19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Doların Yükselişi Devam Ediyor

Ekonomi 09.03.2018 - 09:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Doların Yükselişi Devam Ediyor

İstanbul Kapalıçarşı'da güne yükselişle başlayan dolar 3,82 lira seviyesinde dengelendi.

İstanbul Kapalıçarşı'da 3,8200 liradan alınan dolar, 3,8220 liradan satılıyor. 4,7060 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 4,7080 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,8080 lira, avronun satış fiyatı ise 4,7170 lira olmuştu. EURO TARİHİ ZİRVEYİ GÖRDÜ Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin zaten yatırım yapılabilir seviyenin altında olan kredi notunu sürpriz şekilde bir kademe daha düşürmesinin ardından dolar/TL'de sınırlı yükseliş gözlenirken, faizlerde yukarı hareket devam etti. Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) gelen açıklamaların ardından euro/TL ise tarihi zirveyi gördü. Bankacılar, Türk Lirası'nın diğer EM para birimlerinden negatif ayrışmadığını ancak son günlerde yüksek bir seyir izleyen euro/TL de ECB'nin açıklamasından gerektiğinde tahvil alımlarını artırma ifadesini çıkarmasının etkili olduğunu belirtti.
İstanbul Kapalıçarşı'da güne yükselişle başlayan dolar 3,82 lira seviyesinde dengelendi.

İstanbul Kapalıçarşı'da 3,8200 liradan alınan dolar, 3,8220 liradan satılıyor. 4,7060 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 4,7080 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,8080 lira, avronun satış fiyatı ise 4,7170 lira olmuştu.

EURO TARİHİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin zaten yatırım yapılabilir seviyenin altında olan kredi notunu sürpriz şekilde bir kademe daha düşürmesinin ardından dolar/TL'de sınırlı yükseliş gözlenirken, faizlerde yukarı hareket devam etti. Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) gelen açıklamaların ardından euro/TL ise tarihi zirveyi gördü. Bankacılar, Türk Lirası'nın diğer EM para birimlerinden negatif ayrışmadığını ancak son günlerde yüksek bir seyir izleyen euro/TL de ECB'nin açıklamasından gerektiğinde tahvil alımlarını artırma ifadesini çıkarmasının etkili olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.