Dilovası’nda çevreye verilen zarar en aza indirilecek

Dilovası 10.09.2020 - 21:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dilovası’nda çevreye verilen zarar en aza indirilecek

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ve İMES OSB arasında Dilovası üzerinde olabilecek zararlı etkileri ile iklim değişikliği üzerinde olabilecek olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için ağaçlandırma iş birliği protokolü imzalandı. Ağaçlandırma, erozyonla mücadele ve ülkemiz orman varlığının arttırılması maksadıyla,  ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, yeni ormanlık alanların tesis edilmesi, ağaçlandırma konularında kamuoyu bilincinin arttırılması ile vatandaşlarımızın ağaç ve orman sevgisinin geliştirilmesi maksadıyla ‘Ağaçlandırma İş Birliği Protokolü’ Kocaeli-Gebze VI.(İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü arasında ağaçlandırma iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü, Kocaeli-Gebze VI.(İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Tokkan ile Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat birlikte imzaladı. OLUMSUZ ETKİLERİNİN EN AZA İNDİRİLMESİ İÇİN 3 yıllık süre için geçerli olacak bu protokolün amacını açıklayan Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “Orman Bölge Müdürlüğümüz ile İMES OSB arasında, Kocaeli İli, Dilovası İlçesi, Çerkeşli Mahallesi’nde kurulu IMES OSB’nin tam kapasiteyle çalışmaya başladığında, Dilovası İlçesi ve çevresi üzerinde olabilecek zararlı etkileri ile iklim değişikliği üzerinde olabilecek olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için ülkemizin orman varlığının artırılması ve yeşil dokusunun geliştirilmesi gayesiyle, bedeli OSB tarafından ödenmek ve gerekli çalışmaların Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi kaydıyla,  sanayi şehri olan Kocaeli İli için, OSB mücavirinde bozuk ormanlık alanların imar-ihyası ile ormanlarımızın verimli hale getirilmesi, yapılacak ağaçlandırma/ağaçlandırma-rehabilitasyon faaliyetleriyle yeni ormanlar tesis edilecek olup bu süre zarfında toplam 39.000 adet fidanın toprakla buluşturulması hedeflenmiştir” dedi.  800 DÖNÜMLÜK ALAN AĞAÇLANDIRILACAK Kocaeli-Gebze VI.(İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Tokkan ise, “Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat'ın katılımı ile İMES OSB'mizin ağaçlandırılması adına ‘Ağaçlandırma Protokolü’ imzaladık. Bu protokol ile sanayi bölgemizin yeşillenmesi ve çevremizin değer kazanması adına ortak çalışmalar yapacağız. İMES OSB, Türkiye ekonomisine değer katarken, çevresine karşı sorumluluklarını da yerine getiriyor. 800 dönümlük alanımızı ağaçlandırarak, çevremizin korunmasına ve ağaçların birçok canlıya yaşam ekosistemi olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ve İMES OSB arasında Dilovası üzerinde olabilecek zararlı etkileri ile iklim değişikliği üzerinde olabilecek olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için ağaçlandırma iş birliği protokolü imzalandı.
Ağaçlandırma, erozyonla mücadele ve ülkemiz orman varlığının arttırılması maksadıyla,  ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, yeni ormanlık alanların tesis edilmesi, ağaçlandırma konularında kamuoyu bilincinin arttırılması ile vatandaşlarımızın ağaç ve orman sevgisinin geliştirilmesi maksadıyla ‘Ağaçlandırma İş Birliği Protokolü’ Kocaeli-Gebze VI.(İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü arasında ağaçlandırma iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü, Kocaeli-Gebze VI.(İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Tokkan ile Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat birlikte imzaladı.
OLUMSUZ ETKİLERİNİN EN AZA İNDİRİLMESİ İÇİN
3 yıllık süre için geçerli olacak bu protokolün amacını açıklayan Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “Orman Bölge Müdürlüğümüz ile İMES OSB arasında, Kocaeli İli, Dilovası İlçesi, Çerkeşli Mahallesi’nde kurulu IMES OSB’nin tam kapasiteyle çalışmaya başladığında, Dilovası İlçesi ve çevresi üzerinde olabilecek zararlı etkileri ile iklim değişikliği üzerinde olabilecek olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için ülkemizin orman varlığının artırılması ve yeşil dokusunun geliştirilmesi gayesiyle, bedeli OSB tarafından ödenmek ve gerekli çalışmaların Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi kaydıyla,  sanayi şehri olan Kocaeli İli için, OSB mücavirinde bozuk ormanlık alanların imar-ihyası ile ormanlarımızın verimli hale getirilmesi, yapılacak ağaçlandırma/ağaçlandırma-rehabilitasyon faaliyetleriyle yeni ormanlar tesis edilecek olup bu süre zarfında toplam 39.000 adet fidanın toprakla buluşturulması hedeflenmiştir” dedi. 
800 DÖNÜMLÜK ALAN AĞAÇLANDIRILACAK
Kocaeli-Gebze VI.(İMES) Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Tokkan ise, “Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat'ın katılımı ile İMES OSB'mizin ağaçlandırılması adına ‘Ağaçlandırma Protokolü’ imzaladık. Bu protokol ile sanayi bölgemizin yeşillenmesi ve çevremizin değer kazanması adına ortak çalışmalar yapacağız. İMES OSB, Türkiye ekonomisine değer katarken, çevresine karşı sorumluluklarını da yerine getiriyor. 800 dönümlük alanımızı ağaçlandırarak, çevremizin korunmasına ve ağaçların birçok canlıya yaşam ekosistemi olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.