DKM’de Aydın’lı Kadınlar Günü

Darıca 08.03.2016 - 14:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

DKM’de Aydın’lı Kadınlar Günü

Darıca Belediyesi tarafından Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programında sanatçı İclal Aydın pozitif enerjisi ve söyleşisi ile salondaki davetlilerin hoş vakit geçirmesine neden oldu. Kokteyl ile başlayan program konser ve söyleşi ile devam etti.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın da katıldığı programda Darıcalı kadınlar programa yoğun ilgi gösterdi.Ayrıca kadınlar için düzenlenen bu özel gün de Ahilla Fasıl Grubu’da davetlilere bir konser verdi.İclal Aydın söyleşisinde, “Eşim şehir dışındayken bütün sorumluluk bende oluyor. Ev içi ve ev dışı işleri listelerken, bir kısmını da hızlı hızlı yapıp bitirmeye çalışırken, gazeteye yazacağım yazıyı ve aynı gün iki ayrı şehirde yapacağım konuşmaları toparlamaya çalışıyorum zihnimde. Yazı günüm ve konuşmalar Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelince çamaşır, bulaşık, tost ve yazı makinesi arasındaki yaşam alanım daha anlamlı geliyor gözüme, gülüyorum kendi kendime. O sırada okul servisi kızımı alıp gidiyor.  ŞAHANE HEDİYELERE GEREK YOK Nicedir özel günler çok önem taşımıyor gözümde. Mesela “Sevgililer Günü” gibi zorlama, tüketime odaklanmış tarihler... Samimiyetsiz buluyorum insanları çiçek ve hediye almaya, bir yemek randevusu vermeye zorlayan bu sistemi. Kadınlarda gereksiz bir beklenti yaratan, bekledikleri olmayınca yersiz bir gerilimin kraliçesi yapan bu ticari sıkıştırmalar giderek artıyor üstelik. Yalnız olanın yalnızlığının altını çizen, mutsuz olanın mutsuzluğunu kabartan günler bunlar. Bir erkek eşine, sevdiğine Sevgililer Günü’nde bin tane gül alsa ama kalbinde on tane kadına yer açsa bir kıymeti olur mu o güllerin? Kadınlar için de geçerli aynı şey. Hastalandığınızda çorbanızı yapan, kolunuz kalkmadığında saçlarınızı yıkayan, “sen dinlen, ben hallederim” diyen, işinizle, ailenizle ilgili her derdinizi kendi meselesi görüp yüreklendiren, güç veren, arkadaşlarınızla arkadaş olan bir hayat ortağı mı yoksa bütün eksikliğini senenin bir günü şahane hediyelerle telafi edeceğini düşünen bir “yabancı” mı olmalı hayatınızda? “ sözlerine yer verdi.
Darıca Belediyesi tarafından Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programında sanatçı İclal Aydın pozitif enerjisi ve söyleşisi ile salondaki davetlilerin hoş vakit geçirmesine neden oldu. Kokteyl ile başlayan program konser ve söyleşi ile devam etti.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın da katıldığı programda Darıcalı kadınlar programa yoğun ilgi gösterdi.Ayrıca kadınlar için düzenlenen bu özel gün de Ahilla Fasıl Grubu’da davetlilere bir konser verdi.İclal Aydın söyleşisinde, “Eşim şehir dışındayken bütün sorumluluk bende oluyor. Ev içi ve ev dışı işleri listelerken, bir kısmını da hızlı hızlı yapıp bitirmeye çalışırken, gazeteye yazacağım yazıyı ve aynı gün iki ayrı şehirde yapacağım konuşmaları toparlamaya çalışıyorum zihnimde. Yazı günüm ve konuşmalar Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelince çamaşır, bulaşık, tost ve yazı makinesi arasındaki yaşam alanım daha anlamlı geliyor gözüme, gülüyorum kendi kendime. O sırada okul servisi kızımı alıp gidiyor. 

ŞAHANE HEDİYELERE GEREK YOK

Nicedir özel günler çok önem taşımıyor gözümde. Mesela “Sevgililer Günü” gibi zorlama, tüketime odaklanmış tarihler... Samimiyetsiz buluyorum insanları çiçek ve hediye almaya, bir yemek randevusu vermeye zorlayan bu sistemi. Kadınlarda gereksiz bir beklenti yaratan, bekledikleri olmayınca yersiz bir gerilimin kraliçesi yapan bu ticari sıkıştırmalar giderek artıyor üstelik. Yalnız olanın yalnızlığının altını çizen, mutsuz olanın mutsuzluğunu kabartan günler bunlar. Bir erkek eşine, sevdiğine Sevgililer Günü’nde bin tane gül alsa ama kalbinde on tane kadına yer açsa bir kıymeti olur mu o güllerin? Kadınlar için de geçerli aynı şey. Hastalandığınızda çorbanızı yapan, kolunuz kalkmadığında saçlarınızı yıkayan, “sen dinlen, ben hallederim” diyen, işinizle, ailenizle ilgili her derdinizi kendi meselesi görüp yüreklendiren, güç veren, arkadaşlarınızla arkadaş olan bir hayat ortağı mı yoksa bütün eksikliğini senenin bir günü şahane hediyelerle telafi edeceğini düşünen bir “yabancı” mı olmalı hayatınızda? “ sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.