GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dönmez, “Eksikler bir an önce giderilmeli”

Siyaset 02.06.2020 - 10:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Dönmez, “Eksikler bir an önce giderilmeli”

Yeniden refah partisi ilçe başkanı Aykan Dönmez, pandemi süreci ve normal hayata dönüş sürecinde yaşanan olumsuzluklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Dönmez, yaptığı açıklamada, “Değerli Çayırovalı hemşehrilerim, “Hep birlikte çok zor bir süreç geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Yaşanan bu zor süreçte esnaf, vatandaş, kobi, işçi olarak toplumumuzun çeşitli kesimlerinin zor günler geçirdiğine şahit olduk. Bu süreçte vatandaşlar olarak hükümetimizden kurtarıcı hamleler bekledik fakat beklentilerimiz görüldüğü üzere sonuçsuz kalmıştır. Sürecin başında hükümet borçların faizsiz erteleneceğini belirtmiş daha sonra bankalara söz geçirememiş ve süreç bankaların istediği gibi ilerlemiş, krediler faizli ertelenerek vatandaşın borcuna borç eklenmiştir. Keza kamu bankaları da destek paketi altında vatandaşa ve kobilere faizli destek paketleri sunarak vatandaşın yarasına merhem olamamıştır. Hükümet tarafından hazırlanan ve toplam hacmi 16 milyar dolar seviyesinde olan 'Ekonomik Destek Paketi'nin beklentileri karşılamayacağını zaten en başında Genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan Bey, açıklamıştı ve yaşanan süreçte genel başkanımızın ne kadar doğru bir tespit yaptığını hep birlikte görmüş olduk.  YİNE ADALETTE SINIFTA KALDILAR Sözlerini sürdüren Dönmez,  “Ne yazık ki sürece yaklaşım ve sürecin yönetimi ilçemizde de aynı vehameti göstermiştir ve adaletsiz yaklaşımlar olduğu her gün bize gelen şikayetler arasındadır. Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan her gün onlarca şikayet alıyoruz. Durumun ciddiyetini anlamanız için en son aldığım şikayetlerden bir tanesini siz kıymetli vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum. İlçemizde yaşayan, 90 görme engeli sebebiyle malulen emekli bir kardeşimiz, 1500 lira emekli maaşı aldığını ve 900 lira ev kirası verdiğini, evli ve bir çocuk babası olduğunu fakat emekliye verilmediği için 1000 liralık sosyal yardım desteğine eşi tarafından başvurduğunu ve eşi çalışmamasına rağmen iki aydır sonuç beklediğini buna rağmen ise AK Parti üyesi bir tanıdığının pazar günü başvuru yapıp cuma günü ise hesabına ödemesi yapıldığını söylemektedir. Görüldüğü üzere yöneticilerimiz maalesef yine yönetimde ve paylaşımda adalette sınıfta kalmışlardır.” TOPLU TAŞIMA YETERSİZ KALIYOR Açıklamalarını sürdüren Dönmez, “Değinmek istediğim bir diğer konu ise covid-19 önlemleri kent genelinde uygulanmaya devam ederken toplu taşımada hayata geçirilen "bir koltuk boş bırakma" kuralı sebebiyle otobüslerimiz yarı kapasitesi ile çalışmaktadır bu sebep ile özel halk otobüslerinin kazançları da düşmüştür bundan dolayı olacak ki araç kalkış süreleri de uzamış ve bu durum sefer sayılarında yetersizliğe sebebiyet vermekte ve sabah iş saatlerinde duraklarda yoğunluk yaşandığı ve vatandaşlarımızın mağdur olduğu göze çarpmaktadır. Bir an önce yetkililerden bir daha olmamak üzere yaşanan adaletsizliklerin önüne geçmelerini ve en hızlı şekilde vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

Yeniden refah partisi ilçe başkanı Aykan Dönmez, pandemi süreci ve normal hayata dönüş sürecinde yaşanan olumsuzluklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Dönmez, yaptığı açıklamada, “Değerli Çayırovalı hemşehrilerim, “Hep birlikte çok zor bir süreç geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Yaşanan bu zor süreçte esnaf, vatandaş, kobi, işçi olarak toplumumuzun çeşitli kesimlerinin zor günler geçirdiğine şahit olduk. Bu süreçte vatandaşlar olarak hükümetimizden kurtarıcı hamleler bekledik fakat beklentilerimiz görüldüğü üzere sonuçsuz kalmıştır. Sürecin başında hükümet borçların faizsiz erteleneceğini belirtmiş daha sonra bankalara söz geçirememiş ve süreç bankaların istediği gibi ilerlemiş, krediler faizli ertelenerek vatandaşın borcuna borç eklenmiştir. Keza kamu bankaları da destek paketi altında vatandaşa ve kobilere faizli destek paketleri sunarak vatandaşın yarasına merhem olamamıştır. Hükümet tarafından hazırlanan ve toplam hacmi 16 milyar dolar seviyesinde olan 'Ekonomik Destek Paketi'nin beklentileri karşılamayacağını zaten en başında Genel başkanımız Dr. Fatih Erbakan Bey, açıklamıştı ve yaşanan süreçte genel başkanımızın ne kadar doğru bir tespit yaptığını hep birlikte görmüş olduk. 


YİNE ADALETTE SINIFTA KALDILAR
Sözlerini sürdüren Dönmez,  “Ne yazık ki sürece yaklaşım ve sürecin yönetimi ilçemizde de aynı vehameti göstermiştir ve adaletsiz yaklaşımlar olduğu her gün bize gelen şikayetler arasındadır. Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan her gün onlarca şikayet alıyoruz. Durumun ciddiyetini anlamanız için en son aldığım şikayetlerden bir tanesini siz kıymetli vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum. İlçemizde yaşayan, 90 görme engeli sebebiyle malulen emekli bir kardeşimiz, 1500 lira emekli maaşı aldığını ve 900 lira ev kirası verdiğini, evli ve bir çocuk babası olduğunu fakat emekliye verilmediği için 1000 liralık sosyal yardım desteğine eşi tarafından başvurduğunu ve eşi çalışmamasına rağmen iki aydır sonuç beklediğini buna rağmen ise AK Parti üyesi bir tanıdığının pazar günü başvuru yapıp cuma günü ise hesabına ödemesi yapıldığını söylemektedir. Görüldüğü üzere yöneticilerimiz maalesef yine yönetimde ve paylaşımda adalette sınıfta kalmışlardır.”


TOPLU TAŞIMA YETERSİZ KALIYOR
Açıklamalarını sürdüren Dönmez, “Değinmek istediğim bir diğer konu ise covid-19 önlemleri kent genelinde uygulanmaya devam ederken toplu taşımada hayata geçirilen "bir koltuk boş bırakma" kuralı sebebiyle otobüslerimiz yarı kapasitesi ile çalışmaktadır bu sebep ile özel halk otobüslerinin kazançları da düşmüştür bundan dolayı olacak ki araç kalkış süreleri de uzamış ve bu durum sefer sayılarında yetersizliğe sebebiyet vermekte ve sabah iş saatlerinde duraklarda yoğunluk yaşandığı ve vatandaşlarımızın mağdur olduğu göze çarpmaktadır. Bir an önce yetkililerden bir daha olmamak üzere yaşanan adaletsizliklerin önüne geçmelerini ve en hızlı şekilde vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.