Dilovası Hastanesi’nde PNÖMATİK sistem dönemi!

Dilovası 17.10.2017 - 11:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dilovası Hastanesi’nde PNÖMATİK sistem dönemi!

Dilovası Devlet Hastanesinde yenilikler her geçen gün hızla devam ediyor.

Dilovası Devlet Hastanesinde yenilikler her geçen gün hızla devam ediyor. Yeniliklerin şimdiki adresi olan acil servis, yataklı servis, diş polikliniği, laboratuvar, ameliyathane ve diyaliz servisine “Pnömatik sistem” kuruldu. Acil servis, yataklı servis, diş polikliniği, laboratuvar, ameliyathane ve diyaliz  arasına kurulan pnömatik sistem ile hastalardan alınan kan, idrar vs. acil tetkik örnekleri kısa sürede laboratuvara ulaştırılarak zaman ve personelden tasarruf edilecektir.  Pnömatik Sistem nedir? Pnömatik tüp sistemleri ile laboratuvar örnekleri ihtiyaç duyulan noktalara son derece hızlı ulaşmaktadır.  Pnömatik tüp içerisine konulan gönderinin sıkıştırılmış hava ve vakumlama prensibi ile gönderici istasyondan alıcı istasyona seyahat etmesi sağlanır. Bu sistemde laboratuvarda incelemesi yapılacak olan kan, idrar vs. acil tetkik örnekleri direkt insan taşımasına gerek olmadan laboratuvar ortamına güvenilir ve hızlı bir şekilde ulaştırılması sağlanır. Böylelikle zaman kaybının önüne geçilir.  
Dilovası Devlet Hastanesinde yenilikler her geçen gün hızla devam ediyor.

Dilovası Devlet Hastanesinde yenilikler her geçen gün hızla devam ediyor. Yeniliklerin şimdiki adresi olan acil servis, yataklı servis, diş polikliniği, laboratuvar, ameliyathane ve diyaliz servisine “Pnömatik sistem” kuruldu. Acil servis, yataklı servis, diş polikliniği, laboratuvar, ameliyathane ve diyaliz  arasına kurulan pnömatik sistem ile hastalardan alınan kan, idrar vs. acil tetkik örnekleri kısa sürede laboratuvara ulaştırılarak zaman ve personelden tasarruf edilecektir. 

Pnömatik Sistem nedir?

Pnömatik tüp sistemleri ile laboratuvar örnekleri ihtiyaç duyulan noktalara son derece hızlı ulaşmaktadır.  Pnömatik tüp içerisine konulan gönderinin sıkıştırılmış hava ve vakumlama prensibi ile gönderici istasyondan alıcı istasyona seyahat etmesi sağlanır. Bu sistemde laboratuvarda incelemesi yapılacak olan kan, idrar vs. acil tetkik örnekleri direkt insan taşımasına gerek olmadan laboratuvar ortamına güvenilir ve hızlı bir şekilde ulaştırılması sağlanır. Böylelikle zaman kaybının önüne geçilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.