Doğal zenginliklerimizin değişmez gerçeği

Gebze 06.07.2020 - 20:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Doğal zenginliklerimizin değişmez gerçeği

GÖRÜNTÜLER GEBZE’DEN…

Gebze Ballıkayalar’daki bu manzarayı görünce ‘piknik yasağı hiç kalkmasa mıydı?’ diye sormadan edemiyor. 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecine ne yazık ki vatandaşlar hızlı uyum sağladı. Normalleşenler kendilerini parkalara, sahillere, piknik alanlarına, hatta tabiat parklarına attı ancak çöplerini oturdukları alanlarda bıraktı. Bu hafta sonu doğal tabiat parkı olan Gebze Ballıkayalar’a akın eden piknikçiler, arkalarında plastik şişeler, poşetler ve hatta yaktıkları plastiklerin atıklarını, çöp yığınları şeklinde bıraktı. Birçok canlının doğal yaşam alanı olan Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın duyarsız vatandaşlar tarafından böyle bırakılması tepkiye neden oldu. İNSANLAR DOĞAYI PİS BIRAKIYOR Doğal yaşan alanının son halini gören duyarlı vatandaşlar ise tepkilerini şu şekilde dile getirdi, “Biz burada kamp yapıyoruz. Hafta sonları buraya gelerek piknik yapanlar oluyor. Fakat çöplerini atmıyorlar. Çöpler dolu dolu oluyor. Çöplerini etrafta bırakan duyarsız vatandaşlar yüzünden, çöpler kuşlar tarafından parçalanarak etrafa dağıtılıyor. Herkese buradan sesleniyoruz, yediklerini ve içtiklerini konteynere atsınlar ya da alıp götürsünler. Manzara çok güzel, deniz var, yeşillik var. İnsanlar bu güzel doğayı pis bırakarak kirletiyorlar. Bunu kimsenin görmek istediğini düşünmüyorum. Onu düşünmeden insanlar çöplerini bırakıyorlar. Hijyenik bir şey değil, şu dönemde özellikle insanların ağızlarından içip çıkarttıkları şeyleri ortalıklara saçması. Şu dönemde sonrası için daha hijyenik olursak çok iyi olur.”
GÖRÜNTÜLER GEBZE’DEN…

Gebze Ballıkayalar’daki bu manzarayı görünce ‘piknik yasağı hiç kalkmasa mıydı?’ diye sormadan edemiyor.

1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecine ne yazık ki vatandaşlar hızlı uyum sağladı. Normalleşenler kendilerini parkalara, sahillere, piknik alanlarına, hatta tabiat parklarına attı ancak çöplerini oturdukları alanlarda bıraktı. Bu hafta sonu doğal tabiat parkı olan Gebze Ballıkayalar’a akın eden piknikçiler, arkalarında plastik şişeler, poşetler ve hatta yaktıkları plastiklerin atıklarını, çöp yığınları şeklinde bıraktı. Birçok canlının doğal yaşam alanı olan Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın duyarsız vatandaşlar tarafından böyle bırakılması tepkiye neden oldu.

İNSANLAR DOĞAYI PİS BIRAKIYOR

Doğal yaşan alanının son halini gören duyarlı vatandaşlar ise tepkilerini şu şekilde dile getirdi, “Biz burada kamp yapıyoruz. Hafta sonları buraya gelerek piknik yapanlar oluyor. Fakat çöplerini atmıyorlar. Çöpler dolu dolu oluyor. Çöplerini etrafta bırakan duyarsız vatandaşlar yüzünden, çöpler kuşlar tarafından parçalanarak etrafa dağıtılıyor. Herkese buradan sesleniyoruz, yediklerini ve içtiklerini konteynere atsınlar ya da alıp götürsünler. Manzara çok güzel, deniz var, yeşillik var. İnsanlar bu güzel doğayı pis bırakarak kirletiyorlar. Bunu kimsenin görmek istediğini düşünmüyorum. Onu düşünmeden insanlar çöplerini bırakıyorlar. Hijyenik bir şey değil, şu dönemde özellikle insanların ağızlarından içip çıkarttıkları şeyleri ortalıklara saçması. Şu dönemde sonrası için daha hijyenik olursak çok iyi olur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.