19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Dijital dönüşümün merkezi olacak!

Gebze 02.05.2019 - 09:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dijital dönüşümün merkezi olacak!

Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MARKA destekli Dijital dönüşüm merkezinin açılışını gerçekleştirdi. GATEM, proje ile dijital dönüşümde önemli bir merkez olmayı hedefliyor.

Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MARKA desteği ile önemli bir projeyi hayata geçirdi. Yenilikçi Eğitim Metodlarına Uygun PLC Laboratuvarının Kurulması isimli Projenin açılışı GATEM’de gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, sanayi ve eğitim camiasından birçok isim yer aldı. Proje hakkında bilgi veren Otomasyon Alanı Şefi Kadir Solak,  Gebze ve çevresinde birçok organize sanayinin olduğunu artık üretimin otomasyondan ayrı düşünülemediğini vurguladı. GATEM’İN HEDEFİ BÜYÜK Yeni bir sanayi devriminin başladığını ifade eden Solak, bu sanayi devrimiyle robot teknolojilerinin üretime daha fazla gireceğinden ve nesnelerin interneti metaforuyla dijital dönüşümün başladığını vurguladı. Bu değişim Endüstriyel Otomasyon, Elektrik Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Alanında yetişmiş personele ihtiyacın giderek artacağı öngörülmekte. Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Otomasyon Alanında açtığı bu Laboratuvar ile dijital dönüşümde merkez olmayı hedefliyor. İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK Dijital Dönüşümün Endüstriyel Otomasyon bölümü mezunlarına büyük fırsatları sunduğunu aktaran Kadir Solak, Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem tarihi hem de imkanları ile ve dijital dönüşüme uygun olarak kurulan yeni endüstriyel otomasyon labaratuvarı ile iş bulma sorunu yaşamadan iyi şartlarda istihdam edilebilecek mezunlar yetiştireceğini dile getirdi. Solak, sözlerini Ortaokul son sınıflarda ve Lisede bölüm seçme durumunda öğrencisi olan tüm velileri GATEM'i ve Endüstriyel Otomasyon bölümünü tercih etmelerini tavsiye ederek tamamladı.
Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MARKA destekli Dijital dönüşüm merkezinin açılışını gerçekleştirdi. GATEM, proje ile dijital dönüşümde önemli bir merkez olmayı hedefliyor.

Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MARKA desteği ile önemli bir projeyi hayata geçirdi. Yenilikçi Eğitim Metodlarına Uygun PLC Laboratuvarının Kurulması isimli Projenin açılışı GATEM’de gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, sanayi ve eğitim camiasından birçok isim yer aldı. Proje hakkında bilgi veren Otomasyon Alanı Şefi Kadir Solak,  Gebze ve çevresinde birçok organize sanayinin olduğunu artık üretimin otomasyondan ayrı düşünülemediğini vurguladı.

GATEM’İN HEDEFİ BÜYÜK

Yeni bir sanayi devriminin başladığını ifade eden Solak, bu sanayi devrimiyle robot teknolojilerinin üretime daha fazla gireceğinden ve nesnelerin interneti metaforuyla dijital dönüşümün başladığını vurguladı. Bu değişim Endüstriyel Otomasyon, Elektrik Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Alanında yetişmiş personele ihtiyacın giderek artacağı öngörülmekte. Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Otomasyon Alanında açtığı bu Laboratuvar ile dijital dönüşümde merkez olmayı hedefliyor.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Dijital Dönüşümün Endüstriyel Otomasyon bölümü mezunlarına büyük fırsatları sunduğunu aktaran Kadir Solak, Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem tarihi hem de imkanları ile ve dijital dönüşüme uygun olarak kurulan yeni endüstriyel otomasyon labaratuvarı ile iş bulma sorunu yaşamadan iyi şartlarda istihdam edilebilecek mezunlar yetiştireceğini dile getirdi. Solak, sözlerini Ortaokul son sınıflarda ve Lisede bölüm seçme durumunda öğrencisi olan tüm velileri GATEM'i ve Endüstriyel Otomasyon bölümünü tercih etmelerini tavsiye ederek tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.