GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dilovası’nda organ bağışı sayısı artıyor!

Dilovası 21.11.2019 - 12:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dilovası’nda organ bağışı sayısı artıyor!

Dilovası Devlet Hastanesinde organ bağış stand çalışmaları kapsamında 400 gönüllü organ bağışçısına ulaşıldı. Türkiye’de yaklaşık 50 bin insan organ ve doku nakli için sırada bekliyor. Beyin ölümü gerçekleşen insanlardan alınan organlar, organ nakli bekleyen insanlara yaşama umudu sağlarken, sağlıklı bireylerden alınan bazı organlar da yine organ bekleyen vatandaşlara yaşama umudu oluyor. Dilovası Devlet Hastanesi de organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak, organ bağış sayısını arttırmak ve organ nakli bekleyen hastalara umut olmak amacıyla düzenli aralıklarla hastane acil ve poliklinik girişlerine açtığı stantlarla toplumu bilinçlendirmeyi ve bağışçı sayısını artırmayı hedefliyor. 400 GÖNÜLLÜYE ULAŞILDI Hastanenin Organ Bağışı Birimi Sorumlusu Banu Küçüker Narin, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hanife Öçal, Kalite Yönetim Direktörü Sevil Körpe, Acil Servis Sorumlusu Ufuk Mert Baylan ve tüm hastane çalışan personellerin de desteğiyle 3-9 Kasım ‘Organ ve Doku Bağışı Haftası’ etkinlikleri yapıldı. Hastane dışında da 22 Şubat Çolakoğlu Metalurji A.Ş, 27 Nisan 2019 Kocaeli Kitap Fuarı, 2 Mayıs 2019 MMK Metarulji, 8 Ağustos Gebze Center AVM, 8 Kasım 2019 KOU Hereke MYO, 11- 15 Kasım KOU Hereke Ömer İsmet MYO, 14-15 Kasım İzocam San. ve Tic. A.Ş, 18-19 Kasım Nuh Çimento San. A.Ş., kurumlarında 2019 yıl boyu süren stant çalışmaları ile 400 gönüllü organ bağışçısına ulaşıldı. Başvuruları kabul edilen gönüllülere organ ve doku bağış kartı verildi.

Dilovası Devlet Hastanesinde organ bağış stand çalışmaları kapsamında 400 gönüllü organ bağışçısına ulaşıldı. Türkiye’de yaklaşık 50 bin insan organ ve doku nakli için sırada bekliyor. Beyin ölümü gerçekleşen insanlardan alınan organlar, organ nakli bekleyen insanlara yaşama umudu sağlarken, sağlıklı bireylerden alınan bazı organlar da yine organ bekleyen vatandaşlara yaşama umudu oluyor. Dilovası Devlet Hastanesi de organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak, organ bağış sayısını arttırmak ve organ nakli bekleyen hastalara umut olmak amacıyla düzenli aralıklarla hastane acil ve poliklinik girişlerine açtığı stantlarla toplumu bilinçlendirmeyi ve bağışçı sayısını artırmayı hedefliyor.

400 GÖNÜLLÜYE ULAŞILDI

Hastanenin Organ Bağışı Birimi Sorumlusu Banu Küçüker Narin, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hanife Öçal, Kalite Yönetim Direktörü Sevil Körpe, Acil Servis Sorumlusu Ufuk Mert Baylan ve tüm hastane çalışan personellerin de desteğiyle 3-9 Kasım ‘Organ ve Doku Bağışı Haftası’ etkinlikleri yapıldı. Hastane dışında da 22 Şubat Çolakoğlu Metalurji A.Ş, 27 Nisan 2019 Kocaeli Kitap Fuarı, 2 Mayıs 2019 MMK Metarulji, 8 Ağustos Gebze Center AVM, 8 Kasım 2019 KOU Hereke MYO, 11- 15 Kasım KOU Hereke Ömer İsmet MYO, 14-15 Kasım İzocam San. ve Tic. A.Ş, 18-19 Kasım Nuh Çimento San. A.Ş., kurumlarında 2019 yıl boyu süren stant çalışmaları ile 400 gönüllü organ bağışçısına ulaşıldı. Başvuruları kabul edilen gönüllülere organ ve doku bağış kartı verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.