoğun olduğu bölgede depremi gündemden düşürmeyeceğiz. Bugün kağıt üzerinde yazılanlar, eğer uygulamaya geçirilseydi hiç endişelenmeyecektik. Bugüne kadar çok eğitim verdik. Gebze Teknik Üniversitesi’nden çok büyük destekler aldık. Önce binaları depreme karşı dizayn ederek bir noktaya gelemiyoruz. Bu ülkede her zaman mühendislik görüşü hakim olmuyor. Son zamanlarda bizlerin de onaylamadığı bir imar barışı mevcut. ARTIK UYGULAMAYA GEÇİLMELİ Gebze Bölgesi’nin depremden önce denetimsiz, mühendislik hizmeti görmemiş yapı stoku yüzde 50 civarında. Gebze’nin nüfusunun yarısı riskli bölge içerisinde kalıyor. Bireysel olarak insanları donatmak zorunda hissederek kendimizi belirli eğitimler verdik. depremden sonraki en önemli olay bireyin kendi kendine yetebilmesi. Deprem anında ve sonrasında nasıl davranmamız gerektiğini Gebze kamuoyuna anlattık. Türkiye’nin en iyi afet yönetimcilerini getirdik. Kağıt üzerinde teorik olarak her şey tamam; ancak artık uygulamaya geçilmeli. TALEBİMİZ GERİ ÇEVRİLDİ Yerel yönetimlerde artık elini taşın altına koymalı. Gerçek şu ki hiç istemesek de yaşayacağımız deprem senaryoları hiç hoş değil. Bu anlamda son dönemde yaşadığımız depremlerle ne kadar hazırlıksız olduğumuzu gördük. Depremlerin ardından biz vatandaşlarımızın mühendis gözüyle yapılarını inceletmelerini istedik ancak geri dönüşüm olmadı. Biz kamu kurumlarını elden geçirmek istedik. Ancak kibar bir dille bu talebimiz geri çevrildi. Ortada bir gerçek varsa bunu konuşalım. Örtbas ederek bunu atlatamayız. İnsanların cesetlerini o yapının içinden çıkarmak zorunda kalırız. BÜYÜK FELAKET YAŞANACAK Gebze’de 130 bin civarında öğrenci var. Depremde ilk olarak öğrencileri merdivenlere yığmak sureti ile tahliye etmişler. Bu konuda depremde sınıfta kaldık.  TMMOB bünyesinde bin tane inşat mühendisimiz var. Gebze’nin arşın arşın hasar tespitini yapabiliriz. Depremle ilgili çalışmalarımız sahaya yansımıyor. Gebze’deki metruk yapılarla ilgili hala bir çalışma yok. Biri önünden geçerken yıkılacak ve büyük felaketler yaşanacak” diye konuştu.      
İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şube Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Kadı, “Geçtiğimiz ay yaşanan depremde Gebze’de ilk olarak öğrencileri merdivenlere yığmak sureti ile tahliye etmişler. Bu konuda depremde sınıfta kaldık” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şube Temsilciliği bugün bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şube Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Kadı, “Gebze’nin en çok risk altında olduğu konu; deprem. Sanayinin ve nüfusun bu kadar yoğun olduğu bölgede depremi gündemden düşürmeyeceğiz. Bugün kağıt üzerinde yazılanlar, eğer uygulamaya geçirilseydi hiç endişelenmeyecektik. Bugüne kadar çok eğitim verdik. Gebze Teknik Üniversitesi’nden çok büyük destekler aldık. Önce binaları depreme karşı dizayn ederek bir noktaya gelemiyoruz. Bu ülkede her zaman mühendislik görüşü hakim olmuyor. Son zamanlarda bizlerin de onaylamadığı bir imar barışı mevcut.

ARTIK UYGULAMAYA GEÇİLMELİ

Gebze Bölgesi’nin depremden önce denetimsiz, mühendislik hizmeti görmemiş yapı stoku yüzde 50 civarında. Gebze’nin nüfusunun yarısı riskli bölge içerisinde kalıyor. Bireysel olarak insanları donatmak zorunda hissederek kendimizi belirli eğitimler verdik. depremden sonraki en önemli olay bireyin kendi kendine yetebilmesi. Deprem anında ve sonrasında nasıl davranmamız gerektiğini Gebze kamuoyuna anlattık. Türkiye’nin en iyi afet yönetimcilerini getirdik. Kağıt üzerinde teorik olarak her şey tamam; ancak artık uygulamaya geçilmeli.

TALEBİMİZ GERİ ÇEVRİLDİ

Yerel yönetimlerde artık elini taşın altına koymalı. Gerçek şu ki hiç istemesek de yaşayacağımız deprem senaryoları hiç hoş değil. Bu anlamda son dönemde yaşadığımız depremlerle ne kadar hazırlıksız olduğumuzu gördük. Depremlerin ardından biz vatandaşlarımızın mühendis gözüyle yapılarını inceletmelerini istedik ancak geri dönüşüm olmadı. Biz kamu kurumlarını elden geçirmek istedik. Ancak kibar bir dille bu talebimiz geri çevrildi. Ortada bir gerçek varsa bunu konuşalım. Örtbas ederek bunu atlatamayız. İnsanların cesetlerini o yapının içinden çıkarmak zorunda kalırız.

BÜYÜK FELAKET YAŞANACAK

Gebze’de 130 bin civarında öğrenci var. Depremde ilk olarak öğrencileri merdivenlere yığmak sureti ile tahliye etmişler. Bu konuda depremde sınıfta kaldık.  TMMOB bünyesinde bin tane inşat mühendisimiz var. Gebze’nin arşın arşın hasar tespitini yapabiliriz. Depremle ilgili çalışmalarımız sahaya yansımıyor. Gebze’deki metruk yapılarla ilgili hala bir çalışma yok. Biri önünden geçerken yıkılacak ve büyük felaketler yaşanacak” diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.