Dilovası’nda Montessori Uyumlu Derslik Açıldı

Dilovası 11.10.2018 - 14:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dilovası’nda Montessori Uyumlu Derslik Açıldı

Dilovası Diliskelesi Can Gülmen İlkokulu’nda hayırseverlerin ve velilerin bağışları ile oluşturdukları Montessori uygulamasına uyumlu dersliğin açılışı yapıldı.

Diliskelesi Can Gülmen İlkokulu’nda yapılan açılış törenine Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Diliskelesi Can Gülmen İlkokulu Müdürü İdris Karahan, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı. Çocukların yaşayarak, görerek, uygulayarak öğrenebilecekleri eğitim sistemi olan alternatifli eğitim-öğretim (Montessori) sistemi uygulamasında Kocaeli´nin pilot bölgesi ve okulu olarak belirlenen Dilovası Mehmet Zeki Obdan İlköğretim okulunun ardından Diliskelesi Can Gülmen İlkokulu’nda da Montessori uygulamasına uyumlu dersliğin açılışı yapıldı. OKULA KAZANDIRMALIYIZ Açılışta bir konuşma yapan Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi yetişmeleri hepimizin ortak arzusudur. Yeni eğitim tekniklerini hayata geçirmek ve bunlardan yararlanarak çocuklarımızı yetiştirmek hepimizin ortak arzusudur.  3-4 yaş grubunda çocuklarımızı mümkün olduğunca okullara almak ve onların kişisel gelişmelerine katkı sağlayacak okul öncesine yönlendirmeyi hedefliyoruz. Okul çağında olup da okul dışında olan hiçbir öğrencimiz kalmamalı. Bu nitelikte öğrencilerimiz varsa bunları tespit ederek, okula kazandırmak konusunda gerekli hassasiyeti göstermeliyiz. DİLOVASI GÖÇ ALIYOR Okullarımızda kurslar açarak bu kişileri okuryazar hale getiriyoruz. Bu konuda herkesin büyük bir hassasiyet içerisinde olmasını istiyoruz. Özellikle Dilovası bölgesi sanayi bölgesi olması nedeniyle göç alan bir bölge. Göçle gelen insanlarımızın eğitimlerinde eksiklikler olabilir. Bizim arzumuz bu insanlarımıza da gerekli eğitimleri aldırmaktır. Bu yönüyle bu bölgemiz biraz daha hassasiyet arz etmektedir. Eğitim bizim asla taviz verebileceğimiz bir alan değil. İmkânlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sınıfta çocuklarımızın ilgi, alanlarına ve becerilerine göre kendilerini geliştirme imkânları olacak. BÜTÜN İMKÂNLARIMIZI ORTAYA KOYUYORUZ Bu sınıflarda yetişen çocuklarımızın kendilerini geliştirme ve ifade etme noktasında benzer öğrencilere göre daha farklı ilerlemeler göstermiş durumdalar. Gençlerimizi iyi yetiştirebilmek adına bütün imkânlarımızı ortaya koyuyoruz. Kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda çok önemli katkıları var. Hayırseverlerimizin katkıları eğitimdeki eksikliklerimizi tamamlamada önemli katkılar sunuyor. Bu yönüyle eğitime katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu sınıfımızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. DERSE KATILDILAR Montessori uygulamasına uyumlu dersliğin Sınıf öğretmenimiz Gülşah Ongun’a başarılar dileyen Kaymakam Alkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Balay, öğrencileri ders ortamında izledi. Zaman zaman derslere katılım sağlayan Kaymakam Alkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Balay öğrencilere derslerinde başarılar dileyerek Diliskelesi Can Gülmen İlkokulu Müdürü İdris Karahan’dan okul hakkında bilgi aldı. HABER: KÜBRA AKABALI
Dilovası Diliskelesi Can Gülmen İlkokulu’nda hayırseverlerin ve velilerin bağışları ile oluşturdukları Montessori uygulamasına uyumlu dersliğin açılışı yapıldı.

Diliskelesi Can Gülmen İlkokulu’nda yapılan açılış törenine Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Diliskelesi Can Gülmen İlkokulu Müdürü İdris Karahan, öğretmenler öğrenciler ve veliler katıldı. Çocukların yaşayarak, görerek, uygulayarak öğrenebilecekleri eğitim sistemi olan alternatifli eğitim-öğretim (Montessori) sistemi uygulamasında Kocaeli´nin pilot bölgesi ve okulu olarak belirlenen Dilovası Mehmet Zeki Obdan İlköğretim okulunun ardından Diliskelesi Can Gülmen İlkokulu’nda da Montessori uygulamasına uyumlu dersliğin açılışı yapıldı.

OKULA KAZANDIRMALIYIZ

Açılışta bir konuşma yapan Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi yetişmeleri hepimizin ortak arzusudur. Yeni eğitim tekniklerini hayata geçirmek ve bunlardan yararlanarak çocuklarımızı yetiştirmek hepimizin ortak arzusudur.  3-4 yaş grubunda çocuklarımızı mümkün olduğunca okullara almak ve onların kişisel gelişmelerine katkı sağlayacak okul öncesine yönlendirmeyi hedefliyoruz. Okul çağında olup da okul dışında olan hiçbir öğrencimiz kalmamalı. Bu nitelikte öğrencilerimiz varsa bunları tespit ederek, okula kazandırmak konusunda gerekli hassasiyeti göstermeliyiz.

DİLOVASI GÖÇ ALIYOR

Okullarımızda kurslar açarak bu kişileri okuryazar hale getiriyoruz. Bu konuda herkesin büyük bir hassasiyet içerisinde olmasını istiyoruz. Özellikle Dilovası bölgesi sanayi bölgesi olması nedeniyle göç alan bir bölge. Göçle gelen insanlarımızın eğitimlerinde eksiklikler olabilir. Bizim arzumuz bu insanlarımıza da gerekli eğitimleri aldırmaktır. Bu yönüyle bu bölgemiz biraz daha hassasiyet arz etmektedir. Eğitim bizim asla taviz verebileceğimiz bir alan değil. İmkânlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sınıfta çocuklarımızın ilgi, alanlarına ve becerilerine göre kendilerini geliştirme imkânları olacak.

BÜTÜN İMKÂNLARIMIZI ORTAYA KOYUYORUZ

Bu sınıflarda yetişen çocuklarımızın kendilerini geliştirme ve ifade etme noktasında benzer öğrencilere göre daha farklı ilerlemeler göstermiş durumdalar. Gençlerimizi iyi yetiştirebilmek adına bütün imkânlarımızı ortaya koyuyoruz. Kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda çok önemli katkıları var. Hayırseverlerimizin katkıları eğitimdeki eksikliklerimizi tamamlamada önemli katkılar sunuyor. Bu yönüyle eğitime katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu sınıfımızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

DERSE KATILDILAR

Montessori uygulamasına uyumlu dersliğin Sınıf öğretmenimiz Gülşah Ongun’a başarılar dileyen Kaymakam Alkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Balay, öğrencileri ders ortamında izledi. Zaman zaman derslere katılım sağlayan Kaymakam Alkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Balay öğrencilere derslerinde başarılar dileyerek Diliskelesi Can Gülmen İlkokulu Müdürü İdris Karahan’dan okul hakkında bilgi aldı.

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.