GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dilovalı işadamından örnek davranış!

Dilovası 31.03.2020 - 08:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dilovalı işadamından örnek davranış!

TÜM ŞİRKETLERE ÖRNEK OLACAK

COVID-19 salgınının Türkiye'de istihdamı da olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor. Koronavirüsün yol açtığı COVID-19 salgınına karşı tüm dünyada hükümetler sağlık tedbirleriyle eş zamanlı olarak ekonomik kayıpları önlemek için ekonomik ve sosyal tedbir paketleri açıklıyor. Türkiye'de de bu çerçevede 100 milyar TL hacminde bir ekonomik tedbir paketi hazırlandı. Ancak Türk hükümetinin açıkladığı pakette ücretli çalışanlara yönelik yeterli önlem olmaması eleştirilere yol açıyor. Ama bazı firmalarında çalışanlarını koruma altına aldığı da görünüyor. Bunlardan biride Kocaeli'de Enver Yıldırım Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yıldırım. Koronavirüsün yol açtığı COVID-19 kaynaklanan ekonomik buhranda hiç bir çalışanını işten çıkartmayacağını ve personel maaşlarını eksiksiz yatıracağını taahhüt etti. Ayrıca şirket yönetimi devlet desteğini de almayacağını duyurdu. İşte o duyuru; Dünya genelinde etkisini hissettiren küresel Covid-19 virüs salgını karşısında; başta sağlık kuruluşlarımız olmak üzere devletimizin tüm kurumları çok önemli ve hassas bir mücadele vermektedir. Milletimizin içerisinde olduğu bu zorlu günlerde; devletimizin uyarı ve ikazlarına uyum göstermekle birlikte üzerimize düşen diğer bir önemli konu ise, çalışanlarımızın sağlık ve ekonomik bütünlüklerinin uyguladığı prosedürler de göz önüne alınarak işçilerimizin vardiya saatleri kısaltılmış, yaşlı ve kronik hastalığı olan personellerimiz idari izne çıkartılmıştır. Kurulduğu günden itibaren, devletin bekası için üzerine düşen hiçbir sorumluluktan kaçınmayan şirket grubumuz, bu dönem içerisinde asli sorumluluğu çalışanlarının ekonomik özgürlüklerini muhafaza etmektir. DEVLETTEN MADDİ DESTEK ALMAYACAĞIZ Bu kapsamda Enver Yıldırım Şirketler Grubu şirketleri ve iştirakları en az üç ay boyunca personellerin maaşını tam olarak ödeyeceğini, virüs salgınının oluşturduğu ekonomik buhran sebebiyle kimsenin işten çıkarılmayacağını ve işçilere zorla izin kullandırılmayacağını, ihtiyacı olanlara engel olmamak adına devletin salgın için oluşturduğu maddi desteğe başvurmayacağımızı, kamuoyuna duyurur sağlıklı günler dileriz.
TÜM ŞİRKETLERE ÖRNEK OLACAK

COVID-19 salgınının Türkiye'de istihdamı da olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor. Koronavirüsün yol açtığı COVID-19 salgınına karşı tüm dünyada hükümetler sağlık tedbirleriyle eş zamanlı olarak ekonomik kayıpları önlemek için ekonomik ve sosyal tedbir paketleri açıklıyor. Türkiye'de de bu çerçevede 100 milyar TL hacminde bir ekonomik tedbir paketi hazırlandı. Ancak Türk hükümetinin açıkladığı pakette ücretli çalışanlara yönelik yeterli önlem olmaması eleştirilere yol açıyor. Ama bazı firmalarında çalışanlarını koruma altına aldığı da görünüyor. Bunlardan biride Kocaeli'de Enver Yıldırım Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yıldırım. Koronavirüsün yol açtığı COVID-19 kaynaklanan ekonomik buhranda hiç bir çalışanını işten çıkartmayacağını ve personel maaşlarını eksiksiz yatıracağını taahhüt etti. Ayrıca şirket yönetimi devlet desteğini de almayacağını duyurdu.

İşte o duyuru;

Dünya genelinde etkisini hissettiren küresel Covid-19 virüs salgını karşısında; başta sağlık kuruluşlarımız olmak üzere devletimizin tüm kurumları çok önemli ve hassas bir mücadele vermektedir. Milletimizin içerisinde olduğu bu zorlu günlerde; devletimizin uyarı ve ikazlarına uyum göstermekle birlikte üzerimize düşen diğer bir önemli konu ise, çalışanlarımızın sağlık ve ekonomik bütünlüklerinin uyguladığı prosedürler de göz önüne alınarak işçilerimizin vardiya saatleri kısaltılmış, yaşlı ve kronik hastalığı olan personellerimiz idari izne çıkartılmıştır. Kurulduğu günden itibaren, devletin bekası için üzerine düşen hiçbir sorumluluktan kaçınmayan şirket grubumuz, bu dönem içerisinde asli sorumluluğu çalışanlarının ekonomik özgürlüklerini muhafaza etmektir.

DEVLETTEN MADDİ DESTEK ALMAYACAĞIZ

Bu kapsamda Enver Yıldırım Şirketler Grubu şirketleri ve iştirakları en az üç ay boyunca personellerin maaşını tam olarak ödeyeceğini, virüs salgınının oluşturduğu ekonomik buhran sebebiyle kimsenin işten çıkarılmayacağını ve işçilere zorla izin kullandırılmayacağını, ihtiyacı olanlara engel olmamak adına devletin salgın için oluşturduğu maddi desteğe başvurmayacağımızı, kamuoyuna duyurur sağlıklı günler dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.