Doktorlar yaşadı

Darıca 13.03.2016 - 12:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Doktorlar yaşadı

Başbakan Davutoğlu sağlık çalışanlarına müjde verdi: 3 yıl erken emeklilik hakkı geliyor. Maaşları 2 bin 100 liradan 3 bin 250 liraya çıkartılacak

Tıp Bayramı etkinliğine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu sağlık çalışanlarına hem zam, hem de erken emeklilik müjdesi verdi. Buna göre yıpranma hakkından faydalanacak olan sağlık çalışanlar 3 yıl erken emekli olurken maaşlarında da önemli artışlar meydana gelecek. Davutoğlu şu müjdeleri verdi: Sağlık çalışanlarının unvanına ve çalıştığı sağlık tesisinin mülkiyetine bakılmaksızın tüm sağlık çalışanlarımız fiili hizmet zammından, tuttuğu nöbet saatine göre 15 gün ile 90 gün arasında bu haktan yararlanacaklar. Bu haktan yararlananlar 3 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde etmelerinin yanı sıra 3 yıl fazla ikramiye ve emekli aylıkları bağlanma oranlarında artış söz konusu olacak. Emeklilik şartlarında çok ciddi bir düzenlemeye bu anlamda gidiyoruz. Ayrıca, sağlık çalışanları için de emekli maaşı artışları için yeni bir çalışma yapacağız. Bu haktan halen emekli olanlar ile kanun yürürlüğe girdikten sonra emekli olacaklar da yararlanacak. Ayrıca, hekim ve diş hekimlerinin dul ve yetimlerinin de söz konusu artıştan yararlanmalarını sağlayacağız. YENİ ÜCRET Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına yönelik iyileştirici düzenlemeler yapıyoruz. Kamudan emekli olan hekim ve diş hekimlerinizin emekli aylıklarının, devlet memurlarına göre düşük kaldığının farkındayız. Yapılan yasal düzenlemeyle hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkarılmasını sağlayacağız.
Başbakan Davutoğlu sağlık çalışanlarına müjde verdi: 3 yıl erken emeklilik hakkı geliyor. Maaşları 2 bin 100 liradan 3 bin 250 liraya çıkartılacak

Tıp Bayramı etkinliğine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu sağlık çalışanlarına hem zam, hem de erken emeklilik müjdesi verdi. Buna göre yıpranma hakkından faydalanacak olan sağlık çalışanlar 3 yıl erken emekli olurken maaşlarında da önemli artışlar meydana gelecek. Davutoğlu şu müjdeleri verdi: Sağlık çalışanlarının unvanına ve çalıştığı sağlık tesisinin mülkiyetine bakılmaksızın tüm sağlık çalışanlarımız fiili hizmet zammından, tuttuğu nöbet saatine göre 15 gün ile 90 gün arasında bu haktan yararlanacaklar. Bu haktan yararlananlar 3 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde etmelerinin yanı sıra 3 yıl fazla ikramiye ve emekli aylıkları bağlanma oranlarında artış söz konusu olacak. Emeklilik şartlarında çok ciddi bir düzenlemeye bu anlamda gidiyoruz. Ayrıca, sağlık çalışanları için de emekli maaşı artışları için yeni bir çalışma yapacağız. Bu haktan halen emekli olanlar ile kanun yürürlüğe girdikten sonra emekli olacaklar da yararlanacak. Ayrıca, hekim ve diş hekimlerinin dul ve yetimlerinin de söz konusu artıştan yararlanmalarını sağlayacağız.
YENİ ÜCRET
Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına yönelik iyileştirici düzenlemeler yapıyoruz. Kamudan emekli olan hekim ve diş hekimlerinizin emekli aylıklarının, devlet memurlarına göre düşük kaldığının farkındayız. Yapılan yasal düzenlemeyle hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkarılmasını sağlayacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.