Direnişteki işçilere sendikacılardan destek

Gebze 08.11.2016 - 09:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Direnişteki işçilere sendikacılardan destek

Gebze Sendikalar Birliği iki ayı aşkın süredir direnişte olan MSC/Netlog çalışanlarını yerinde ziyaret ederek destek verdi.

Gebze Sendikalar Birliği iki ayı aşkın süredir direnişte olan MSC/Netlog çalışanlarını yerinde ziyaret ederek destek verdi.. CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Gebze İlçe Sekreteri İsmail Sungur ile CHP Emek Komisyonu’ndan İsmet Güven’in de yer aldığı ziyaret heyeti GSB Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Eğitim-İş Şube Başkanı Bülent Metin, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç ve sendikaların yöneticilerinden oluştu. VARLIĞINI SÜRDÜREN TEK SENDİKAL BİRLİK Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ve direnişçi işçiler tarafından karşılanan heyet direnişe dair detaylı bilgi edindi. MSC/Netlog’da DİSK Nakliyat-İş Sendikası’nın örgütlenmesinin ardından çok sayıda TIR şoförlüğü yapan emekçinin işine son verilmiş, Gebze ile birlikte MSC/Netlog’un faaliyet gösterdiği Türkiye’deki dört ayrı yerde direniş başlatılmıştı. Başkan Erdal Kopal heyete desteklerinden ötürü teşekkür edip, “Gebze Sendikalar Birliği günümüzde ülke genelinde varlığını sürdüren tek sendikal birlikteliktir. Farklı işçi ve memur konfederasyonlarından sendikaların Gebze Şube başkanlarından oluşmaktadır. Bizimde içinde yer aldığımız bu birlikteliği sağlayanlara, bugüne kadar sürdürenlere teşekkür ederim” dedi. SİZİ VE MÜCADELENİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUZ GSB Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz sendikal örgütlükte bu tür sıkıntıları çok çektiklerini, çekmeye devam ettiklerini ancak mücadeleden asla geri adım atmadıklarını belirtip, “Bu mücadelede çileyi çekenler, sıkıntıları yaşayanlar burada. Sizi ve mücadelenizi çok iyi anlıyoruz. Sendikal örgütlülükte ve emek hareketinde var olan sorunlara her gün bir yenisi ekleniyor. İşçi sınıfı da bir türlü kendisini ifade edemiyor. Hepimizin derdi aynı. Sorunlarda ortaklaşıp, ortak bir tavır sergilemek konusunda ise sıkıntılarımız var” dedi. SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞÜ İSTEMİYORLAR Türkiye’de tüm çalışanlar nezdinde sendikal örgütlülük oranının yüzde 10’un altında kaldığına dikkat çekip sendikal örgütlü olmayan yüzde 90’ı aşkın emekçi kesiminin hiç mi derdi olup olmadığını sorgulayan Akyüz bu kesimde de biat kültürünün yerleştirilmeye çalışıldığını kaydetti. Sermayenin dininin imanının olmadığın bir örneğinin MSC/Netlog’da sergilendiğine dikkat çeken Akyüz, “Sermaye de, sermayenin temsilcisi olan hükümetler de sendikal örgütlülüğü istemez, istemiyor” diye konuştu.
Gebze Sendikalar Birliği iki ayı aşkın süredir direnişte olan MSC/Netlog çalışanlarını yerinde ziyaret ederek destek verdi.

Gebze Sendikalar Birliği iki ayı aşkın süredir direnişte olan MSC/Netlog çalışanlarını yerinde ziyaret ederek destek verdi.. CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Gebze İlçe Sekreteri İsmail Sungur ile CHP Emek Komisyonu’ndan İsmet Güven’in de yer aldığı ziyaret heyeti GSB Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Eğitim-İş Şube Başkanı Bülent Metin, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç ve sendikaların yöneticilerinden oluştu.

VARLIĞINI SÜRDÜREN TEK SENDİKAL BİRLİK

Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ve direnişçi işçiler tarafından karşılanan heyet direnişe dair detaylı bilgi edindi. MSC/Netlog’da DİSK Nakliyat-İş Sendikası’nın örgütlenmesinin ardından çok sayıda TIR şoförlüğü yapan emekçinin işine son verilmiş, Gebze ile birlikte MSC/Netlog’un faaliyet gösterdiği Türkiye’deki dört ayrı yerde direniş başlatılmıştı. Başkan Erdal Kopal heyete desteklerinden ötürü teşekkür edip, “Gebze Sendikalar Birliği günümüzde ülke genelinde varlığını sürdüren tek sendikal birlikteliktir. Farklı işçi ve memur konfederasyonlarından sendikaların Gebze Şube başkanlarından oluşmaktadır. Bizimde içinde yer aldığımız bu birlikteliği sağlayanlara, bugüne kadar sürdürenlere teşekkür ederim” dedi.

SİZİ VE MÜCADELENİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUZ

GSB Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz sendikal örgütlükte bu tür sıkıntıları çok çektiklerini, çekmeye devam ettiklerini ancak mücadeleden asla geri adım atmadıklarını belirtip, “Bu mücadelede çileyi çekenler, sıkıntıları yaşayanlar burada. Sizi ve mücadelenizi çok iyi anlıyoruz. Sendikal örgütlülükte ve emek hareketinde var olan sorunlara her gün bir yenisi ekleniyor. İşçi sınıfı da bir türlü kendisini ifade edemiyor. Hepimizin derdi aynı. Sorunlarda ortaklaşıp, ortak bir tavır sergilemek konusunda ise sıkıntılarımız var” dedi.

SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞÜ İSTEMİYORLAR

Türkiye’de tüm çalışanlar nezdinde sendikal örgütlülük oranının yüzde 10’un altında kaldığına dikkat çekip sendikal örgütlü olmayan yüzde 90’ı aşkın emekçi kesiminin hiç mi derdi olup olmadığını sorgulayan Akyüz bu kesimde de biat kültürünün yerleştirilmeye çalışıldığını kaydetti. Sermayenin dininin imanının olmadığın bir örneğinin MSC/Netlog’da sergilendiğine dikkat çeken Akyüz, “Sermaye de, sermayenin temsilcisi olan hükümetler de sendikal örgütlülüğü istemez, istemiyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.