19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Dilovası Belediyesi'nden önemli seminer

Dilovası 07.05.2017 - 12:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dilovası Belediyesi'nden önemli seminer

Dilovası Belediyesi’nin organize ettiği ve konuşmacı olarak Prof.Dr. Mehmet Okuyan’ın katıldığı “Kuran’ı Anlamak” semineri önceki gün çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Dilovası Kültür Merkezinde düzenlenen seminerin modaratörlüğünü Sosyolog Yusuf Özkan yaparken konuşmacı olarak ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Mehmet Okuyan katıldığı programa Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkan Vekili Fazıl Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Spor Müdürü Murat Babaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM DEVM EDİYOR Seminer öncesi bir konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Dilovası Belediyesi olarak ilçemizin gelişimine katkı sunmak ve ilçemizi daha yaşanılabilir bir hale getirebilmek için projelerimizi hayata geçirmenin gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son 7 yıldır süren değişim ve dönüşümün devam etmesi ve yeni yatırımlarla birlikte daha güzel bir Dilovası için alt yapıdan üst yapıya kadar tüm alanda yeni bir Dilovası’nı inşa ederken, büyüyen kentimizle birlikte hemşerilerimizi de sosyal ve kültürel anlamda hayata katmak, bilinçlendirmek adına sosyal belediyecilik alanında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. KURAN'I EN İYİ ŞEKİLDE ANLAMALIYIZ Dilovası Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında bu güne kadar birçok seminer ve toplantı gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bugün burada yine iki önemli misafirimiz ağırlayarak günümüz önemli sorunlarından olan dinimizi ve Kuran’ımızı en iyi şekilde okuyabilmek ve anlayabilmek adına “Kuran’ı Anlamak” adlı bir seminer düzenledik. %99’u Müslüman olan ülkemizde ne yazık ki her geçen gün yozlaşan hayatlar ve saptırılan dinimizi en iyi şekilde anlamak ve dinimizi en iyi şekilde yaşamak adına gerçekleştirdiğimiz bu seminerin hemşerilerimizin yaşantısına katkı sunacağını düşünüyorum.”dedi. KURAN'I YAŞAMAK İBADETTİR Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Okuyan, “Kur’an-ı Kerim’in hayatımızda iz bırakması gerekir. Kur’an’ı yaşamak ibadettir” dedi. Kuran’ın anlamından uzaklaşıldığını belirten, Okuyan; “Kuran metinlerinin anlamıyla ilgilenmez olduk. Onu anlamadan okuyoruz. Kur’an’ın indirilmesinin gayesi O’nu hayata taşımaktır” diye konuştu. HUZURLU BİR DÜNYA İÇİN KURAN'A DÖNMELİYİZ “Kur’an zordur” diyenleri eleştiren Prof. Okuyan şu mesajları verdi: “Bir Müslüman, Kur’an’ı okumalı, anlamalı ve hayatına tatbik etmelidir. Kur’an’a saygı O’nu okumakla, anlamakla ve yaşamakla olur. Darmadağın “Bütün mesele Kur’an ile irtibatı iyi kurabilmektir. Huzurlu bir dünya istiyorsak Kur’an’a dönmeliyiz.”dedi.

Dilovası Belediyesi’nin organize ettiği ve konuşmacı olarak Prof.Dr. Mehmet Okuyan’ın katıldığı “Kuran’ı Anlamak” semineri önceki gün çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Dilovası Kültür Merkezinde düzenlenen seminerin modaratörlüğünü Sosyolog Yusuf Özkan yaparken konuşmacı olarak ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Mehmet Okuyan katıldığı programa Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkan Vekili Fazıl Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Spor Müdürü Murat Babaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM DEVM EDİYOR

Seminer öncesi bir konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Dilovası Belediyesi olarak ilçemizin gelişimine katkı sunmak ve ilçemizi daha yaşanılabilir bir hale getirebilmek için projelerimizi hayata geçirmenin gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son 7 yıldır süren değişim ve dönüşümün devam etmesi ve yeni yatırımlarla birlikte daha güzel bir Dilovası için alt yapıdan üst yapıya kadar tüm alanda yeni bir Dilovası’nı inşa ederken, büyüyen kentimizle birlikte hemşerilerimizi de sosyal ve kültürel anlamda hayata katmak, bilinçlendirmek adına sosyal belediyecilik alanında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

KURAN'I EN İYİ ŞEKİLDE ANLAMALIYIZ

Dilovası Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında bu güne kadar birçok seminer ve toplantı gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bugün burada yine iki önemli misafirimiz ağırlayarak günümüz önemli sorunlarından olan dinimizi ve Kuran’ımızı en iyi şekilde okuyabilmek ve anlayabilmek adına “Kuran’ı Anlamak” adlı bir seminer düzenledik. %99’u Müslüman olan ülkemizde ne yazık ki her geçen gün yozlaşan hayatlar ve saptırılan dinimizi en iyi şekilde anlamak ve dinimizi en iyi şekilde yaşamak adına gerçekleştirdiğimiz bu seminerin hemşerilerimizin yaşantısına katkı sunacağını düşünüyorum.”dedi.

KURAN'I YAŞAMAK İBADETTİR

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Okuyan, “Kur’an-ı Kerim’in hayatımızda iz bırakması gerekir. Kur’an’ı yaşamak ibadettir” dedi. Kuran’ın anlamından uzaklaşıldığını belirten, Okuyan; “Kuran metinlerinin anlamıyla ilgilenmez olduk. Onu anlamadan okuyoruz. Kur’an’ın indirilmesinin gayesi O’nu hayata taşımaktır” diye konuştu.

HUZURLU BİR DÜNYA İÇİN KURAN'A DÖNMELİYİZ

“Kur’an zordur” diyenleri eleştiren Prof. Okuyan şu mesajları verdi: “Bir Müslüman, Kur’an’ı okumalı, anlamalı ve hayatına tatbik etmelidir. Kur’an’a saygı O’nu okumakla, anlamakla ve yaşamakla olur. Darmadağın “Bütün mesele Kur’an ile irtibatı iyi kurabilmektir. Huzurlu bir dünya istiyorsak Kur’an’a dönmeliyiz.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.