19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Dilovası’nda ‘Hayatımız Okul’ Projesi

Dilovası 15.11.2018 - 09:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dilovası’nda ‘Hayatımız Okul’ Projesi

Dilovası’nda ‘Hayatımız Okul’ projesi kapsamında bağımlılık ile mücadele ve okul devamsızlığının azaltılmasına yönelik toplantı yapıldı.

Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan başkanlığında, Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Şube Müdürü Songül Dereli ve Okul Rehber Öğretmenleri katıldı. Toplantıda Dilovası’ndaki okullarda Bağımlılık ile Mücadele ve öğrenci devamsızlığını azaltılmasına yönelik konular ele alındı. Toplantıda konuşan Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, “Ortaöğretimde eğitim ve öğretimin hedeflerine ulaşabilmesi için öğrencilerin okula devamının büyük önem arz ediyor. Yapılan araştırmalar devamsızlığın başarı düşüklüğü, okul terki, suç işleme ve zararlı madde kullanımı gibi birçok sonucu olduğunu göstermektedir. DEVAMSIZLIKLAR AZALACAK! Devamsızlığın bireysel, ailevi, ekonomik, sosyal, çevresel ve okul kaynaklı çeşitli nedenleri bulunmakta olup, bu konuda gerçekleştirilecek çalışmalarda bütünsel yaklaşımla hareket edilmesi gerekmektedir. Öğrenci devamsızlıklarının önlenebilmesi için öncelikle devamsızlık nedenlerini belirlemeliyiz. Bu bağlamda ‘Devamsızlık Nedenleri Anketi’ ve ‘Devamsızlık Nedenleri Çalıştayı’ ile öğrencilerin devamsızlık nedenleri tespit edilecek. Anket ve çalıştaylarımızın sonucunda da öğrencilerimizin devamsızlık nedenleri tespit edilerek, devamsızlıkların azaltılmasını hedefliyoruz.” dedi. KÜBRA AKABALI
Dilovası’nda ‘Hayatımız Okul’ projesi kapsamında bağımlılık ile mücadele ve okul devamsızlığının azaltılmasına yönelik toplantı yapıldı.

Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan başkanlığında, Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Şube Müdürü Songül Dereli ve Okul Rehber Öğretmenleri katıldı. Toplantıda Dilovası’ndaki okullarda Bağımlılık ile Mücadele ve öğrenci devamsızlığını azaltılmasına yönelik konular ele alındı. Toplantıda konuşan Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, “Ortaöğretimde eğitim ve öğretimin hedeflerine ulaşabilmesi için öğrencilerin okula devamının büyük önem arz ediyor. Yapılan araştırmalar devamsızlığın başarı düşüklüğü, okul terki, suç işleme ve zararlı madde kullanımı gibi birçok sonucu olduğunu göstermektedir.

DEVAMSIZLIKLAR AZALACAK!

Devamsızlığın bireysel, ailevi, ekonomik, sosyal, çevresel ve okul kaynaklı çeşitli nedenleri bulunmakta olup, bu konuda gerçekleştirilecek çalışmalarda bütünsel yaklaşımla hareket edilmesi gerekmektedir. Öğrenci devamsızlıklarının önlenebilmesi için öncelikle devamsızlık nedenlerini belirlemeliyiz. Bu bağlamda ‘Devamsızlık Nedenleri Anketi’ ve ‘Devamsızlık Nedenleri Çalıştayı’ ile öğrencilerin devamsızlık nedenleri tespit edilecek. Anket ve çalıştaylarımızın sonucunda da öğrencilerimizin devamsızlık nedenleri tespit edilerek, devamsızlıkların azaltılmasını hedefliyoruz.” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.