Devamsızlıkla mücadeleye muhtarlar dahil edildi

Darıca 24.05.2019 - 12:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Devamsızlıkla mücadeleye muhtarlar dahil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı valiliklerle irtibata geçerek devamsızlık sorununa el attı.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda devamsızlık yapan öğrencilerle ilgili tedbir alınması istendi ve bundan il, ilçe ve okul yöneticilerinin sorumlu olduğu belirtildi. Bu çerçevede Kocaeli Valiliği devamsızlık yapan öğrencilerle irtibata geçilmesi ve devamsızlığın kaynağının nedenleri ve çözümleri için okullara ve muhtarlıklara görev verdi. Bazı öğrencilerin okula gönderilmediği ve çalıştırıldığı, bazı ailelerin ikamet değiştirdiği, bazı ailelerinde çocuklarının devamsızlıklarından haberi olmadığı da gelen bilgiler arasında. SÜREKLİ İLETİŞİM KURULACAK Devamsızlık yapan öğrencinin durumunun posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla ailesine bildirilmesi ve varsa özür belgesinin aileden istenmesi gerektiği hatırlatıldı.Devamsızlıkla mücadele çerçevesinde öğrenci velilerinden 30 günlük devamsızlık süresinin, devamsızlığın 5’inci, 15’inci ve 25’inci günlerinde; 60 günlük devamsızlık süresinde ise 40’ıncı ve 55’inci günlerinde tebligat yapılarak öğrencinin okula devamının sağlanması istenecek. GEÇ KALANDA DEVAMSIZ YAZILIYOR “Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlı. Ancak her 5 defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır” hükmünü de hatırlatılarak, öğrencilerin bilgilendirilmesi ve velilerle sık sık iletişim kurarak uyarılması talimatı verildi. Ayrıca velilere gönderilecek tebligatların zamanında yapılması ve mağduriyet yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi. MUHTARLAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPIYOR Kocaeli Valiliği tarafından devamsızlık yapan öğrencilerin aileleri ile irtibata geçilmesi için adres ve telefon bilgisine ulaşmaya çalışan okul idarecileri, bu konuda valilik yazısı kapsamında muhtarlardan da yardım istedi. Bölgemizde ki muhtarlar bu ailelerin akıbetleri, adres ve telefon bilgileri ile ilgili arşatırmalarına start verdi. Çalışma 11 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek. HABER : ADNAN AYVAZ
Milli Eğitim Bakanlığı valiliklerle irtibata geçerek devamsızlık sorununa el attı.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda devamsızlık yapan öğrencilerle ilgili tedbir alınması istendi ve bundan il, ilçe ve okul yöneticilerinin sorumlu olduğu belirtildi. Bu çerçevede Kocaeli Valiliği devamsızlık yapan öğrencilerle irtibata geçilmesi ve devamsızlığın kaynağının nedenleri ve çözümleri için okullara ve muhtarlıklara görev verdi. Bazı öğrencilerin okula gönderilmediği ve çalıştırıldığı, bazı ailelerin ikamet değiştirdiği, bazı ailelerinde çocuklarının devamsızlıklarından haberi olmadığı da gelen bilgiler arasında.

SÜREKLİ İLETİŞİM KURULACAK

Devamsızlık yapan öğrencinin durumunun posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla ailesine bildirilmesi ve varsa özür belgesinin aileden istenmesi gerektiği hatırlatıldı.Devamsızlıkla mücadele çerçevesinde öğrenci velilerinden 30 günlük devamsızlık süresinin, devamsızlığın 5’inci, 15’inci ve 25’inci günlerinde; 60 günlük devamsızlık süresinde ise 40’ıncı ve 55’inci günlerinde tebligat yapılarak öğrencinin okula devamının sağlanması istenecek.

GEÇ KALANDA DEVAMSIZ YAZILIYOR

“Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlı. Ancak her 5 defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır” hükmünü de hatırlatılarak, öğrencilerin bilgilendirilmesi ve velilerle sık sık iletişim kurarak uyarılması talimatı verildi. Ayrıca velilere gönderilecek tebligatların zamanında yapılması ve mağduriyet yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

MUHTARLAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPIYOR

Kocaeli Valiliği tarafından devamsızlık yapan öğrencilerin aileleri ile irtibata geçilmesi için adres ve telefon bilgisine ulaşmaya çalışan okul idarecileri, bu konuda valilik yazısı kapsamında muhtarlardan da yardım istedi. Bölgemizde ki muhtarlar bu ailelerin akıbetleri, adres ve telefon bilgileri ile ilgili arşatırmalarına start verdi. Çalışma 11 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek.

HABER : ADNAN AYVAZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.