GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dilovası MEB'in başarısı

Dilovası 20.03.2019 - 12:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dilovası MEB'in başarısı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Doğu Marmara bölgesinde 26 kurum tarafından hazırlanan teknik destek projelerinden 5'i Kocaeli genelinde olurken Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün projesi de destek alan projeler içerisinde yer aldı.

Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerini kapsayan Doğu Marmara bölgesinde yerel ve bölgesel kalkınmayı sağlamak için 2010 yılından bu yana Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından çeşitli destek enstrümanlarıyla faaliyetler yürütülüyor. Bu enstrümanlardan biri, doğrudan beşeri sermayeyi hedef alan ve bu sayede kurumların hizmet kalitesini artırmayı amaçlayan teknik destek programı. 26 PROJE DESTEK ALMIŞTI 2018 yılı için bu program kapsamında desteklenecek faaliyetler için 1 milyon TL tutarında kaynak tahsis edildi. 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında bölgeden 165 başvuru alındı. Bölgenin insan kaynağı, kurumsal kapasite, üretim ve hizmet kalitesi ile dezavantajlı grupların yaşam kalitelerini iyileştirmeye yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti talebinde bulunan toplamda 93 proje, yapılan teknik ve mali değerlendirme sonucunda başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. 2018 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık döneminde 39 başvuru arasından başarılı bulunan 26 proje hayata geçirilecek.   DİLOVASI'NIN BAŞARISI Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) teknik destek programı kapsamında Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri tarafından hazırlanan "Kodlama ve Robotik Eğitimi" projesi Kocaeli ilinde kabul edilmiş 5 projeden biri olma başarısını göstermişti. Dilovası ilçesinde görev yapan 25 öğretmen 11-18 Mart 2019 tarihleri arasında Federal Danışmanlık firması aracılığıyla 40 saat bu alanda eğitim alarak, okullarda Kodlama ve Robotik Eğitimi konusunda atölyeler açılması ve öğrencilerin bu alanda yetiştirilmesi için çalışmalar başlatıldı. PROJELERİNİ SEGİLEDİLER Eğitimin son gününde öğretmenler eğitim sürecinde hazırladıkları çalışmaları ve projelerini Dilovası Aksu Otel'de sergilediler. Düzenlenen sergi törenine Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Songül Dereli ve MARKA Gebze yöneticisi Yusuf Gürhan Öztaş, Uzman Ali Kerem Fidan, Eray Cavlak ve öğretmenler katıldı. Tören sonunda Dilovası protokolü tarafından 25 öğretmene çalışmalarından dolayı katılım belgeleri verildi.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Doğu Marmara bölgesinde 26 kurum tarafından hazırlanan teknik destek projelerinden 5'i Kocaeli genelinde olurken Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün projesi de destek alan projeler içerisinde yer aldı.

Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerini kapsayan Doğu Marmara bölgesinde yerel ve bölgesel kalkınmayı sağlamak için 2010 yılından bu yana Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından çeşitli destek enstrümanlarıyla faaliyetler yürütülüyor. Bu enstrümanlardan biri, doğrudan beşeri sermayeyi hedef alan ve bu sayede kurumların hizmet kalitesini artırmayı amaçlayan teknik destek programı.

26 PROJE DESTEK ALMIŞTI

2018 yılı için bu program kapsamında desteklenecek faaliyetler için 1 milyon TL tutarında kaynak tahsis edildi. 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında bölgeden 165 başvuru alındı. Bölgenin insan kaynağı, kurumsal kapasite, üretim ve hizmet kalitesi ile dezavantajlı grupların yaşam kalitelerini iyileştirmeye yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti talebinde bulunan toplamda 93 proje, yapılan teknik ve mali değerlendirme sonucunda başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. 2018 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık döneminde 39 başvuru arasından başarılı bulunan 26 proje hayata geçirilecek.  

DİLOVASI'NIN BAŞARISI

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) teknik destek programı kapsamında Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri tarafından hazırlanan "Kodlama ve Robotik Eğitimi" projesi Kocaeli ilinde kabul edilmiş 5 projeden biri olma başarısını göstermişti. Dilovası ilçesinde görev yapan 25 öğretmen 11-18 Mart 2019 tarihleri arasında Federal Danışmanlık firması aracılığıyla 40 saat bu alanda eğitim alarak, okullarda Kodlama ve Robotik Eğitimi konusunda atölyeler açılması ve öğrencilerin bu alanda yetiştirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

PROJELERİNİ SEGİLEDİLER

Eğitimin son gününde öğretmenler eğitim sürecinde hazırladıkları çalışmaları ve projelerini Dilovası Aksu Otel'de sergilediler. Düzenlenen sergi törenine Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Songül Dereli ve MARKA Gebze yöneticisi Yusuf Gürhan Öztaş, Uzman Ali Kerem Fidan, Eray Cavlak ve öğretmenler katıldı. Tören sonunda Dilovası protokolü tarafından 25 öğretmene çalışmalarından dolayı katılım belgeleri verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.