Dolar ve Euro'da Sert Hareketler

27.01.2017 - 09:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dolar ve Euro'da Sert Hareketler

Fitch kararı öncesi dolar 3.90 lirayı, euro 4.16 lirayı aşarak tarihi rekor düzeylere yaklaştı.

Piyasalar  Fitch'in  Türkiye değerlendirmesini açıklamasını beklerken hem dolar hem de euro güne rekor seviyesine çok yakın bir seviyede başladı. Dolar 3.90 lirayı, euro 4.16 lirayı aşarak tarihi rekor düzeylere yaklaştı. FITCH AÇIKLAMASI BEKLENİYOR Piyasalarda  Fitch kararı öncesinde temkinli hava hakim. TL'de kırılganlık devam ederken, hafta içerisinde aşağı yönlü hareketlerin sınırlı kaldığı görüldü. Merkez Bankası'nın uyguladığı politikaya ilişkin belirsizlik algısı ve attığı likidite adımlarının piyasada yeterli görülmemesinin yanı sıra  Fitch'ten not indirimi beklentisiyle yukarı hareketini sürdüren dolar/TL bu sabah da 3.88 seviyesinin üzerini gördü. Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini 27 Ocak'ta yayınlayabileceğini açıklayan ve  Türkiye'ye yatırım yapılabilir notu veren tek kurum olan  Fitch'in not indirimine gitmesinden endişe ediliyor.
Fitch kararı öncesi dolar 3.90 lirayı, euro 4.16 lirayı aşarak tarihi rekor düzeylere yaklaştı.

Piyasalar  Fitch'in  Türkiye değerlendirmesini açıklamasını beklerken hem dolar hem de euro güne rekor seviyesine çok yakın bir seviyede başladı. Dolar 3.90 lirayı, euro 4.16 lirayı aşarak tarihi rekor düzeylere yaklaştı.

FITCH AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Piyasalarda  Fitch kararı öncesinde temkinli hava hakim. TL'de kırılganlık devam ederken, hafta içerisinde aşağı yönlü hareketlerin sınırlı kaldığı görüldü.

Merkez Bankası'nın uyguladığı politikaya ilişkin belirsizlik algısı ve attığı likidite adımlarının piyasada yeterli görülmemesinin yanı sıra  Fitch'ten not indirimi beklentisiyle yukarı hareketini sürdüren dolar/TL bu sabah da 3.88 seviyesinin üzerini gördü.

Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini 27 Ocak'ta yayınlayabileceğini açıklayan ve  Türkiye'ye yatırım yapılabilir notu veren tek kurum olan  Fitch'in not indirimine gitmesinden endişe ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.