Dilovası’nda kaz gecesi!

Dilovası 30.12.2015 - 09:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Dilovası’nda kaz gecesi!

Dilovası Ardahanlılar Derneği, geleneksel hale getireceği ‘Kaz Gecesi’ etkinliğinin ilkini kalabalık bir katılımla gerçekleştirdi. Geceye katılanlara Ardahan’dan getirtilen kaz eti ikram edildi. Dilovası Ardahanlılar Derneği, Ardahan’da asırlardır sürmekte olan ‘Kaz Gecesi’ geleneğini Dilovası’na taşıdı. Yaşadıkları ilçede de bunu geleneksel hale getirme kararı alan Dilovası Ardahanlılar Derneği başkan ve yöneticileri, birinci ‘Kaz Gecesi’ etkinliğini kalabalık bir katılımla gerçekleştirdi. Dilovası Ardahanlılar Derneği 1. Kaz Gecesi etkinliğine katılanlar arasında; Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti milletvekili Cemil Yaman, ilçe milli eğitim müdürü Murat Balay önde gelen isimler arasındaydı. Dilovası Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Güneş başka olmak üzere özellikle üyeleri Kars ve Ardahanlı olan yöre dernek başkanları, yöre muhtarları ve STK temsilcilerinin de katıldığı ‘Kaz Gecesi’ etkinliğinde tüm katılımcılara Ardahan’dan getirtilen kaz eti ikramında bulunuldu.  GELENEKSEL OLACAK Dernek merkezindeki etkinliğin açılışını ev sahibi sıfatıyla yaptığı konuşmayla başlatan Dilovası Ardahanlılar Derneği Başkanı Türkcan Şirin, bir Ardahanlı derneği olarak, Ardahan’ın bir geleneğini yaşadıkları ilçeye de taşımış olmanın gururunu yaşadıklarını bildirdi. Bu gururu kendileriyle paylaştığı için tüm katılımcılara teşekkürlerini bildiren Türkcan Şirin, “Birincisini şimdi yapıyoruz, nasipse geleneksel hale getireceğiz. Yöremize ait bir güzelliği burada sizlerle birlikte yaşamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Gecemize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Gecenin bir diğer konuşmacısı Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar da böylesi etkinlikleri şahsı ve temsil ettiği kurum olarak çok önemsediklerinin altını çizdi. Toltar konuşmasını şöyle sürdürdü:  DESTEK DEVAM EDECEK “Kültürel değerlerin ve geleneklerin yaşatıldığı böylesi etkinlikleri önemsediğimiz için 81 vilayetin kültürünün kaynaştığı ve bir arada yaşadığı bir ilçedeyiz. Dilovası’nda komşuluk ilişkileri son derecece mükemmel. Aramızda sevgi ver, hoşgörü var. Derneklerimizin buna katkıları çok büyük olduğu için derneklerimizin her zaman destekçisi olduk, olmayı da sürdüreceğiz. Bu gün burada yaşadığımız bir geleneği ve yöre kültürünü tanıyor, yaşıyoruz. İnsanların yöresinin değerlerini getirmesi çok önemli. Doğduğumuz yeri unutmayacağız, doyduğumuz yeri geliştireceğiz.” Toltar’dan sonra söz verilen AKP milletvekili Cemil Yaman da emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi.

Dilovası Ardahanlılar Derneği, geleneksel hale getireceği ‘Kaz Gecesi’ etkinliğinin ilkini kalabalık bir katılımla gerçekleştirdi. Geceye katılanlara Ardahan’dan getirtilen kaz eti ikram edildi. Dilovası Ardahanlılar Derneği, Ardahan’da asırlardır sürmekte olan ‘Kaz Gecesi’ geleneğini Dilovası’na taşıdı. Yaşadıkları ilçede de bunu geleneksel hale getirme kararı alan Dilovası Ardahanlılar Derneği başkan ve yöneticileri, birinci ‘Kaz Gecesi’ etkinliğini kalabalık bir katılımla gerçekleştirdi. Dilovası Ardahanlılar Derneği 1. Kaz Gecesi etkinliğine katılanlar arasında; Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti milletvekili Cemil Yaman, ilçe milli eğitim müdürü Murat Balay önde gelen isimler arasındaydı. Dilovası Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Güneş başka olmak üzere özellikle üyeleri Kars ve Ardahanlı olan yöre dernek başkanları, yöre muhtarları ve STK temsilcilerinin de katıldığı ‘Kaz Gecesi’ etkinliğinde tüm katılımcılara Ardahan’dan getirtilen kaz eti ikramında bulunuldu.

 GELENEKSEL OLACAK

Dernek merkezindeki etkinliğin açılışını ev sahibi sıfatıyla yaptığı konuşmayla başlatan Dilovası Ardahanlılar Derneği Başkanı Türkcan Şirin, bir Ardahanlı derneği olarak, Ardahan’ın bir geleneğini yaşadıkları ilçeye de taşımış olmanın gururunu yaşadıklarını bildirdi. Bu gururu kendileriyle paylaştığı için tüm katılımcılara teşekkürlerini bildiren Türkcan Şirin, “Birincisini şimdi yapıyoruz, nasipse geleneksel hale getireceğiz. Yöremize ait bir güzelliği burada sizlerle birlikte yaşamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Gecemize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Gecenin bir diğer konuşmacısı Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar da böylesi etkinlikleri şahsı ve temsil ettiği kurum olarak çok önemsediklerinin altını çizdi. Toltar konuşmasını şöyle sürdürdü:

 DESTEK DEVAM EDECEK

“Kültürel değerlerin ve geleneklerin yaşatıldığı böylesi etkinlikleri önemsediğimiz için 81 vilayetin kültürünün kaynaştığı ve bir arada yaşadığı bir ilçedeyiz. Dilovası’nda komşuluk ilişkileri son derecece mükemmel. Aramızda sevgi ver, hoşgörü var. Derneklerimizin buna katkıları çok büyük olduğu için derneklerimizin her zaman destekçisi olduk, olmayı da sürdüreceğiz. Bu gün burada yaşadığımız bir geleneği ve yöre kültürünü tanıyor, yaşıyoruz. İnsanların yöresinin değerlerini getirmesi çok önemli. Doğduğumuz yeri unutmayacağız, doyduğumuz yeri geliştireceğiz.” Toltar’dan sonra söz verilen AKP milletvekili Cemil Yaman da emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.