19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

DİLOVASI'NA DOĞUMHANE VE AMELİYATHANE

Dilovası 19.01.2016 - 10:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DİLOVASI'NA DOĞUMHANE VE AMELİYATHANE

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, 2016 yılı planlarında Dilovası Devlet Hastanesi'ne ameliyathane ve doğumhane yapılmasının da yer aldığını söyledi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, düzenlediği basın toplantısı ile 2015 yılı durum değerlendirmesi yaptı ve 2016’da yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Hastanelerdeki hizmet kalitesini artırmak için ağ yapısını yenilediklerini dile getiren Şenol Ergüney, "2016 yılı yatırım senesi olacak. Karamürsel Devlet Hastanesi, Gölcük Devlet Hastanesi, Körfez Devlet Hastanesi, Derince EAH ve Darıca Ağız ve Diş Sağlığı ek binaları, Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Dilovası Devlet Hastanesi ameliyathane ve doğumhanesi ve Gebze Beylikbağı Semt Polikliniği ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi gibi çalışmalar 2016 yılı planlarımız arasında. Bunlardan bir kısmının inşaatına bu yıl başlayacağız, bir kısmını ise bakanlığa onaylattıracağız" dedi. YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNE 100 YATAK Hastanelerin son durumu hakkında bilgilendirmede bulunan Ergüney, “İlimizde 9 devlet, 1 araştırma ve 5 tane de ağız ve diş sağlığı hastanesi bulunuyor. Bu hastanelerde 2014’te 46 bin 869, 2015’te ise 39 bin 28 kişi ameliyat oldu. Geçen sene kente 131 uzman tabip atandı. 56 tabibin tayini çıktı, 45 tabip ise istifa etti. 14 tabip de emekli oldu. Şu an hastanelerde 679 uzman tabip görev yapıyor. Kamu hastanelerinde çalışacak uzman tabipler için maksimum 912 kişilik kadro bulunuyor. Hastanelerimizde 210 yoğun bakım yatağı bulunuyor. 2016’daki hedefimiz yoğun bakım ünitelerine 100 yatak katmaktır. Bunun ederi 50 milyon lirayı buluyor” dedi. EĞİTİME ÖNEM VERDİK Hastanelerde tıbbi sekreterlerin de çalıştığını dile getiren Ergüney, sözlerine şöyle devam etti: “İlimizde çalışan tıbbi sekreterlere eğitim verdik. Bu arkadaşlarımız hastanelerde çalışıyor, ancak sağlık eğitimi almamışlar. Bu sebeple bizde daha verimli olmaları için eğitim çalışmaları yaptık. Derince'de Merkezi Tıbbi Cihaz ve Demirbaş Deposu oluşturduk. Bu depoyla hastanelerde kullanılmayan bozuk bazı aletleri merkezde topladık. Bu aletlerin tamiratını yaparak yeniden kullanılabilir duruma getirdik. Bu aletlerden faydalanmak isteyen hastanelerimize tahsis etmeye başladık.”
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, 2016 yılı planlarında Dilovası Devlet Hastanesi'ne ameliyathane ve doğumhane yapılmasının da yer aldığını söyledi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, düzenlediği basın toplantısı ile 2015 yılı durum değerlendirmesi yaptı ve 2016’da yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Hastanelerdeki hizmet kalitesini artırmak için ağ yapısını yenilediklerini dile getiren Şenol Ergüney, "2016 yılı yatırım senesi olacak. Karamürsel Devlet Hastanesi, Gölcük Devlet Hastanesi, Körfez Devlet Hastanesi, Derince EAH ve Darıca Ağız ve Diş Sağlığı ek binaları, Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Dilovası Devlet Hastanesi ameliyathane ve doğumhanesi ve Gebze Beylikbağı Semt Polikliniği ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi gibi çalışmalar 2016 yılı planlarımız arasında. Bunlardan bir kısmının inşaatına bu yıl başlayacağız, bir kısmını ise bakanlığa onaylattıracağız" dedi.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNE 100 YATAK

Hastanelerin son durumu hakkında bilgilendirmede bulunan Ergüney, “İlimizde 9 devlet, 1 araştırma ve 5 tane de ağız ve diş sağlığı hastanesi bulunuyor. Bu hastanelerde 2014’te 46 bin 869, 2015’te ise 39 bin 28 kişi ameliyat oldu. Geçen sene kente 131 uzman tabip atandı. 56 tabibin tayini çıktı, 45 tabip ise istifa etti. 14 tabip de emekli oldu. Şu an hastanelerde 679 uzman tabip görev yapıyor. Kamu hastanelerinde çalışacak uzman tabipler için maksimum 912 kişilik kadro bulunuyor. Hastanelerimizde 210 yoğun bakım yatağı bulunuyor. 2016’daki hedefimiz yoğun bakım ünitelerine 100 yatak katmaktır. Bunun ederi 50 milyon lirayı buluyor” dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERDİK

Hastanelerde tıbbi sekreterlerin de çalıştığını dile getiren Ergüney, sözlerine şöyle devam etti: “İlimizde çalışan tıbbi sekreterlere eğitim verdik. Bu arkadaşlarımız hastanelerde çalışıyor, ancak sağlık eğitimi almamışlar. Bu sebeple bizde daha verimli olmaları için eğitim çalışmaları yaptık. Derince'de Merkezi Tıbbi Cihaz ve Demirbaş Deposu oluşturduk. Bu depoyla hastanelerde kullanılmayan bozuk bazı aletleri merkezde topladık. Bu aletlerin tamiratını yaparak yeniden kullanılabilir duruma getirdik. Bu aletlerden faydalanmak isteyen hastanelerimize tahsis etmeye başladık.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.