Dilovası eski çöp alanında korkutan yangın

Dilovası 31.10.2016 - 12:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Dilovası eski çöp alanında korkutan yangın

Dilovası'nda 5 yıl öncesine kadar çöp alanı olarak kullanılan yerde küçük bir alanda yeraltındaki çöpler için için yandı.

Dilovası Çevre ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı İsmail Kaya yangının çevreye zarar verdiğini, eski çöp alanına havalandırmalar yapılmasını istedi. Dilovası Tavşancıl Mahallesi'nde bulunan eski çöp depolama alanında yangın çıktı. Küçük bir alanda yeraltında bulunan çöpler için için yanarken, alandan dumanlar yükseldi. 5 yıl öncesine kadar vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan yerde çıkan yangında yeraltından yükselen dumanlar endişe uyandırdı. İtfaiye ekipleri bölgeye gidip, su tutarak yangını söndürdü. Dilovası Çevre ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı İsmail Kaya eski çöp depolama alanında giderek, yetkililerin önlem almasını istedi. Metan gazı havalandırması olmaması nedeniyle eski çöp depolama alanında patlama olmasından endişe duyduklarını belirten İsmail Kaya, "Burası eski Tavşancıl çöplüğü. Bu çöplükte bazı önlemler alınmamıştı. Altında zehirli kimyasal atık varilleri var. Çöplük kapatılmasına rağmen alttan yanmaya devam ediyor. Bu çöplük bu haliyle çevreye çok ciddi tehlike vermekte ve havalandırma kazıkları da çakılmadığı için her an patlama ihtimali çok yüksek, bir an önce burada tedbir alınmasını istiyoruz. Çünkü çevre için çok tehlikeli bir durum. Bir önce yetkililerin bu alanın üzerine havalandırmalar yapması gerekiyor" dedi.  
Dilovası'nda 5 yıl öncesine kadar çöp alanı olarak kullanılan yerde küçük bir alanda yeraltındaki çöpler için için yandı.

Dilovası Çevre ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı İsmail Kaya yangının çevreye zarar verdiğini, eski çöp alanına havalandırmalar yapılmasını istedi.

Dilovası Tavşancıl Mahallesi'nde bulunan eski çöp depolama alanında yangın çıktı. Küçük bir alanda yeraltında bulunan çöpler için için yanarken, alandan dumanlar yükseldi. 5 yıl öncesine kadar vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan yerde çıkan yangında yeraltından yükselen dumanlar endişe uyandırdı. İtfaiye ekipleri bölgeye gidip, su tutarak yangını söndürdü. Dilovası Çevre ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı İsmail Kaya eski çöp depolama alanında giderek, yetkililerin önlem almasını istedi.

Metan gazı havalandırması olmaması nedeniyle eski çöp depolama alanında patlama olmasından endişe duyduklarını belirten İsmail Kaya, "Burası eski Tavşancıl çöplüğü. Bu çöplükte bazı önlemler alınmamıştı. Altında zehirli kimyasal atık varilleri var. Çöplük kapatılmasına rağmen alttan yanmaya devam ediyor. Bu çöplük bu haliyle çevreye çok ciddi tehlike vermekte ve havalandırma kazıkları da çakılmadığı için her an patlama ihtimali çok yüksek, bir an önce burada tedbir alınmasını istiyoruz. Çünkü çevre için çok tehlikeli bir durum. Bir önce yetkililerin bu alanın üzerine havalandırmalar yapması gerekiyor" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.