DERİNER HES Santral Kontrol Sistemi Devreye Alındı

Gebze 11.10.2018 - 11:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

DERİNER HES Santral Kontrol Sistemi Devreye Alındı

Deriner Hidroelektrik Santrali (HES) için geliştirilen santral kontrol sistemi, Deriner HES’in ilk ünitesi için devreye alındı.

TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü Santral Kontrol Teknolojileri Grubu tarafından EÜAŞ HES Daire Başkanlığı’na bağlı Deriner Hidroelektrik Santrali (HES) için geliştirilen santral kontrol sistemi, Deriner HES’in ilk ünitesi için devreye alındı. Santral kontrol sistemi hakkında bilgi veren TÜBİTAK MAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, “2017 yılı Temmuz ayında imzalanan proje ünite, şalt, yardımcı sistemler ve dolu savak yerel kontrol sistemleri, kumanda odası ve sunucu sistemlerinin günümüz yaklaşımları ile geliştirilmesi ve yenilenmesini kapsamaktadır. 2019 YILINDA TAMAMLANACAK Proje sonunda yeni kontrol ve kumanda sistemlerinin devreye alınması ile santral işletme verimliliğinin ve emreamedeliğinin artırılması, sekonder frekans kontrolüne katılımın sağlanması ve sistem sürekliliği ile siber güvenlik işlerinin yapılması amaçlanmaktadır.  İlgili projenin 2019 yılı içinde tamamlanması hedeflenmektedir. 4 üniteden oluşan Deriner HES 670 MW kurulu gücündedir. Ülkemizin 6. büyük hidroelektrik santrali olan Deriner HES, 2016 yılında yaklaşık 2 milyar kWh elektrik üretimi yaparak ülkemiz elektrik ihtiyacının binde 7’sini karşılamıştır. Yapılan bu devreye alma Santral Kontrol Teknolojileri Grubu tarafından gerçekleştirilen ilk 100 MW üstü devreye alma olmuştur.” dedi. KÜBRA AKABALI
Deriner Hidroelektrik Santrali (HES) için geliştirilen santral kontrol sistemi, Deriner HES’in ilk ünitesi için devreye alındı.

TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü Santral Kontrol Teknolojileri Grubu tarafından EÜAŞ HES Daire Başkanlığı’na bağlı Deriner Hidroelektrik Santrali (HES) için geliştirilen santral kontrol sistemi, Deriner HES’in ilk ünitesi için devreye alındı. Santral kontrol sistemi hakkında bilgi veren TÜBİTAK MAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, “2017 yılı Temmuz ayında imzalanan proje ünite, şalt, yardımcı sistemler ve dolu savak yerel kontrol sistemleri, kumanda odası ve sunucu sistemlerinin günümüz yaklaşımları ile geliştirilmesi ve yenilenmesini kapsamaktadır.

2019 YILINDA TAMAMLANACAK

Proje sonunda yeni kontrol ve kumanda sistemlerinin devreye alınması ile santral işletme verimliliğinin ve emreamedeliğinin artırılması, sekonder frekans kontrolüne katılımın sağlanması ve sistem sürekliliği ile siber güvenlik işlerinin yapılması amaçlanmaktadır.  İlgili projenin 2019 yılı içinde tamamlanması hedeflenmektedir. 4 üniteden oluşan Deriner HES 670 MW kurulu gücündedir. Ülkemizin 6. büyük hidroelektrik santrali olan Deriner HES, 2016 yılında yaklaşık 2 milyar kWh elektrik üretimi yaparak ülkemiz elektrik ihtiyacının binde 7’sini karşılamıştır. Yapılan bu devreye alma Santral Kontrol Teknolojileri Grubu tarafından gerçekleştirilen ilk 100 MW üstü devreye alma olmuştur.” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.