Diyarbakır Belediyesi'nde şok tespit!

25.11.2016 - 07:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Diyarbakır Belediyesi'nde şok tespit!

HDP ve DBP’li tüm belediyelerde arka odalar tespit edildi. Dağ kadrosundan 3 PKK’lı belediyeyi yönetiyordu. Tespitlere göre 200 çalışanı görünen belediyenin 150 çalışanı Kandil’deyken maaş aldı

Teröre destek veren belediyelere kayyum atanması ile birlikte bunların PKK ile bağlantıları, devletin olanaklarının nasıl aktarıldığı bir bir ortaya çıkmaya başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerde arka odalar tespit edildi. Buralarda geçici işçi statüsü ile çalışan üç kişi tehdit ve şantajla vatandaşı haraca bağlıyorlarmış. Parlamentoda bazı gazeteciler ile sohbet eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kayyum atanması ile birlikte HDP'li belediyelerin terör örgütü PKK ile nasıl iç içe geçtiklerinin belgeleri ile ortaya çıkmaya başladığın söyledi. Özhaseki'nin verdiği bilgiye göre kayyum atanan belediyelerdeki tablo şöyle:   İŞÇİLER ORTADA YOK Bir belediyenin kadrosunda çalışan işçi sayısı 250 olarak görünüyor. Ancak bunlardan sadece 50'si çalışıyor. Diğerleri ya PKK'ya katılmak için dağa çıkmış ya da şehirlerde eylemleri örgütlüyor. DİYARAKIR'DA ARKA ODA Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandığındı bir gerçek ortaya çıktı. Arka odada geçici işçi statüsünde 3 kişi oturuyordu. Bunlar, önlerindeki haritaya bakıp 'Şurada pafta kimin? ... kişiye ait. Buradan bir yol geçsin' deyip sahibine haber gönderiyordu. Daha sonra 'Senin parselin bozuldu. Bunu düzeltiriz ama 100 bin lira ver' diyordu. Vatandaş, 20-30 daire yaptıracağı yerin yol olmaması için bu parayı veriyordu. Bu sadece Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile sınırlı kalmadı. Kayyum atanan belediyelerin tümünde bir arka oda bulunduğu ve vatandaşın haraca bağlandığı belirlendi. HİZMET ALIM SÖZLEŞMELERİ Son KHK ile kayyum atanan belediyelerde ihale ve hizmet alımı sözleşmelerinin iptali sağlandı. Bu düzenleme kayyumlardan gelen talepler doğrultusunda yapıldı. Kayyumlar, 'PKK tarafından yönetilen belediyeleri bir temizleyelim. Eskiden yapılan işleri, sözleşmeleri bitirelim. Çünkü pislik akıyor. Başka türlü temizleyemeyiz. Çünkü buraya devlet mecburen para aktarıyor. Bu para örgüte gidiyor. Başka türlü işin içinden çıkamayız' dedi. İŞÇİ ÜCRETLERİNDEN PKK'YA KAYNAK HDP'li belediyeler taşeron olarak çalıştırdıkları insanların aracılığıyla PKK'ye kaynak aktarıyordu. Örneğin toplum sözleşmede işçilere 7 bin 500 lira gibi yüksek ücretler veriliyor. Bunun bin-2 bin lirası işçiye veriliyor, geri kalan PKK'ya aktarılıyor. TAŞERONLAR DA PARA AKTARMA YOLU Taşeronlar da aynı şekilde para aktarma aracı olarak kullanıldı. Taşeron örneğin bir milyon liraya mal ettiği işi 2 milyon lira olarak gösteriyor, aradaki fark PKK'ya aktarılıyordu. Kaynak: Sabah  
HDP ve DBP’li tüm belediyelerde arka odalar tespit edildi. Dağ kadrosundan 3 PKK’lı belediyeyi yönetiyordu. Tespitlere göre 200 çalışanı görünen belediyenin 150 çalışanı Kandil’deyken maaş aldı

Teröre destek veren belediyelere kayyum atanması ile birlikte bunların PKK ile bağlantıları, devletin olanaklarının nasıl aktarıldığı bir bir ortaya çıkmaya başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerde arka odalar tespit edildi. Buralarda geçici işçi statüsü ile çalışan üç kişi tehdit ve şantajla vatandaşı haraca bağlıyorlarmış. Parlamentoda bazı gazeteciler ile sohbet eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kayyum atanması ile birlikte HDP'li belediyelerin terör örgütü PKK ile nasıl iç içe geçtiklerinin belgeleri ile ortaya çıkmaya başladığın söyledi. Özhaseki'nin verdiği bilgiye göre kayyum atanan belediyelerdeki tablo şöyle:

 

İŞÇİLER ORTADA YOK
Bir belediyenin kadrosunda çalışan işçi sayısı 250 olarak görünüyor. Ancak bunlardan sadece 50'si çalışıyor. Diğerleri ya PKK'ya katılmak için dağa çıkmış ya da şehirlerde eylemleri örgütlüyor.

DİYARAKIR'DA ARKA ODA
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandığındı bir gerçek ortaya çıktı. Arka odada geçici işçi statüsünde 3 kişi oturuyordu. Bunlar, önlerindeki haritaya bakıp 'Şurada pafta kimin? ... kişiye ait. Buradan bir yol geçsin' deyip sahibine haber gönderiyordu. Daha sonra 'Senin parselin bozuldu. Bunu düzeltiriz ama 100 bin lira ver' diyordu. Vatandaş, 20-30 daire yaptıracağı yerin yol olmaması için bu parayı veriyordu.

Bu sadece Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile sınırlı kalmadı. Kayyum atanan belediyelerin tümünde bir arka oda bulunduğu ve vatandaşın haraca bağlandığı belirlendi.

HİZMET ALIM SÖZLEŞMELERİ
Son KHK ile kayyum atanan belediyelerde ihale ve hizmet alımı sözleşmelerinin iptali sağlandı. Bu düzenleme kayyumlardan gelen talepler doğrultusunda yapıldı. Kayyumlar, 'PKK tarafından yönetilen belediyeleri bir temizleyelim. Eskiden yapılan işleri, sözleşmeleri bitirelim. Çünkü pislik akıyor. Başka türlü temizleyemeyiz. Çünkü buraya devlet mecburen para aktarıyor. Bu para örgüte gidiyor. Başka türlü işin içinden çıkamayız' dedi.

İŞÇİ ÜCRETLERİNDEN PKK'YA KAYNAK
HDP'li belediyeler taşeron olarak çalıştırdıkları insanların aracılığıyla PKK'ye kaynak aktarıyordu. Örneğin toplum sözleşmede işçilere 7 bin 500 lira gibi yüksek ücretler veriliyor. Bunun bin-2 bin lirası işçiye veriliyor, geri kalan PKK'ya aktarılıyor.

TAŞERONLAR DA PARA AKTARMA YOLU
Taşeronlar da aynı şekilde para aktarma aracı olarak kullanıldı. Taşeron örneğin bir milyon liraya mal ettiği işi 2 milyon lira olarak gösteriyor, aradaki fark PKK'ya aktarılıyordu.

Kaynak: Sabah

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.