19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Devlet Desteği Yüzde 25'e Çıkarılıyor

Ekonomi 02.02.2018 - 15:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Devlet Desteği Yüzde 25'e Çıkarılıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabında devlet katkısının 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranının da yüzde 20'den 25’e çıkarılacağını açıkladı. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde konut hesabı uygulaması ile ilgili olarak, "İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlayacak yeni düzenleme üzerinde çalışıyoruz" demişti.Şimşek, konut sahibi olmayan vatandaşların ev alabilmesini ve bunun için harcamaların önceden tasarruf edilerek karşılanmasını amaçlayan "konut hesabı"nın 2016 yılında uygulamaya konulduğunu hatırlatarak sistemde devlet katkısının azami 15 bin lira olduğuna dikkati çekmişti. Bu açıklamaların ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal da bugün "Konut hesabında devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den 25’e çıkarılıyor" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabında devlet katkısının 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranının da yüzde 20'den 25’e çıkarılacağını açıkladı.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde konut hesabı uygulaması ile ilgili olarak, "İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlayacak yeni düzenleme üzerinde çalışıyoruz" demişti.Şimşek, konut sahibi olmayan vatandaşların ev alabilmesini ve bunun için harcamaların önceden tasarruf edilerek karşılanmasını amaçlayan "konut hesabı"nın 2016 yılında uygulamaya konulduğunu hatırlatarak sistemde devlet katkısının azami 15 bin lira olduğuna dikkati çekmişti. Bu açıklamaların ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal da bugün "Konut hesabında devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den 25’e çıkarılıyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.