19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Dilovası MTAL’de ‘Sıfır Atık’

Dilovası 05.04.2018 - 09:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dilovası MTAL’de ‘Sıfır Atık’

2018 yılı itibari ile kamu kurumlarından başlayarak; havaalanları, alışveriş merkezleri, siteler, üniversiteler, sağlık kuruluşları ve büyük iş yerlerinde uygulanmaya başlayan ‘Sıfır Atık Projesi’ çalışmaları Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tamamlandı.

Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selami Tuğlacı projenin kapsamlı bir geri dönüşüm projesi olduğunu söyledi. Tuğlacı, “Doğal kaynakların hızla tüketilmesinin önüne geçilmesi, üretilen atıkların çevre ve insan sağlığı için bir tehdit olmaktan çıkarılarak milli ekonomiye kazandırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi; gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen kapsamlı bir atık dönüşüm projesidir. ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLDİ Sıfır Atık Projesi, 2018 itibarıyla kamu kurumlarından başlayarak; havaalanları, alışveriş merkezleri, siteler, üniversiteler, sağlık kuruluşları ve büyük iş yerlerinde uygulanmaya başlandı. Okulumuzda Sıfır Atık Projesi çalışmaları Dilovası Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü eğitmenleri tarafından tüm öğrencilerimize verilen seminer programıyla başlatıldı. Yapılan eğitim seminerinde ‘Atık nedir? Atık çeşitleri nelerdir? Atıkların bertaraf edilmesi ve geri dönüşüm’  konuları işlendi. Öğrencilerimiz; geri dönüştürülebilir atıkların çöp olmadığı, çöplerimizi ayrıştırarak hem çevremize hem de ülke ekonomisine nasıl katkıda bulunulabileceği konusunda bilinçlendirildi. BİLGİLENDİRMELER YAPILDI Eğitim seminerlerini takiben, farkındalığı artırmak amacıyla, bir dizi etkinlik daha gerçekleştirildi. Çevre Koruma Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan afişler, üç boyutlu pano çalışması, geri dönüşüm malzemeleri ile oluşturulan slogan duvarlara asıldı. Açılan stantta, broşürler dağıtıldı. Kulüp öğrencilerimiz geri dönüşüm kutularını sınıflara götürerek kullanım şekilleri konusunda tekrar bilgilendirme yaptı.” dedi. ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili çalışmaların okulda halen devam ettiğini söyleyen okul müdürü Tuğlacı, öğrencilerin bu konuda bilinçlendiğini belirtti. KÜBRA AKABALI
2018 yılı itibari ile kamu kurumlarından başlayarak; havaalanları, alışveriş merkezleri, siteler, üniversiteler, sağlık kuruluşları ve büyük iş yerlerinde uygulanmaya başlayan ‘Sıfır Atık Projesi’ çalışmaları Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tamamlandı.

Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selami Tuğlacı projenin kapsamlı bir geri dönüşüm projesi olduğunu söyledi. Tuğlacı, “Doğal kaynakların hızla tüketilmesinin önüne geçilmesi, üretilen atıkların çevre ve insan sağlığı için bir tehdit olmaktan çıkarılarak milli ekonomiye kazandırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi; gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen kapsamlı bir atık dönüşüm projesidir.

ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLDİ

Sıfır Atık Projesi, 2018 itibarıyla kamu kurumlarından başlayarak; havaalanları, alışveriş merkezleri, siteler, üniversiteler, sağlık kuruluşları ve büyük iş yerlerinde uygulanmaya başlandı. Okulumuzda Sıfır Atık Projesi çalışmaları Dilovası Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü eğitmenleri tarafından tüm öğrencilerimize verilen seminer programıyla başlatıldı. Yapılan eğitim seminerinde ‘Atık nedir? Atık çeşitleri nelerdir? Atıkların bertaraf edilmesi ve geri dönüşüm’  konuları işlendi. Öğrencilerimiz; geri dönüştürülebilir atıkların çöp olmadığı, çöplerimizi ayrıştırarak hem çevremize hem de ülke ekonomisine nasıl katkıda bulunulabileceği konusunda bilinçlendirildi.

BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

Eğitim seminerlerini takiben, farkındalığı artırmak amacıyla, bir dizi etkinlik daha gerçekleştirildi. Çevre Koruma Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan afişler, üç boyutlu pano çalışması, geri dönüşüm malzemeleri ile oluşturulan slogan duvarlara asıldı. Açılan stantta, broşürler dağıtıldı. Kulüp öğrencilerimiz geri dönüşüm kutularını sınıflara götürerek kullanım şekilleri konusunda tekrar bilgilendirme yaptı.” dedi. ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili çalışmaların okulda halen devam ettiğini söyleyen okul müdürü Tuğlacı, öğrencilerin bu konuda bilinçlendiğini belirtti.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.