GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dilovası Belediyesi'ne artık daha çok para gelecek

Dilovası 04.06.2020 - 12:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dilovası Belediyesi'ne artık daha çok para gelecek

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir Dilovası’nın nüfusunun 50 bini geçtiğini belirtti. 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre Dilovası birçok kazanım elde edecek. Dilovası Belediyesi bugün olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen Haziran ayı olağan meclis toplantısında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir Dilovası’nın nüfusunun 50 bini geçtiğini belirtti. 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre Dilovası birçok kazanım elde edecek. 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre Dilovası’nın elde edeceği kazanımlar; • İller Bankası'ndan ayrılacak pay aylık 200 bin TL daha fazla olacak. • İlk yerel seçimlerde Dilovası belediye meclis üye sayısı 15'ten 25'e yükselecek. • İl Genel Meclisi üye sayısı 5'ten 8'e yükselecek. • Kentin gelişimine uygun olarak eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa ve restore etmenin; konut alanları, sanayi ve ticaret alanları, teknoloji parkları ve sosyal donatılar oluşturulmasının önü açılacak. • Deprem riskine karşı tedbirler almak veya kentin tarihi ve kültürel dokusunu korumak amacıyla kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri daha kolay uygulanabilecek.  • Meclis kararıyla, turizm, sağlık, sanayi ve ticaret yatırımlarının ve eğitim kurumlarının su, termal su, kanalizasyon, doğalgaz, yol ve aydınlatma gibi altyapı çalışmalarını faiz almaksızın 10 yıla kadar geri ödemeli veya ücretsiz olarak yapabilecek veya yaptırabilecek ve bunun karşılığında yapılan tesislere ortak olabilecek. • Sağlık, eğitim, sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projelere İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla ücretsiz veya düşük bir bedelle arsa tahsis edebilecek. • Ayrıca kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açma gibi son derece gerekli yükümlülükleri olacak.
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir Dilovası’nın nüfusunun 50 bini geçtiğini belirtti. 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre Dilovası birçok kazanım elde edecek.
Dilovası Belediyesi bugün olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen Haziran ayı olağan meclis toplantısında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir Dilovası’nın nüfusunun 50 bini geçtiğini belirtti. 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre Dilovası birçok kazanım elde edecek.
5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre Dilovası’nın elde edeceği kazanımlar;
• İller Bankası'ndan ayrılacak pay aylık 200 bin TL daha fazla olacak.
• İlk yerel seçimlerde Dilovası belediye meclis üye sayısı 15'ten 25'e yükselecek.
• İl Genel Meclisi üye sayısı 5'ten 8'e yükselecek.
• Kentin gelişimine uygun olarak eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa ve restore etmenin; konut alanları, sanayi ve ticaret alanları, teknoloji parkları ve sosyal donatılar oluşturulmasının önü açılacak.
• Deprem riskine karşı tedbirler almak veya kentin tarihi ve kültürel dokusunu korumak amacıyla kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri daha kolay uygulanabilecek. 
• Meclis kararıyla, turizm, sağlık, sanayi ve ticaret yatırımlarının ve eğitim kurumlarının su, termal su, kanalizasyon, doğalgaz, yol ve aydınlatma gibi altyapı çalışmalarını faiz almaksızın 10 yıla kadar geri ödemeli veya ücretsiz olarak yapabilecek veya yaptırabilecek ve bunun karşılığında yapılan tesislere ortak olabilecek.
• Sağlık, eğitim, sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projelere İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla ücretsiz veya düşük bir bedelle arsa tahsis edebilecek.
• Ayrıca kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açma gibi son derece gerekli yükümlülükleri olacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.