GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Dostluğun Batsın!

09.10.2017 - 00:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Dostluğun Batsın!

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı. Büyükelçilik, kararının gerekçesi olarak personel güvenliğini gösterdi.

ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği vize hizmetlerinin süresiz olarak askıya alındığını duyurdu. Açıklama büyükelçiliğin  Twitter hesabından yapıldı. Açıklama şu şekilde: "Son zamanlarda yaşanan olaylar,  ABD hükümetini  Türkiye CumhuriyetiHükümeti'nin  ABD Misyonu'nun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin, taahhütleri yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde büyükelçiliğimiz ve konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirmek amacıyla şu andan itibaren geçerli olmak üzere  Türkiye'deki tüm  ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır." "GÖÇMEN OLMAYAN VİZE HİZMETLERİ" NELERİ İÇERİYOR? ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, 'göçmen olmayan vize hizmetlerinin' askıya alındığı belirtiliyor. Göçmen olmayan vizeler, turistik, iş, geçici çalışma, eğitim veya tıbbi tedavi amacıyla  ABD'ye geçici olarak gitmek isteyen kişilere yönelik. KONSOLOSLUK ÇALIŞANI CASUSLUKTAN GÖZALTINA ALINMIŞTI Geçtiğimiz günlerde güvenlik güçleri,  ABD Başkonsolosluğu'nda görevli irtibat görevlisi M.T'yi gözaltına almış, M.T. çıkarıldığı mahkeme tarafından "Siyasi ve askeri casusluk, Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs,Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. ELÇİLİK "RAHATSISIZ" DEMİŞTİ ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği bir çalışanının tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapmış, "Çalışanın tutuklanmasından rahatsızız" demişti. Elçilik açıklamasında "Amerikan hükümeti,  ABD'nin  İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli bir yerel çalışanın  4 Ekim tarihinde tutuklanmasından ve Türk hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük bir rahatsızlık duymaktadır." ifadelerine yer vermişti. BASS: BAZI İSİMLER İNTİKAM PEŞİNDE Bu gelişmenin ardından  ABD Büyükelçisi John Bass,  İstanbul Konsolosluğunda bir grup gazeteciyle bir araya gelerek açıklamalarda bulunmuştu. Bass, casusluk suçlaması ve tutuklama ile ilgili olarak hükümete yakın basın organlarının yaptığı yayından rahatsızlığını dile getirmiş ve hükümetten "bazı isimlerin intikam peşinde" olduğunu da iddia etmişti. ÇAVUŞOĞLU-TILLERSON GÖRÜŞMESİ Dün akşam saatlerinde ise ajanslar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile  ABD'li mevkidaşı  Rex Tillerson'un telefon görüşmesi yaptığını duyurmuşlardı. Görüşme talebi  ABD tarafından gelmiş ancak görüşmeye dair ayrıntılara yer verilmemişti. ABD'nin  Türkiye'den gelen vize başvurularını durdurmasının arka planında bu gelişmelerin yattığı uzmanlar tarafından dile getiriliyor.    
ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı. Büyükelçilik, kararının gerekçesi olarak personel güvenliğini gösterdi.

ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği vize hizmetlerinin süresiz olarak askıya alındığını duyurdu. Açıklama büyükelçiliğin  Twitter hesabından yapıldı.

Açıklama şu şekilde:

"Son zamanlarda yaşanan olaylar,  ABD hükümetini  Türkiye CumhuriyetiHükümeti'nin  ABD Misyonu'nun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin, taahhütleri yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde büyükelçiliğimiz ve konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirmek amacıyla şu andan itibaren geçerli olmak üzere  Türkiye'deki tüm  ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır."

"GÖÇMEN OLMAYAN VİZE HİZMETLERİ" NELERİ İÇERİYOR?

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, 'göçmen olmayan vize hizmetlerinin' askıya alındığı belirtiliyor. Göçmen olmayan vizeler, turistik, iş, geçici çalışma, eğitim veya tıbbi tedavi amacıyla  ABD'ye geçici olarak gitmek isteyen kişilere yönelik.

KONSOLOSLUK ÇALIŞANI CASUSLUKTAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde güvenlik güçleri,  ABD Başkonsolosluğu'nda görevli irtibat görevlisi M.T'yi gözaltına almış, M.T. çıkarıldığı mahkeme tarafından "Siyasi ve askeri casusluk, Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs,Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

ELÇİLİK "RAHATSISIZ" DEMİŞTİ

ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği bir çalışanının tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapmış, "Çalışanın tutuklanmasından rahatsızız" demişti. Elçilik açıklamasında "Amerikan hükümeti,  ABD'nin  İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli bir yerel çalışanın  4 Ekim tarihinde tutuklanmasından ve Türk hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük bir rahatsızlık duymaktadır." ifadelerine yer vermişti.

BASS: BAZI İSİMLER İNTİKAM PEŞİNDE

Bu gelişmenin ardından  ABD Büyükelçisi John Bass,  İstanbul Konsolosluğunda bir grup gazeteciyle bir araya gelerek açıklamalarda bulunmuştu. Bass, casusluk suçlaması ve tutuklama ile ilgili olarak hükümete yakın basın organlarının yaptığı yayından rahatsızlığını dile getirmiş ve hükümetten "bazı isimlerin intikam peşinde" olduğunu da iddia etmişti.

ÇAVUŞOĞLU-TILLERSON GÖRÜŞMESİ

Dün akşam saatlerinde ise ajanslar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile  ABD'li mevkidaşı  Rex Tillerson'un telefon görüşmesi yaptığını duyurmuşlardı. Görüşme talebi  ABD tarafından gelmiş ancak görüşmeye dair ayrıntılara yer verilmemişti.

ABD'nin  Türkiye'den gelen vize başvurularını durdurmasının arka planında bu gelişmelerin yattığı uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.