Depremden Kurtulsak Mevsim Şartları Öldürür

Gebze 30.11.2018 - 13:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Depremden Kurtulsak Mevsim Şartları Öldürür

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler her platformda dile getirdiği “Deprem Toplanma Merkezi Konuşlanmalı” uyarısı dün sabaha karşı Yalova’da yaşanan ve Gebze Bölgesi’nde de hissedilen deprem ile bir kez daha önem kaydetti.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Askeri kışlanın boşaltılmasının ardından mevcut alanın TOKİ’ye verilmesi kararından vazgeçilerek Millet Bahçesi olarak değerlendirileceği yönündeki karar için emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Deprem bölgesi olarak hassasiyetini koruyan bu bölgede olmazsa olmazların arasında yer alan Deprem Toplanma Merkezi’nin de bu alanda konuşlandırılması bu alanla ilgili alınan karar kadar önemlidir. Önceki sabaha karşı Yalova’da yaşanan ve bölgemizde de hissedilen depremin bölge halkımızı nasıl derinden etkileyeceğine tanık olduk. Dışarıda fırtına ve yağmur, eksi derecelerde soğuk hava varken bebeği ile dışarı kaçan insanların sığınacağı bir ortam oluşturulma ihtiyacına tanık olduk. Deprem esnasında enkaz altında kalmaktan kurtulup dışarı çıksak bu kez mevsim şartlarından dolayı donarak, hastalanarak ölme riski yaşayacağımız riski ile karşı karşıyayız. İçinde kumanya, ısıtıcı, konaklama, tuvalet ve temizlik unsurlarını barındıran bir toplanma merkezinin önemi hissedilir derece de ortaya çıkmıştır.” dedi. TEKNOLİJİ BANKASI VE GEBZE İYİ YANSITILMALI Geçtiğimiz aylarda açılışı Gebze’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından ,  TÜBİTAK Marmara Teknokent'te (MARTEK) düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Teknoloji Bankası’nın TBMM’de karara bağlanmasından dolayı memnuniyetini de dile getiren GTO Başkanı Nail Çiler, bir kez daha Gebze markasının ön plana çıkmasının sağlanma çalışmalarının önemine dikkat çekti. Teknoloji Bankası'nın, sayıları 47'yi bulan en az gelişmiş ülkelerin bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki kapasitelerini güçlendirme yönündeki küresel çabalar açısından önemli ve tarihi bir dönüm noktasını oluşturduğunu söyleyen Çiler, “Bu ülkelere teknoloji aktarımı ve katkısı yapılırken aynı zamanda Gebze vizyonunun da yansıması sağlanmalıdır.” dedi. Haber: Adnan Ayvaz
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler her platformda dile getirdiği “Deprem Toplanma Merkezi Konuşlanmalı” uyarısı dün sabaha karşı Yalova’da yaşanan ve Gebze Bölgesi’nde de hissedilen deprem ile bir kez daha önem kaydetti.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Askeri kışlanın boşaltılmasının ardından mevcut alanın TOKİ’ye verilmesi kararından vazgeçilerek Millet Bahçesi olarak değerlendirileceği yönündeki karar için emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Deprem bölgesi olarak hassasiyetini koruyan bu bölgede olmazsa olmazların arasında yer alan Deprem Toplanma Merkezi’nin de bu alanda konuşlandırılması bu alanla ilgili alınan karar kadar önemlidir. Önceki sabaha karşı Yalova’da yaşanan ve bölgemizde de hissedilen depremin bölge halkımızı nasıl derinden etkileyeceğine tanık olduk. Dışarıda fırtına ve yağmur, eksi derecelerde soğuk hava varken bebeği ile dışarı kaçan insanların sığınacağı bir ortam oluşturulma ihtiyacına tanık olduk. Deprem esnasında enkaz altında kalmaktan kurtulup dışarı çıksak bu kez mevsim şartlarından dolayı donarak, hastalanarak ölme riski yaşayacağımız riski ile karşı karşıyayız. İçinde kumanya, ısıtıcı, konaklama, tuvalet ve temizlik unsurlarını barındıran bir toplanma merkezinin önemi hissedilir derece de ortaya çıkmıştır.” dedi.

TEKNOLİJİ BANKASI VE GEBZE İYİ YANSITILMALI

Geçtiğimiz aylarda açılışı Gebze’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından ,  TÜBİTAK Marmara Teknokent'te (MARTEK) düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Teknoloji Bankası’nın TBMM’de karara bağlanmasından dolayı memnuniyetini de dile getiren GTO Başkanı Nail Çiler, bir kez daha Gebze markasının ön plana çıkmasının sağlanma çalışmalarının önemine dikkat çekti. Teknoloji Bankası'nın, sayıları 47'yi bulan en az gelişmiş ülkelerin bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki kapasitelerini güçlendirme yönündeki küresel çabalar açısından önemli ve tarihi bir dönüm noktasını oluşturduğunu söyleyen Çiler, “Bu ülkelere teknoloji aktarımı ve katkısı yapılırken aynı zamanda Gebze vizyonunun da yansıması sağlanmalıdır.” dedi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.