Dilovası Belediyesi engeliler evini yeni baştan düzenliyor

Dilovası 09.05.2017 - 14:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dilovası Belediyesi engeliler evini yeni baştan düzenliyor

Dilovası Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Dilovası Kent Konseyin Engelliler meclisi tarafından kullanılan Diliskelesi mahallesinde ki Engelliler evini yeni baştan düzenleyerek Dilovası Engelliler Derneğine tahsis ediyor.

  Geçtiğimiz yıllarda Dilovası Belediyesi bünyesinde oluşan Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından bir süre kullanılan daha sonra kent konseyinin iptal edilmesi ile boşta kalan Diliskelesi Mahallesi’nde ki Engelliler evi yeni baştan düzenlenerek ihtiyaca uygun bir hale getiriliyor.   ENGELLİLER EVİNDE ÇALIŞMA BAŞLADI   Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve meclis üyeleri tarafından geçtiğimiz aylarda mecliste alınan kararla Diliskelesi Mahallesi’nde bulunan engelliler evinin yeni baştan düzenlenerek Dilovası Engelliler Derneği’ne tahsis edilmesi için çalışmalara başlandı. 100 metrekare kapalı alanı olan ve yaklaşık 200 metrekare açık park alanı olan Engelliler Evi’nin yeniden düzenleyerek engellilerin hizmetine sunuyor. İçerisinde yönetim odası, toplantı ve konferans salonu, olan engelliler evinin bahçesine modern bir kafeterya ve dinlenebilecekleri güzel vakit geçirebilecekleri bir park yapılacak.   İLÇEMİZDE 600 ENGELLİ VATANDAŞIMIZ VAR   Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “İlçemizde yaklaşık 600 engelli vatandaşımız ikamet etmektedir. Dilovası Belediyesi olarak ilçemizde ki her bir sağlıklı bireyin hayatını kolaylaştırma çabamız içerisinde engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmamız ve onların sosyal aktivitelerini yapacakları alanları sağlamamız görevimizdir.   ENGELLİLERE YAKIŞIR BİR TESİS YAPACAĞIZ   Bizde Dilovası Belediyesi meclis üyesi arkadaşlarımızla Diliskelesi mahallemizde geçmişte kullanılan Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerinin kullandıkları ve daha sonra boş kalan bu tesisimizi yeniden düzenleyerek engelli kardeşlerimizin hizmetine açmak için Dilovası Engelliler Derneği’ne tahsis ettik. Onlara yakışır bir mekan yapmak istiyoruz. İnşallah bu tesisimiz bittiğinde hem onların bir arada olmaları hemde sosyal ve kültürel aktivitelerini yapabilmeleri sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Onun için bu mekan hepimizindir. ”dedi.   BAŞKAN ELDEN’DEN TOLTAR’A TEŞEKKÜR   Dilovası Engelliler Derneği’ne tahsis edilen Engelliler Evi çalışmalarını sürekli takip eden Dernek Başkanı Samet Elden, derneklerine tahsis edilen ve yeniden düzenlenen Engelliler evi için Başkan Ali Toltar’a teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız Ali Toltar’ın bizlere tahsis ettiği bu güzel mekanla biz engelli bireyler olarak birlik ve beraberliğimizi daha güçlü kılacaktır. Bizde buraya yakışır etkinlikler ve aktiviteler ile engelli kardeşlerimize daha çok proje üreteceğiz.”dedi.
Dilovası Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Dilovası Kent Konseyin Engelliler meclisi tarafından kullanılan Diliskelesi mahallesinde ki Engelliler evini yeni baştan düzenleyerek Dilovası Engelliler Derneğine tahsis ediyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda Dilovası Belediyesi bünyesinde oluşan Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından bir süre kullanılan daha sonra kent konseyinin iptal edilmesi ile boşta kalan Diliskelesi Mahallesi’nde ki Engelliler evi yeni baştan düzenlenerek ihtiyaca uygun bir hale getiriliyor.

 

ENGELLİLER EVİNDE ÇALIŞMA BAŞLADI

 

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve meclis üyeleri tarafından geçtiğimiz aylarda mecliste alınan kararla Diliskelesi Mahallesi’nde bulunan engelliler evinin yeni baştan düzenlenerek Dilovası Engelliler Derneği’ne tahsis edilmesi için çalışmalara başlandı. 100 metrekare kapalı alanı olan ve yaklaşık 200 metrekare açık park alanı olan Engelliler Evi’nin yeniden düzenleyerek engellilerin hizmetine sunuyor. İçerisinde yönetim odası, toplantı ve konferans salonu, olan engelliler evinin bahçesine modern bir kafeterya ve dinlenebilecekleri güzel vakit geçirebilecekleri bir park yapılacak.

 

İLÇEMİZDE 600 ENGELLİ VATANDAŞIMIZ VAR

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “İlçemizde yaklaşık 600 engelli vatandaşımız ikamet etmektedir. Dilovası Belediyesi olarak ilçemizde ki her bir sağlıklı bireyin hayatını kolaylaştırma çabamız içerisinde engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmamız ve onların sosyal aktivitelerini yapacakları alanları sağlamamız görevimizdir.

 

ENGELLİLERE YAKIŞIR BİR TESİS YAPACAĞIZ

 

Bizde Dilovası Belediyesi meclis üyesi arkadaşlarımızla Diliskelesi mahallemizde geçmişte kullanılan Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerinin kullandıkları ve daha sonra boş kalan bu tesisimizi yeniden düzenleyerek engelli kardeşlerimizin hizmetine açmak için Dilovası Engelliler Derneği’ne tahsis ettik. Onlara yakışır bir mekan yapmak istiyoruz. İnşallah bu tesisimiz bittiğinde hem onların bir arada olmaları hemde sosyal ve kültürel aktivitelerini yapabilmeleri sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Onun için bu mekan hepimizindir. ”dedi.

 

BAŞKAN ELDEN’DEN TOLTAR’A TEŞEKKÜR

 

Dilovası Engelliler Derneği’ne tahsis edilen Engelliler Evi çalışmalarını sürekli takip eden Dernek Başkanı Samet Elden, derneklerine tahsis edilen ve yeniden düzenlenen Engelliler evi için Başkan Ali Toltar’a teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız Ali Toltar’ın bizlere tahsis ettiği bu güzel mekanla biz engelli bireyler olarak birlik ve beraberliğimizi daha güçlü kılacaktır. Bizde buraya yakışır etkinlikler ve aktiviteler ile engelli kardeşlerimize daha çok proje üreteceğiz.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.