Dolgu işi yanlış!

Kocaeli 15.03.2016 - 10:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Dolgu işi yanlış!

CHP Kocaeli Milletvekili Derince Limanıyla ilgili düzenlenen panelde konuştu. CHP, Derince'de bulunan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde bir panel gerçekleştirdi.

Panele konuşmacı olarak; CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Derince İlçe Yöneticisi Orkun Utkubaş, İSU eski Genel Müdürü Servet Alparslan, Kocaeli Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Burhan Usta, Av. Çiğdem Gürpınar ve Kimya Mühendisi Müştak Müstecaplıoğlu katıldı.  DERİNCE'YE SAHİP ÇIKMIYORLAR CHP Milletvekili Haydar Akar Derince Limanı hakkında konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı. Akar, "Biz Türkiye'nin sanayileşmesine karşı değiliz. Ancak Derince'ye ya da diğer ilçelerimize bu limanlar yapılmazsa ülkemizde sanayileşme durmaz. Biz bu Derince Limanı'nı özelleştirmeden öncede dile getirdik. Ancak halkımız çok duyarsız bu konuda. Cerattepe'deki kitlesel eylem burada gerçekleştirilmedi. Derince'de STK'ları geziyorum, çoğunun dolgudan haberi bile yok. Derince'de yaşayan çoğu vatandaşımız bu ilçeye sahip çıkmıyorlar" dedi  BU DOLGU YANLIŞ BİR İŞLEMDİR Altındere'den sonra tekrar söz alan Akar, "Bugün Derince Limanı'na günlük 3 bin konteyner giriyor. Bunlar yapılırken ne otoyol çalışması ne de TIR Garajı çalışması yapılmıştır. Bu düzenlemeden sonra günde ortalama 1370 konteyner girecektir. Buda demek ki 1370 TIR günlük olarak Derince'ye giriş yapacaktır. Bu TIR'lar esnafa para kazandıracak diyorlar. Ancak unuttukları bir şey var bu olay gerçekleşince uluslararası lojistik firmaları buralara gelip, vatandaşın elinden nakliye işini alacak. Gerçekleştirilecek dolguyla sığ yerlerdeki deniz boşaltacak yani daha fazla tonajlı gemiler limana giriş yapacak. Kentimizde 44 liman var ve hiç biri tam kapasiteyle çalışmıyor. Derince Limanı da dahil. Deprem kuşağında yer alıyoruz. Nereden bakarsanız bakın bu dolgu işlemi yanlış bir işlemdir. Ne ülkeye nede ilçeye bir yararı olacaktır. Biz yatırımlara karşı değiliz ancak doğru yatırımlardan yanayız. Ayrıca yapılması planlanan çöp tesisinin Kocaeli'ye çok faydası olacaktır ancak yeri doğru belirlenirse" dedi. 
CHP Kocaeli Milletvekili Derince Limanıyla ilgili düzenlenen panelde konuştu. CHP, Derince'de bulunan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde bir panel gerçekleştirdi.

Panele konuşmacı olarak; CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Derince İlçe Yöneticisi Orkun Utkubaş, İSU eski Genel Müdürü Servet Alparslan, Kocaeli Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Burhan Usta, Av. Çiğdem Gürpınar ve Kimya Mühendisi Müştak Müstecaplıoğlu katıldı.

 DERİNCE'YE SAHİP ÇIKMIYORLAR

CHP Milletvekili Haydar Akar Derince Limanı hakkında konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı. Akar, "Biz Türkiye'nin sanayileşmesine karşı değiliz. Ancak Derince'ye ya da diğer ilçelerimize bu limanlar yapılmazsa ülkemizde sanayileşme durmaz. Biz bu Derince Limanı'nı özelleştirmeden öncede dile getirdik. Ancak halkımız çok duyarsız bu konuda. Cerattepe'deki kitlesel eylem burada gerçekleştirilmedi. Derince'de STK'ları geziyorum, çoğunun dolgudan haberi bile yok. Derince'de yaşayan çoğu vatandaşımız bu ilçeye sahip çıkmıyorlar" dedi

 BU DOLGU YANLIŞ BİR İŞLEMDİR

Altındere'den sonra tekrar söz alan Akar, "Bugün Derince Limanı'na günlük 3 bin konteyner giriyor. Bunlar yapılırken ne otoyol çalışması ne de TIR Garajı çalışması yapılmıştır. Bu düzenlemeden sonra günde ortalama 1370 konteyner girecektir. Buda demek ki 1370 TIR günlük olarak Derince'ye giriş yapacaktır. Bu TIR'lar esnafa para kazandıracak diyorlar. Ancak unuttukları bir şey var bu olay gerçekleşince uluslararası lojistik firmaları buralara gelip, vatandaşın elinden nakliye işini alacak. Gerçekleştirilecek dolguyla sığ yerlerdeki deniz boşaltacak yani daha fazla tonajlı gemiler limana giriş yapacak. Kentimizde 44 liman var ve hiç biri tam kapasiteyle çalışmıyor. Derince Limanı da dahil. Deprem kuşağında yer alıyoruz. Nereden bakarsanız bakın bu dolgu işlemi yanlış bir işlemdir. Ne ülkeye nede ilçeye bir yararı olacaktır. Biz yatırımlara karşı değiliz ancak doğru yatırımlardan yanayız. Ayrıca yapılması planlanan çöp tesisinin Kocaeli'ye çok faydası olacaktır ancak yeri doğru belirlenirse" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.