Dilovası’nda Taşocağına geçit verilmedi

Dilovası 23.07.2019 - 14:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dilovası’nda Taşocağına geçit verilmedi

Çerkeşli köyüne yapımı planlan taşocağı için "halkın istemediğini bizde istemeyiz" diyerek karşı çıkan Başkan Şayir, Çerkeşli Mahallesine yapımı planlanan taşocağının iptal edildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Dilovası'nın gündemine oturan Çerkeşli Mahallesi Taşocağı projesi Dilovası Belediyesi'nin karşı çıkması sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından red edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir; "vatandaşlarımızın itirazları üzerine, Çerkeşli Mahallemizde yapılması planlanan taşocağı kapasite artışı ve hazır beton tesisi kurulması projesinin iptali için çalışmalarımız sonuç vermiş olup proje süreci bakanlıkça sonlandırılmıştır" dedi. "BİZ KALKINMAYA KARŞI DEĞİLİZ, DÖNÜŞÜME KARŞIYIZ" HER kesimden insanların  Dilovası’na yapılmak istenen taş ocağına karşı çıktıklarını belirten Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir; "İlçemize çevresel olarak zarar verecek her türlü girişimlere el birliğiyle karşı olduğumuzu herkesin bilmesini isterim. İktidar ve muhalefet meclis üyelerimiz ile birlikte Çerkeşli Mahallemize hali hazırda bulunan firmanın kapasite artırım talebi için yetkili birimlere olumsuz görüşümüzü bildirdik. Biz ilime, bilime, gelişmeye, ekonomik kalkınmaya karşı değiliz, dönüştürmeye karşıyız. Bu Taşocağına halkımız karşıydı bizde karşı çıktık ve sonuca ulaştık" ifadelerini kullandı.
Çerkeşli köyüne yapımı planlan taşocağı için "halkın istemediğini bizde istemeyiz" diyerek karşı çıkan Başkan Şayir, Çerkeşli Mahallesine yapımı planlanan taşocağının iptal edildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Dilovası'nın gündemine oturan Çerkeşli Mahallesi Taşocağı projesi Dilovası Belediyesi'nin karşı çıkması sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından red edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir; "vatandaşlarımızın itirazları üzerine, Çerkeşli Mahallemizde yapılması planlanan taşocağı kapasite artışı ve hazır beton tesisi kurulması projesinin iptali için çalışmalarımız sonuç vermiş olup proje süreci bakanlıkça sonlandırılmıştır" dedi.

"BİZ KALKINMAYA KARŞI DEĞİLİZ, DÖNÜŞÜME KARŞIYIZ"

HER kesimden insanların  Dilovası’na yapılmak istenen taş ocağına karşı çıktıklarını belirten Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir; "İlçemize çevresel olarak zarar verecek her türlü girişimlere el birliğiyle karşı olduğumuzu herkesin bilmesini isterim. İktidar ve muhalefet meclis üyelerimiz ile birlikte Çerkeşli Mahallemize hali hazırda bulunan firmanın kapasite artırım talebi için yetkili birimlere olumsuz görüşümüzü bildirdik. Biz ilime, bilime, gelişmeye, ekonomik kalkınmaya karşı değiliz, dönüştürmeye karşıyız. Bu Taşocağına halkımız karşıydı bizde karşı çıktık ve sonuca ulaştık" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.