Dev ortaklık!

11.03.2017 - 08:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dev ortaklık!

Putin’le, Moskova’da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki ülkenin bölgede etkinliği artacak” dedi... Putin ise, dünyaya mesaj verdi: Askeri ve istihbarat arasındaki böyle yakın işbirliğini kimse beklemiyordu... .

Türkiye ile Rusya arasında 24 Kasım 2015'te yaşanan uçak krizinin ardından iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecinde en üst düzey zirve dün Moskova'da gerçekleştirildi. Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) altıncı toplantısına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin başkanlık etti. Erdoğan ve Putin, ilk olarak Kremlin Sarayı'nda baş başa görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Sizi Moskova'da görmekten memnuniyet duyuyoruz" diyen Putin, Türkiye- Rusya ilişkilerinin iki ülkeye yakışır bir seviyeye ulaşabilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. UDİK formatında son görüşmenin üzerinden uzun zaman geçtiğini, son toplantının 2014'te yapıldığını kaydeden Putin, "İki ülke ilişkilerin yakışır düzeye ulaşabilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başta Suriye krizi olmak üzere dünyadaki krizlerin çözümüyle ilgili olarak Türkiye ile birlikte aktif bir şekilde çalışıyoruz" dedi ve ekledi: ENERJİDE YENİ DÖNEM Rusya ve Türkiye, askeri ve istihbarat kurumları seviyesinde iyi ve etkili ilişkiler kurdu. İlişkiler hızlı şekilde onarılıyor. Moskova böyle olduğu için çok memnun. İlişkilerimizin hak ettiği seviyeye çıkması için aktif bir biçimde çalışıyoruz. Rusya ve Türkiye askeri ve istihbarat makamları arasında böyle yakın işbirliği kurulacağını kimse beklemiyordu... Cumhurbaşkanı Erdoğan da Putin'e "değerli dostum" diye hitap ederek, "Özellikle ÜDİK toplantısında bir ara verme süreci yaşadık. Fakat geçen yıl malum Dünya Enerji Kongresi'nde bir araya geldik. O bu süreci tetiklemesi bakımından çok çok hayırlı bir kongreydi. Zira enerji noktasındaki işbirliğimiz Türkiye Rusya arasında çok çok farklı. Gerek petrolde gerek doğalgazda bu süreç artarak devam ediyor. Özellikle Nükleer Enerji santralindeki çalışmalar hızla normalleşme süreci içerisinde devam ediyor" diye konuştu. ÜDİK toplantısında ekonomik, ticari askeri, savunma sanayii alanlarında birçok adımın ele alındığını belirten Erdoğan, bölge sorunlarını da etraflıca ele aldıklarını söyledi. Erdoğan, "ÜDİK toplantısı bölgede ülkelerimizin bu süreçteki etkinliğini daha da arttıracaktır" ifadesini kullandı. KALABALIK HEYET Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı Org. Akar, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Adalet Bakanı Bozdağ, Savunma Bakanı Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Ulaştırma Bakanı Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik etti.  
Putin’le, Moskova’da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki ülkenin bölgede etkinliği artacak” dedi... Putin ise, dünyaya mesaj verdi: Askeri ve istihbarat arasındaki böyle yakın işbirliğini kimse beklemiyordu... .

Türkiye ile  arasında 24 Kasım 2015'te yaşanan uçak krizinin ardından iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecinde en üst düzey zirve dün Moskova'da gerçekleştirildi. Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) altıncı toplantısına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin başkanlık etti. Erdoğan ve , ilk olarak Kremlin Sarayı'nda baş başa görüştü. 'a, "Sizi Moskova'da görmekten memnuniyet duyuyoruz" diyen Putin, Türkiye- Rusya ilişkilerinin iki ülkeye yakışır bir seviyeye ulaşabilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. UDİK formatında son görüşmenin üzerinden uzun zaman geçtiğini, son toplantının 2014'te yapıldığını kaydeden Putin, "İki ülke ilişkilerin yakışır düzeye ulaşabilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başta Suriye krizi olmak üzere dünyadaki krizlerin çözümüyle ilgili olarak Türkiye ile birlikte aktif bir şekilde çalışıyoruz" dedi ve ekledi:

ENERJİDE YENİ DÖNEM
Rusya ve Türkiye, askeri ve istihbarat kurumları seviyesinde iyi ve etkili ilişkiler kurdu. İlişkiler hızlı şekilde onarılıyor. Moskova böyle olduğu için çok memnun. İlişkilerimizin hak ettiği seviyeye çıkması için aktif bir biçimde çalışıyoruz. Rusya ve Türkiye askeri ve istihbarat makamları arasında böyle yakın işbirliği kurulacağını kimse beklemiyordu... Cumhurbaşkanı Erdoğan da Putin'e "değerli dostum" diye hitap ederek, "Özellikle ÜDİK toplantısında bir ara verme süreci yaşadık. Fakat geçen yıl malum Dünya Enerji Kongresi'nde bir araya geldik. O bu süreci tetiklemesi bakımından çok çok hayırlı bir kongreydi. Zira enerji noktasındaki işbirliğimiz Türkiye Rusya arasında çok çok farklı. Gerek petrolde gerek doğalgazda bu süreç artarak devam ediyor. Özellikle Nükleer Enerji santralindeki çalışmalar hızla normalleşme süreci içerisinde devam ediyor" diye konuştu. ÜDİK toplantısında ekonomik, ticari askeri, savunma sanayii alanlarında birçok adımın ele alındığını belirten Erdoğan, bölge sorunlarını da etraflıca ele aldıklarını söyledi. Erdoğan, "ÜDİK toplantısı bölgede ülkelerimizin bu süreçteki etkinliğini daha da arttıracaktır" ifadesini kullandı.

KALABALIK HEYET
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı Org. Akar, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Adalet Bakanı Bozdağ, Savunma Bakanı Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Ulaştırma Bakanı Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik etti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.