Devletimizin malına sahip çıkarak, vatandaşa en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz

Darıca 08.02.2017 - 10:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Devletimizin malına sahip çıkarak, vatandaşa en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, 2016 yılının değerlendirmesini yapmak ve kurumun eğitim araştırma hastanesi statüsüne dönüştürülmesi ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bugün mevcut hizmetlerin neredeyse eğitim araştırma hastanelerinin verdiği hizmetler noktasında olduğunu belirten Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, bölgenin sağlık beklentilerini karşılamakta kurumun geldiği noktayı değerlendirdi. Bir çok branşta hizmet veren Darıca Farabi Devlet Hastanesi için, “Mevcut göz ünitelerimiz bugün özel hastanelerde verilen hizmetlerle eşdeğerdir. Göz ameliyatlarının yapılıyor olmasına dahi şaşıran insanlarımız var. Sanayi bölgemiz olması dolayısı ile yanık ünitelerimiz sadece kendi bölgemize değil yurt dışından ve şehirlerarası hastaları dahi kabul etmektedir.” dedi. HELİPORT RUHSATI ALDI Darıca Farabi Devlet Hastanesi arazisi içinde yer alan helikopter pistinin daha önce sivil havacılık kurumu kayıtlarında olmadığını belirten Yaşar, “Bugün sadece acil sağlık helikopterleri için değil savaş durumunda  askeri helikopterlerin de iniş kalkışını gerçekleştireceği, pistin etrafında yangın sistemlerinden  tüm donanımlarının yeterlilik belgesinin alındığı heliport ruhsatı dün hastanemize geldi. Bu uzun zamandır almaya çalıştığımız bir belgeydi.”dedi. GÜÇLENMEK ZAMAN ALIR Kurumun büyümesini bir çınar ağacına benzeten Dr. Hikmet Yaşar, “Bir çınar ağacının fidandan heybetli bir görüntüye gelmesi ciddi bir zaman alır. Kök salması, fidan vermesi hep süreçler sonunda gerçekleşir. Hastanemizin de ilk açıldığı dönemden bu noktaya kadar gelmesi hep zaman dilimi içinde evre evre olmuştur. Çınar ağacının dalları gibi bir çok branşta hizmet veren bir kuruma dönüşmüştür. Tabi bu süreçler içinde en sevdiğiniz doktorlar kurumdan ayrılmış olabilir. Yerine başka arkadaşlarımız gelebilir.  Burada amacımız devletin malına sahip çıkarak en kaliteli hizmeti verebilmektir. Bunu başarmak asıl olandır. Yoksa kişilerin gidip gelmesi dikkate alınacak bir durum değildir.” dedi. IŞIK ORGANLARINI BAĞIŞLADI Yaşar organ nakline ilişkinde açıklamalar yaparken artık ülkemizde bir kalp naklinin dahi ne kadar kısa sürede ve imkanlar içinde yapıldığının altını çizdi. Kalp rahatsızlığı geçiren bir vatandaşın kalp nakli yaparak sağlıklı bir şekilde hayata dönmesi mümkün. Bu sağlık gelişimimiz açısından önemli bir durumdur.” dedi. Gazeteci Mesut ışık toplantı sonunda organlarını bağışladığını belirterek hastane yetkilileri ile bu konunun protokolünü imzaladı.
Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, 2016 yılının değerlendirmesini yapmak ve kurumun eğitim araştırma hastanesi statüsüne dönüştürülmesi ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bugün mevcut hizmetlerin neredeyse eğitim araştırma hastanelerinin verdiği hizmetler noktasında olduğunu belirten Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, bölgenin sağlık beklentilerini karşılamakta kurumun geldiği noktayı değerlendirdi. Bir çok branşta hizmet veren Darıca Farabi Devlet Hastanesi için, “Mevcut göz ünitelerimiz bugün özel hastanelerde verilen hizmetlerle eşdeğerdir. Göz ameliyatlarının yapılıyor olmasına dahi şaşıran insanlarımız var. Sanayi bölgemiz olması dolayısı ile yanık ünitelerimiz sadece kendi bölgemize değil yurt dışından ve şehirlerarası hastaları dahi kabul etmektedir.” dedi.

HELİPORT RUHSATI ALDI

Darıca Farabi Devlet Hastanesi arazisi içinde yer alan helikopter pistinin daha önce sivil havacılık kurumu kayıtlarında olmadığını belirten Yaşar, “Bugün sadece acil sağlık helikopterleri için değil savaş durumunda  askeri helikopterlerin de iniş kalkışını gerçekleştireceği, pistin etrafında yangın sistemlerinden  tüm donanımlarının yeterlilik belgesinin alındığı heliport ruhsatı dün hastanemize geldi. Bu uzun zamandır almaya çalıştığımız bir belgeydi.”dedi.

GÜÇLENMEK ZAMAN ALIR

Kurumun büyümesini bir çınar ağacına benzeten Dr. Hikmet Yaşar, “Bir çınar ağacının fidandan heybetli bir görüntüye gelmesi ciddi bir zaman alır. Kök salması, fidan vermesi hep süreçler sonunda gerçekleşir. Hastanemizin de ilk açıldığı dönemden bu noktaya kadar gelmesi hep zaman dilimi içinde evre evre olmuştur. Çınar ağacının dalları gibi bir çok branşta hizmet veren bir kuruma dönüşmüştür. Tabi bu süreçler içinde en sevdiğiniz doktorlar kurumdan ayrılmış olabilir. Yerine başka arkadaşlarımız gelebilir.  Burada amacımız devletin malına sahip çıkarak en kaliteli hizmeti verebilmektir. Bunu başarmak asıl olandır. Yoksa kişilerin gidip gelmesi dikkate alınacak bir durum değildir.” dedi.

IŞIK ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Yaşar organ nakline ilişkinde açıklamalar yaparken artık ülkemizde bir kalp naklinin dahi ne kadar kısa sürede ve imkanlar içinde yapıldığının altını çizdi. Kalp rahatsızlığı geçiren bir vatandaşın kalp nakli yaparak sağlıklı bir şekilde hayata dönmesi mümkün. Bu sağlık gelişimimiz açısından önemli bir durumdur.” dedi. Gazeteci Mesut ışık toplantı sonunda organlarını bağışladığını belirterek hastane yetkilileri ile bu konunun protokolünü imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.