19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Dilovası’ndan ‘İmar Barışı Danışma’ Ofisi

Dilovası 27.06.2018 - 15:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Dilovası’ndan ‘İmar Barışı Danışma’ Ofisi

Hükümet tarafından yapılan çok kapsamlı çalışma sonrası son yıllarda adeta kangren haline gelmiş mevzuata aykırı yapılara yasal düzenleme konusunda ki "İmar Barışı" çalışmasında vatandaşa yardımcı olmak için Dilovası Belediyesi tarafından danışma ofisi açıldı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Dilovası'nda binlerce vatandaşı ilgilendiren "İmar Barışı" kanunu sonrası düğmeye basan Dilovası Belediyesi, Başkan Toltar'ın talimatı ile vatandaşı bilgilendirmek ve yardımcı olmak için belediye bünyesinde İmar Barışı Danışma Ofisi açıldı. Geçtiğimiz hafta açılan danışma ofisi yoğun ilgi görürken yaklaşık 1700 Dilovalı vatandaşın danışma ofisine gelerek başvuru yaptığı belirtildi. VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLİYOR Vatandaşların e-devlet üzerinden yapması gereken başvurularında sorun yaşamamaları için Dilovası Belediyesi tarafından açılan danışma ofisinde yetkililer  vatandaşlara  “İmar Barışı nedir?” “Kimlerin imar barışına ihtiyacı var?” “İmar barışına nasıl başvurulur?” konularında bilgilendirme yapılıyor ve vatandaşın başvurularını da anında yapması sağlanıyor. YAPI KAYIT BELGESİ VERİLECEK Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Son 50 yıldır Dilovası'nda ve Türkiye genelinde kangren haline gelen mevzuata aykırı yapılaşma problemi, İmar Barışı ile sona eriyor. Ruhsatsız yapılan, ruhsatına uygun olmayan yapılar, mülkiyetsiz yapılar, yapı kullanma izni olmayan yapılar, elektrik su ve doğalgaz bağlatamayan yapılan, hakkında para cezası ve yıkım kararı alınmış yapılar İmar Barışı’ndan faydalanabilecekler. İmar Barışı’nı kapsayan 7143 sayılı kanunun 18 Mayıs 2018 tarihi ile yürürlüğe girmesiyle birlikte, mevzuata aykırı yapılara “Yapı Kayıt Belgesi” verilecek. Reform düzeyindeki bu düzenlemeyle vatandaşlar iskânsız yapısına elektrik su doğalgaz bağlatabilecek. Yıkım kararı bulunan ve tahsil edilmemiş para cezalarından vazgeçilecek. DEVRİM NİTELİĞİNDE DÜZENLEME Devrim niteliğinde ki bu düzenlemeyle binlerce vatandaşımızın mağduriyeti ortadan kaldırılmış olacak. İlçemiz sınırlarında toplamda 9 bin 320 adet bina inşa edilmiş, Bu binaların Ruhsatlı-İskanlı konut adeti sadece 398'dir. Yani ilçemizde çok ciddi anlamda bu mağduriyet yaşanmaktaydı. Şimdi vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için hükümetimiz tarafından başlatılan İmar Barışı yasasından faydalanmalarını sağlamak adına belediye olarak her türlü konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. BAŞKAN TOLTAR, VATANDAŞI UYARDI Açtığımız İmar Barışı Danışma ofisimize gelen vatandaşlarımızın hem bilgilendirilmesi hemde başvurularının hızlandırılması için arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah bu düzenleme sonunda ilçemizde ki vatandaşlarımızın bu önemli mağduriyeti ortadan kaldırılmış ve hepsi belgelerine kavuşmuş olacaktır."dedi. Başkan Toltar ayrıca vatandaşları uyararak başvuruların 31 Ekim 2018 tarihinde son bulduğunu belirterek vatandaşların bu süre içerisinde kesinlikle başvuru yapmalarını istedi.  
Hükümet tarafından yapılan çok kapsamlı çalışma sonrası son yıllarda adeta kangren haline gelmiş mevzuata aykırı yapılara yasal düzenleme konusunda ki "İmar Barışı" çalışmasında vatandaşa yardımcı olmak için Dilovası Belediyesi tarafından danışma ofisi açıldı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Dilovası'nda binlerce vatandaşı ilgilendiren "İmar Barışı" kanunu sonrası düğmeye basan Dilovası Belediyesi, Başkan Toltar'ın talimatı ile vatandaşı bilgilendirmek ve yardımcı olmak için belediye bünyesinde İmar Barışı Danışma Ofisi açıldı. Geçtiğimiz hafta açılan danışma ofisi yoğun ilgi görürken yaklaşık 1700 Dilovalı vatandaşın danışma ofisine gelerek başvuru yaptığı belirtildi.

VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Vatandaşların e-devlet üzerinden yapması gereken başvurularında sorun yaşamamaları için Dilovası Belediyesi tarafından açılan danışma ofisinde yetkililer  vatandaşlara  “İmar Barışı nedir?” “Kimlerin imar barışına ihtiyacı var?” “İmar barışına nasıl başvurulur?” konularında bilgilendirme yapılıyor ve vatandaşın başvurularını da anında yapması sağlanıyor.

YAPI KAYIT BELGESİ VERİLECEK

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Son 50 yıldır Dilovası'nda ve Türkiye genelinde kangren haline gelen mevzuata aykırı yapılaşma problemi, İmar Barışı ile sona eriyor. Ruhsatsız yapılan, ruhsatına uygun olmayan yapılar, mülkiyetsiz yapılar, yapı kullanma izni olmayan yapılar, elektrik su ve doğalgaz bağlatamayan yapılan, hakkında para cezası ve yıkım kararı alınmış yapılar İmar Barışı’ndan faydalanabilecekler. İmar Barışı’nı kapsayan 7143 sayılı kanunun 18 Mayıs 2018 tarihi ile yürürlüğe girmesiyle birlikte, mevzuata aykırı yapılara “Yapı Kayıt Belgesi” verilecek. Reform düzeyindeki bu düzenlemeyle vatandaşlar iskânsız yapısına elektrik su doğalgaz bağlatabilecek. Yıkım kararı bulunan ve tahsil edilmemiş para cezalarından vazgeçilecek.

DEVRİM NİTELİĞİNDE DÜZENLEME

Devrim niteliğinde ki bu düzenlemeyle binlerce vatandaşımızın mağduriyeti ortadan kaldırılmış olacak. İlçemiz sınırlarında toplamda 9 bin 320 adet bina inşa edilmiş, Bu binaların Ruhsatlı-İskanlı konut adeti sadece 398'dir. Yani ilçemizde çok ciddi anlamda bu mağduriyet yaşanmaktaydı. Şimdi vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için hükümetimiz tarafından başlatılan İmar Barışı yasasından faydalanmalarını sağlamak adına belediye olarak her türlü konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz.

BAŞKAN TOLTAR, VATANDAŞI UYARDI

Açtığımız İmar Barışı Danışma ofisimize gelen vatandaşlarımızın hem bilgilendirilmesi hemde başvurularının hızlandırılması için arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah bu düzenleme sonunda ilçemizde ki vatandaşlarımızın bu önemli mağduriyeti ortadan kaldırılmış ve hepsi belgelerine kavuşmuş olacaktır."dedi. Başkan Toltar ayrıca vatandaşları uyararak başvuruların 31 Ekim 2018 tarihinde son bulduğunu belirterek vatandaşların bu süre içerisinde kesinlikle başvuru yapmalarını istedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.