GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dilovası’ndan saha tatbikatı!

Dilovası 12.11.2019 - 14:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dilovası’ndan saha tatbikatı!

Dilovası Devlet Hastanesi, Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında masa başı ve saha tatbikatı yaptı.

Dilovası Devlet Hastanesinde Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında 2019 yılı masa başı ve saha tatbikatı Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi çalışanları, Ayşe Yıldız ve Fatma Köksal Parlak gözetiminde yapıldı. Yapılan masa başı ve saha tatbikatına Sivil Savunma Amiri Ermedin Oğur’un anlatımı eşliğinde; Hastane Başhekimi Op.Dr Ömer Naci Yılmaz, Hastane Yönetim Ekibi ve ilgili tüm birim sorumluları da katılım sağladı. Yapılan tatbikatta, afet ve acil durumlarda nasıl hareket edileceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziki kapasite ve yeteneklerinin nasıl verimli kullanılabileceği test edildi. ACİL DURUM TEDBİRLERİ Herhangi bir acil durumda, çalışmalarda görev alacak hizmet gruplarının sorumluluklarını pekiştirmek, ana ve destek çözüm ortağı kurumların müdahaledeki rollerini gözden geçirmek, hizmet gruplarının aynı olayda çalışma birlikteliğini sağlamak, müdahale planlamalarının işlerliğini artırmak, tüm çalışmalar sırasında oluşabilecek eksiklikleri tespit etmek amacıyla tatbikat gerçekleştirildiğini bildiren Hastane Başhekimi Op.Dr Ömer Naci Yılmaz, oluşabilecek afet ve acil durumlarda hazırlıklı olunması büyük önem taşıyor. Bu sebeple hastanemizde belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı. ÖNCELİK SIRASINA GÖRE TATBİKAT Afet ve acil durumun meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler, iletişimin nasıl sağlanacağı, diğer kurumlar ile koordinasyon yapılması, yönetim ekibinin üstlenecekleri görevler, yapılan masa başı tatbikatında değerlendirildi.
Dilovası Devlet Hastanesi, Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında masa başı ve saha tatbikatı yaptı.

Dilovası Devlet Hastanesinde Acil Durum ve Afet Planları (HAP) kapsamında 2019 yılı masa başı ve saha tatbikatı Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi çalışanları, Ayşe Yıldız ve Fatma Köksal Parlak gözetiminde yapıldı. Yapılan masa başı ve saha tatbikatına Sivil Savunma Amiri Ermedin Oğur’un anlatımı eşliğinde; Hastane Başhekimi Op.Dr Ömer Naci Yılmaz, Hastane Yönetim Ekibi ve ilgili tüm birim sorumluları da katılım sağladı. Yapılan tatbikatta, afet ve acil durumlarda nasıl hareket edileceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziki kapasite ve yeteneklerinin nasıl verimli kullanılabileceği test edildi.

ACİL DURUM TEDBİRLERİ

Herhangi bir acil durumda, çalışmalarda görev alacak hizmet gruplarının sorumluluklarını pekiştirmek, ana ve destek çözüm ortağı kurumların müdahaledeki rollerini gözden geçirmek, hizmet gruplarının aynı olayda çalışma birlikteliğini sağlamak, müdahale planlamalarının işlerliğini artırmak, tüm çalışmalar sırasında oluşabilecek eksiklikleri tespit etmek amacıyla tatbikat gerçekleştirildiğini bildiren Hastane Başhekimi Op.Dr Ömer Naci Yılmaz, oluşabilecek afet ve acil durumlarda hazırlıklı olunması büyük önem taşıyor. Bu sebeple hastanemizde belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK SIRASINA GÖRE TATBİKAT

Afet ve acil durumun meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler, iletişimin nasıl sağlanacağı, diğer kurumlar ile koordinasyon yapılması, yönetim ekibinin üstlenecekleri görevler, yapılan masa başı tatbikatında değerlendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.