19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Doğalgazda kapılar Türkiye’ye açılacak

Ekonomi 20.11.2016 - 13:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Doğalgazda kapılar Türkiye’ye açılacak

Doğalgaz tüketimi yıllık 50 milyar metrekübe ulaşan Türkiye yeni boru hattı projelerini devreye sokuyor. Uluslararası 5 projeye yenileri de eklenecek.... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği bölgesel iş birlikleriyle, Türkiye'nin doğalgaz ticareti merkezi olma hedefine katkı sağlayacak çalışmalara hız verdi. Avrupa'nın en fazla enerji ithal eden ülkeleri arasında yer alan Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi yaklaşık 50 milyar metrekübü buluyor. Bu kapsamda arz güvenliğini garanti altına almak isteyen Türkiye, doğalgaz boru hatları projelerine ağırlık veriyor. Türkiye'nin şu an uluslararası alanda 5 doğalgaz boru hattı bulunuyor. Türkiye, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı, Mavi Akım ve Türkiye-Rusya Doğalgaz Boru Hattı ile Türkiye-İran Doğalgaz Boru Hattı'ndan gaz tedarik ederken, Avrupa ile bağlantıyı sağlayan Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı üzerinden de Yunanistan'a gaz gönderiyor. Bakanlık, Azerbaycan'dan Türkiye ve Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve bu projenin Avrupa ayağı olarak görülen Trans Adriyatik Boru Hattı ile (TAP) Türk Akımı'ndaki gelişmeleri yakından takip ediyor..

Doğalgaz tüketimi yıllık 50 milyar metrekübe ulaşan Türkiye yeni boru hattı projelerini devreye sokuyor. Uluslararası 5 projeye yenileri de eklenecek....

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği bölgesel iş birlikleriyle, Türkiye'nin doğalgaz ticareti merkezi olma hedefine katkı sağlayacak çalışmalara hız verdi. Avrupa'nın en fazla enerji ithal eden ülkeleri arasında yer alan Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi yaklaşık 50 milyar metrekübü buluyor. Bu kapsamda arz güvenliğini garanti altına almak isteyen Türkiye, doğalgaz boru hatları projelerine ağırlık veriyor. Türkiye'nin şu an uluslararası alanda 5 doğalgaz boru hattı bulunuyor. Türkiye, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı, Mavi Akım ve Türkiye-Rusya Doğalgaz Boru Hattı ile Türkiye-İran Doğalgaz Boru Hattı'ndan gaz tedarik ederken, Avrupa ile bağlantıyı sağlayan Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı üzerinden de Yunanistan'a gaz gönderiyor. Bakanlık, Azerbaycan'dan Türkiye ve Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve bu projenin Avrupa ayağı olarak görülen Trans Adriyatik Boru Hattı ile (TAP) Türk Akımı'ndaki gelişmeleri yakından takip ediyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.