GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

DERSİNE DAHA İYİ ÇALIŞMALIYDI

Kocaeli 20.09.2019 - 08:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

DERSİNE DAHA İYİ ÇALIŞMALIYDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Çakmak’tan, CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’e cevap

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, CHP’li Engin Taşdemir’in sözlerine, düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’in dersine daha iyi çalışmadığını belirten Başkan Vekili Çakmak, “Yaptığı açıklama ile Engin beyin bilgisizliği ortaya çıkıyor” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, makamında düzenlediği basın toplantısıyla CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’in açıklamalarına cevap verdi.  Başkan Vekili Çakmak; “CHP’li arkadaşımızın beyanatları beni bu konuda bir açıklama yapma yönünde zorladı. Kandıra’ya kadar gidip basın açıklaması yapan arkadaşımız dersine daha iyi çalışmalıydı. Yaptığı açıklamada Engin beyin bilgisizliği ortaya çıkıyor” dedi. MUHATTAP KOCAELİ VALİLİĞİ CHP’li Taşdemir’in açıklama yaptığı konunun Valilik ile alakası olduğunu ifade eden Başkan Vekili Çakmak; “Kandıra’da bahsi geçen tarihi mekânın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile alakası yok. Konunun muhatabı Kocaeli Valiliğidir. Engin beyin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın adını kullanarak ‘verilen 'sözler tutulsun’ açıklaması yapması yanlıştır. Başkanımızın böyle bir sözü olmamıştır. Başkanımız sözünün eridir. Engin beyin bu konu ile ilgili yaptığı açıklama doğru bir açıklama değildir. Zaten konunun muhatabı Kocaeli Valiliğidir” dedi. BÜYÜKŞEHİRLE ALAKASI YOK Çakmak açıklamasının devamında yapılması planlanan taş ocağının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile alakası olmadığını belirtti. Başkanvekili Çakmak; “Engin beyin Büyükşehir Belediyesinin oradaki taş ocağının açılması ile ilgili hiçbir ilgisinin olmadığını bilmiyorsa buna diyecek bir şeyimiz yok. Ama biliyorsa burada kasıt var. Keşke burada bize sorsaydı. Kocaeli’nin tarihi değerleri bizim değerimizdir ve korumak da bizim asli görevimizdir. Koruma Kurulu’nun orada bahsi geçen mezar ile ilgili taş ocağının sınırları dışında olduğunu belirten kararı var” açıklamasında bulundu. TARİHİ KORUMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR Kent tarihinin korunmasına her zaman destek vereceklerini ifade eden Başkan Çakmak; “Biz kentin tarihi ve kültürel değerlerini koruma noktasında bize gelen her türlü öneriye açığız. Ama bu kentte büyük bir teveccüh ile seçilen bir belediye başkanına böyle ithamlarda bulunmak doğru değil. Bu söylemler doğru değildir. Engin arkadaşımızı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Başkanımızın bir söz vermiş de sözünden çıkmış gibi yansıtılması kamuoyunu yanlış bilgilendirmektir. Başkanımızın orası ile ilgili verilmiş bir sözü yok. Biz dünyadaki tüm değerlerin korunmasından yanayız. Varsa bir tahribat elbette biz buna karşı dururuz. Ama bahsi geçilen tarihi alanda herhangi bir tahribat da yok” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Çakmak’tan, CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’e cevap

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, CHP’li Engin Taşdemir’in sözlerine, düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’in dersine daha iyi çalışmadığını belirten Başkan Vekili Çakmak, “Yaptığı açıklama ile Engin beyin bilgisizliği ortaya çıkıyor” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, makamında düzenlediği basın toplantısıyla CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir’in açıklamalarına cevap verdi.  Başkan Vekili Çakmak; “CHP’li arkadaşımızın beyanatları beni bu konuda bir açıklama yapma yönünde zorladı. Kandıra’ya kadar gidip basın açıklaması yapan arkadaşımız dersine daha iyi çalışmalıydı. Yaptığı açıklamada Engin beyin bilgisizliği ortaya çıkıyor” dedi.

MUHATTAP KOCAELİ VALİLİĞİ

CHP’li Taşdemir’in açıklama yaptığı konunun Valilik ile alakası olduğunu ifade eden Başkan Vekili Çakmak; “Kandıra’da bahsi geçen tarihi mekânın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile alakası yok. Konunun muhatabı Kocaeli Valiliğidir. Engin beyin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın adını kullanarak ‘verilen 'sözler tutulsun’ açıklaması yapması yanlıştır. Başkanımızın böyle bir sözü olmamıştır. Başkanımız sözünün eridir. Engin beyin bu konu ile ilgili yaptığı açıklama doğru bir açıklama değildir. Zaten konunun muhatabı Kocaeli Valiliğidir” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLE ALAKASI YOK

Çakmak açıklamasının devamında yapılması planlanan taş ocağının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile alakası olmadığını belirtti. Başkanvekili Çakmak; “Engin beyin Büyükşehir Belediyesinin oradaki taş ocağının açılması ile ilgili hiçbir ilgisinin olmadığını bilmiyorsa buna diyecek bir şeyimiz yok. Ama biliyorsa burada kasıt var. Keşke burada bize sorsaydı. Kocaeli’nin tarihi değerleri bizim değerimizdir ve korumak da bizim asli görevimizdir. Koruma Kurulu’nun orada bahsi geçen mezar ile ilgili taş ocağının sınırları dışında olduğunu belirten kararı var” açıklamasında bulundu.

TARİHİ KORUMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR

Kent tarihinin korunmasına her zaman destek vereceklerini ifade eden Başkan Çakmak; “Biz kentin tarihi ve kültürel değerlerini koruma noktasında bize gelen her türlü öneriye açığız. Ama bu kentte büyük bir teveccüh ile seçilen bir belediye başkanına böyle ithamlarda bulunmak doğru değil. Bu söylemler doğru değildir. Engin arkadaşımızı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Başkanımızın bir söz vermiş de sözünden çıkmış gibi yansıtılması kamuoyunu yanlış bilgilendirmektir. Başkanımızın orası ile ilgili verilmiş bir sözü yok. Biz dünyadaki tüm değerlerin korunmasından yanayız. Varsa bir tahribat elbette biz buna karşı dururuz. Ama bahsi geçilen tarihi alanda herhangi bir tahribat da yok” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.