Doğan; “Gebze’de Yerleşemeyen Olmayacak”

Gebze 31.07.2018 - 17:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Doğan; “Gebze’de Yerleşemeyen Olmayacak”

LGS tercih sonuçları açıklanmasının ardından Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, “Liseye geçişte tercih sürecinin ardından yerleşemeyen öğrencileri komisyonda tercihlerine göre açık kalan okullara yerleştireceğiz. Hiç kimse açıkta kalmayacak.” dedi.

Lise öğrencileri için kritik viraj dönüldü ve LGS tercih sonuçları önceki gün açıklandı. LGS tercih sonuçlarını sorgulayan öğrenciler ve veliler lise kayıtlarıyla ilgili detayları büyük merakla araştırmaya başladı. 342 bin kontenjan boş kaldı. Boş kalan kontenjanların çoğu meslek lisesi ve imam hatip lisesi oldu.  Binlerce öğrenci ‘Hiçbir tercihinize yerleşemediniz.’ ekranıyla karşılaştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ‘Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları –açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.’ denildi. KOMİSYONLA YERLEŞTİRECEĞİZ Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan açıklanana tercih sonuçlarının ardından gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Doğan, “Liseye geçişte tercih sonuçları açıklandı. Bu süreçte öğrencilerimizin 4 nakil hakkı var. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencileri bu nakil sürecindeki tercihleri doğrultusunda tekrar yerleştirecek. Yapılan 4 nakil işlemi sonucunda eğer yerleşemeyen öğrenci olursa; kurduğumuz komisyon ile öğrencileri tercihlerine göre açık kalan okullara yerleştireceğiz. Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak. TERCİH BÜROLARIMIZ AKTİF Tercih süresi boyunca çok fazla çalışarak elimizden geleni yaptık. Lise tercihleri bitti diye öğrenci ve velilerimiz rehavete kapılmasın. İlk tercihlerde olduğu gibi tercih merkezlerimiz halen hizmette ve ‘ALO Tercih Hattı’ desteklerini vermeye devam ediyor. Öğrenci ve velilerimizin ne sıkıntıları varsa bize başvurabilirler, biz her türlü kolaylığı sağlayacağız. Onlar için çalışıyoruz. Danışmanlık hizmetimiz Eylül ayının ikinci haftasına kadar devam edecek. Lise tercihlerinde yerleşen öğrencilerimizi de tebrik ediyor, başarılarının devamın diliyorum.” diye konuştu. SONUÇLARIN İSTATİSTİK DETAYLARI Öğrencilerin yüzde 15'i İmam Hatip liselerine yerleştirildi. Lise geçişte TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi ilk kez bu yıl uygulanmıştı. 33 bin 964 aday birinci tercihlerine yerleştirildi. Öğrenciler, hangi liseye kayıt hakkı kazandığını bakanlığın resmi sayfasından sorgulayabiliyor. KÜBRA AKABALI
LGS tercih sonuçları açıklanmasının ardından Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, “Liseye geçişte tercih sürecinin ardından yerleşemeyen öğrencileri komisyonda tercihlerine göre açık kalan okullara yerleştireceğiz. Hiç kimse açıkta kalmayacak.” dedi.

Lise öğrencileri için kritik viraj dönüldü ve LGS tercih sonuçları önceki gün açıklandı. LGS tercih sonuçlarını sorgulayan öğrenciler ve veliler lise kayıtlarıyla ilgili detayları büyük merakla araştırmaya başladı. 342 bin kontenjan boş kaldı. Boş kalan kontenjanların çoğu meslek lisesi ve imam hatip lisesi oldu.  Binlerce öğrenci ‘Hiçbir tercihinize yerleşemediniz.’ ekranıyla karşılaştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ‘Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları –açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.’ denildi.

KOMİSYONLA YERLEŞTİRECEĞİZ

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan açıklanana tercih sonuçlarının ardından gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Doğan, “Liseye geçişte tercih sonuçları açıklandı. Bu süreçte öğrencilerimizin 4 nakil hakkı var. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencileri bu nakil sürecindeki tercihleri doğrultusunda tekrar yerleştirecek. Yapılan 4 nakil işlemi sonucunda eğer yerleşemeyen öğrenci olursa; kurduğumuz komisyon ile öğrencileri tercihlerine göre açık kalan okullara yerleştireceğiz. Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayacak.

TERCİH BÜROLARIMIZ AKTİF

Tercih süresi boyunca çok fazla çalışarak elimizden geleni yaptık. Lise tercihleri bitti diye öğrenci ve velilerimiz rehavete kapılmasın. İlk tercihlerde olduğu gibi tercih merkezlerimiz halen hizmette ve ‘ALO Tercih Hattı’ desteklerini vermeye devam ediyor. Öğrenci ve velilerimizin ne sıkıntıları varsa bize başvurabilirler, biz her türlü kolaylığı sağlayacağız. Onlar için çalışıyoruz. Danışmanlık hizmetimiz Eylül ayının ikinci haftasına kadar devam edecek. Lise tercihlerinde yerleşen öğrencilerimizi de tebrik ediyor, başarılarının devamın diliyorum.” diye konuştu.

SONUÇLARIN İSTATİSTİK DETAYLARI

Öğrencilerin yüzde 15'i İmam Hatip liselerine yerleştirildi. Lise geçişte TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi ilk kez bu yıl uygulanmıştı. 33 bin 964 aday birinci tercihlerine yerleştirildi. Öğrenciler, hangi liseye kayıt hakkı kazandığını bakanlığın resmi sayfasından sorgulayabiliyor.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.