GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dilovalı öğrencilerden büyük başarı

Dilovası 10.07.2020 - 20:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dilovalı öğrencilerden büyük başarı

Dilovası Enka Lisesi TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca yapılan lise öğrencileri araştırma projesi yarışmasında birçok alanda ödül kazandı. Okuldan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri, temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir. Bu yıl 51.si düzenlenen yarışmaya 3.004 farklı kurumdan 23.528 öğrencinin hazırladığı 15.273 proje başvurusu yapılmıştır. ANKARA’DA FİNAL Proje başvurularının Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde ön değerlendirmesi yapılmış ve ön değerlendirmeyi geçen 1.200 projenin sahibi öğrenciler, 9-12 Mart 2020 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katılmıştır. Bölge sergilerinde finalist olarak belirlenen 216 proje, 6-8 Temmuz 2020 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi olarak Ankara merkezde final değerlendirmesine alınmıştır. 4 PROJEDE BİRİNCİLİK Bu süreçte, okulumuzdan toplam 28 proje başvurusu yapılmıştı. Bu projelerimizden 12’si İstanbul Asya Bölge sergisine seçilmişti. Bölgede yapılan değerlendirmeler sonucunda ise 4 projemiz birincilik, 1 projemiz ise ikincilik ödülü almıştı. Birinci seçildiğinden Türkiye finallerine katılan bu dört projemizden aşağıda yer alan projelerimiz Türkiye derecesi almayı da başarmıştır. Projeleri hazırlayan tüm öğrencilerimizi ve onlara destek olan danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyor, gönülden kutluyoruz.” DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER FİZİK TÜRKİYE 2. Sİ SUMRA (Seçici Uzuvlu Montaj Robotik Ayak), Danışman Ömer Faruk Alemdar, Öğrenci Dilay Dal BİYOLOJİ TÜRKİYE 3. SÜ Bacillus Oryzicola'nın Tarımda Mikrobiyal Gübre Olarak Kullanılması, Danışman Elif Yılmaz, Öğrenciler Zeynep Eda Güven, Ebru Yılmaz YAZILIM ALANI TEŞVİK ÖDÜLÜ Al Şişeni Kap Geleceğini, Danışman Emrah Çetin, Öğrenciler Zeynep Bayramoğlu, Zeynep Gümüş

Dilovası Enka Lisesi TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca yapılan lise öğrencileri araştırma projesi yarışmasında birçok alanda ödül kazandı. Okuldan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri, temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir. Bu yıl 51.si düzenlenen yarışmaya 3.004 farklı kurumdan 23.528 öğrencinin hazırladığı 15.273 proje başvurusu yapılmıştır.

ANKARA’DA FİNAL

Proje başvurularının Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde ön değerlendirmesi yapılmış ve ön değerlendirmeyi geçen 1.200 projenin sahibi öğrenciler, 9-12 Mart 2020 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katılmıştır. Bölge sergilerinde finalist olarak belirlenen 216 proje, 6-8 Temmuz 2020 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi olarak Ankara merkezde final değerlendirmesine alınmıştır.

4 PROJEDE BİRİNCİLİK

Bu süreçte, okulumuzdan toplam 28 proje başvurusu yapılmıştı. Bu projelerimizden 12’si İstanbul Asya Bölge sergisine seçilmişti. Bölgede yapılan değerlendirmeler sonucunda ise 4 projemiz birincilik, 1 projemiz ise ikincilik ödülü almıştı. Birinci seçildiğinden Türkiye finallerine katılan bu dört projemizden aşağıda yer alan projelerimiz Türkiye derecesi almayı da başarmıştır. Projeleri hazırlayan tüm öğrencilerimizi ve onlara destek olan danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyor, gönülden kutluyoruz.”

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

FİZİK TÜRKİYE 2. Sİ

SUMRA (Seçici Uzuvlu Montaj Robotik Ayak), Danışman Ömer Faruk Alemdar, Öğrenci Dilay Dal

BİYOLOJİ TÜRKİYE 3. SÜ

Bacillus Oryzicola'nın Tarımda Mikrobiyal Gübre Olarak Kullanılması, Danışman Elif Yılmaz, Öğrenciler Zeynep Eda Güven, Ebru Yılmaz

YAZILIM ALANI TEŞVİK ÖDÜLÜ

Al Şişeni Kap Geleceğini, Danışman Emrah Çetin, Öğrenciler Zeynep Bayramoğlu, Zeynep Gümüş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.