19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Dilovası ‘Alo Tercih Hattı’

Dilovası 02.07.2018 - 18:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dilovası ‘Alo Tercih Hattı’

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercih işlemleri de başladı. Dilovası’nda lise tercihleri yapacak öğrenciler için ‘Alo Tercih Hattı’ oluşturuldu.

LGS tercihleri dün başladı. E-Okul üzerinden gerçekleştirilebilen lise tercihleri aracılığıyla bölgelerine en yakın ve kendilerine en uygun lise seçimini yapacak olan öğrenciler, bu çerçevede LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu kullanacak. Bu yıl ilk kez TEOG'un yerine yapılan ve yaklaşık bir milyon sekizinci sınıf öğrencisinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçları açıklanmasının ardından öğrencileri tercih telaşı sardı. 13 TEMMUZ’DA SONA ERECEK Öğrencilerin nasıl tercih yapmaları gerektiği konusunda Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay tarafından Dilovası’nda seferberlik başlatıldı. Konu hakkında bilgilendirme yapan Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, “LGS sonuçları ve adrese dayalı yerleştirme kapsamında lise tercihleri başladı. Adaylar e-Okul üzerinden 13 Temmuz Cuma günü saat 17.00’ye kadar tercihte bulunabilecek. Tercih işlemi, https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden de gerçekleştirilebilecek.  ALO TERCİH HATTI Tercih listeleri mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Öğrencilerimizin tercih konusunda soru işaretlerine mahal vermemek için Dilovası’nda tercih hattı oluşturduk. Öğrencilerimiz 0262 754 0270 numaralı telefondan dahili 150’yi tuşlayarak lise tercihleri hakkında bilgi alabilecek. Ayrıca tüm ortaokullarımızda yetkililer tarafından da bilgilendirme yapılacak.” Dedi.             KÜBRA AKABALI
Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercih işlemleri de başladı. Dilovası’nda lise tercihleri yapacak öğrenciler için ‘Alo Tercih Hattı’ oluşturuldu.

LGS tercihleri dün başladı. E-Okul üzerinden gerçekleştirilebilen lise tercihleri aracılığıyla bölgelerine en yakın ve kendilerine en uygun lise seçimini yapacak olan öğrenciler, bu çerçevede LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu kullanacak. Bu yıl ilk kez TEOG'un yerine yapılan ve yaklaşık bir milyon sekizinci sınıf öğrencisinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçları açıklanmasının ardından öğrencileri tercih telaşı sardı.

13 TEMMUZ’DA SONA ERECEK

Öğrencilerin nasıl tercih yapmaları gerektiği konusunda Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay tarafından Dilovası’nda seferberlik başlatıldı. Konu hakkında bilgilendirme yapan Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, “LGS sonuçları ve adrese dayalı yerleştirme kapsamında lise tercihleri başladı. Adaylar e-Okul üzerinden 13 Temmuz Cuma günü saat 17.00’ye kadar tercihte bulunabilecek. Tercih işlemi, https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden de gerçekleştirilebilecek.

 ALO TERCİH HATTI

Tercih listeleri mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Öğrencilerimizin tercih konusunda soru işaretlerine mahal vermemek için Dilovası’nda tercih hattı oluşturduk. Öğrencilerimiz 0262 754 0270 numaralı telefondan dahili 150’yi tuşlayarak lise tercihleri hakkında bilgi alabilecek. Ayrıca tüm ortaokullarımızda yetkililer tarafından da bilgilendirme yapılacak.” Dedi.            

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.