Dolandırıcılık Zanlıları Yakalandı

Kocaeli 25.01.2018 - 15:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dolandırıcılık Zanlıları Yakalandı

İstanbul ve Kocaeli'nde internet üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 13 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 8 farklı ulusal bankanın internet sitesini kopyalan şüpheliler, cep telefonuna mesaj gönderdikleri vatandaşları sahte internet sitesine yönlendirdi. Uygun kredi ve hediye çekilişi için siteye giren vatandaşların hesap bilgilerini ele geçiren şüpheliler hesaplardaki paraları dolandırdı. Vatandaşların hesaplarını ele geçiren şüphelilerin, 2 bin liraya kadar olan paraları bankamatikten çektikleri daha fazla miktardaki paraları ise anlaştıkları kuyumcularla kredi kartı üzerinden komisyon vermek suretiyle çektikleri belirlendi. Şüphelilerin bankamatiklerinden yaklaşık 4 milyon lira çektikleri, kuyumcular vasıtasıyla kredi kartlarından 25 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl JandarmaKomutanlığı ekipleri, çalışma başlattı. Bankaların güvenlik birimlerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, şüphelileri tespit etti. İstanbul ve Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki adreslere düzenlenen eş zamanlı baskında 13 kişi yakalandı. Adreslerde yapılan aramada 5 tabanca ve bunlara ait 106 fişek, 6 bilgisayar, 40 cep telefonu, 50 bankamatik kartı, 110 sim kart, 4 POS cihazı, 7 bin lira, bin 300 avro, 8 cumhuriyet altını, 3 çeyrek altın ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmada işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul ve Kocaeli'nde internet üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 13 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 8 farklı ulusal bankanın internet sitesini kopyalan şüpheliler, cep telefonuna mesaj gönderdikleri vatandaşları sahte internet sitesine yönlendirdi. Uygun kredi ve hediye çekilişi için siteye giren vatandaşların hesap bilgilerini ele geçiren şüpheliler hesaplardaki paraları dolandırdı.

Vatandaşların hesaplarını ele geçiren şüphelilerin, 2 bin liraya kadar olan paraları bankamatikten çektikleri daha fazla miktardaki paraları ise anlaştıkları kuyumcularla kredi kartı üzerinden komisyon vermek suretiyle çektikleri belirlendi. Şüphelilerin bankamatiklerinden yaklaşık 4 milyon lira çektikleri, kuyumcular vasıtasıyla kredi kartlarından 25 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi.

Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl JandarmaKomutanlığı ekipleri, çalışma başlattı.

Bankaların güvenlik birimlerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, şüphelileri tespit etti.

İstanbul ve Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki adreslere düzenlenen eş zamanlı baskında 13 kişi yakalandı.

Adreslerde yapılan aramada 5 tabanca ve bunlara ait 106 fişek, 6 bilgisayar, 40 cep telefonu, 50 bankamatik kartı, 110 sim kart, 4 POS cihazı, 7 bin lira, bin 300 avro, 8 cumhuriyet altını, 3 çeyrek altın ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmada işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.